Loki
powrót do forum 1 sezonu

Pierwsze dwa odcinku ujdą 5/10 ...Fabuła delikatnie kuleje ,np. po co ganiają Lokiego po całym budynku ....skoro oni wszytsko wiedzą? Znająprzyszłość i tego nie przewidzieli? Dobra co tu dużo gadać scenariusz jest porażką a wykonanie jeszcze grosze a w trzecim odcinku mamy apogeum głupoty CO TO BYŁO? Trzeci odcinek oceniam na 1/10 autentycznie najgorszy marvel ever.Biegają jak debile cały odcinek Loki który potrafi znikac czarować przenosic sie nagle jest idiotą ,nic nie potrafi chociaż na poczatku odcinka to robił zresztą raz robi raz nie robi o co tu chodzi? zreszta kogo to obchodzi ?Głupie to błache i do dupy!!!

lupus198116

Kto niby wie wszystko? TVA nie zna przyszlosci swojej organizacji, bo jest ona poza czasem. A o niezgodnosciach na liniach czasowych informuja ich maszyny. W pogoni za Lokim mogli uzyc co najwyżej kamer monitoringu. Nawet jesli straznicy czasu sa wszystkowiedzacy, to raczej nie sa w stanie laczyc sie umyslem z hunterami i na bieżąco mowic im gdzie uciekl sobie Lokuś.
Co do trzeciego odcinka, to z tego co wiem Loki nie potrafi znikac, czy "przenosic sie" cokolwiek to znaczy. Ewentualnie tworzyc iluzje i hologramy samego siebie. Podobno potrafi sie teleportowac, chociaz imo nigdy tego robil, ale na pewno nie na jakies ogromne odleglosci (a szczegolnie nie w czasie), wiec w tym terenie niewiele by im to dalo. Wyjaśni wiec prosze co byś zrobiłx na ich miejscu i z ich umiejetnosciami, skoro czasownik im sie rozladowal i byli po srodku apokalipsy XD

Pipiduwa

Ok przyjmuje Twoje argumenty! Ale wykonanie trzeciego odcinka FATALNE to bieganie sztuczny chaos wygladało to jak odcinek power rangers z lat 90 żenada! Szkoda bo ja uwielbiam Avengers i sotatnia Vanda Vision bardzo mi sie podobała ale Falcon i zimowy żołnierz już srednio taka papka trochę wyszła wtórna zresztą ! Narazie scenariusz Lokiego do mnie nie przemawia nie czuję tego ...ale czasem wykonanie wszytsko zamazuje tutaj jednak in minus czyli :podwozie było złe i szyny eee też były złe! Lol pozdrawiam !

ocenił(a) serial na 1
lupus198116

Strasznie głupi scenariusz. I nudny. Zamiast zrobić swietny rozrywkowy serial to zrobili jakaś zapchajdziurę z żałosnym Lokim, chyba tylko po to zeby mieć kolejna historyjkę do kolekcji ze po bohaterze przejmie pałeczkę bohaterka (to samo będzie z Thorem, z Hawkayem, ze Spidermanem, dr Strange….).

ocenił(a) serial na 3
lupus198116

ak narazie 3/10. Fabuła Mnie nie przekonuje, teksty na poziomie podstawowym, ubiór aktorów to jakiś niskobudżetowy żart, lokacje niby jest ich wiele ale są średnie a baza strażników czasu wygląda jak coś z poprzedniej epoki(powinna tutaj być pełna futurystyka). Sceny walki tragiczne, bujająca kamera, zero finezji. Moce Lokiego tutaj kpina to jest pół bóg a nie jakiś chłopek parobek który od jednego uderzenia pałką zostaje znokautowany. Brakuje logiki oraz balansu, wszystko opiera się na powielonym schemacie podróży w czasie co świadczy o tym że scenarzyści nie mają od paru ładnych lat pomysłu na już nie mówię nową ale ogólnie na zwykłą fabułę. Dobór aktorów też mógłby być lepszy pomijając fakt że obowiązuje poprawność polityczna w kinomatografi i są narzucane restrykcje odnośnie zatrudniania większej ilości ciemnoskórych osób płci żeńskiej, przez co serial traci na jakości ponieważ oglądamy coś z przymusu a nie coś w czym ktoś jest dobry. Lokiego charakterystyka wypada poprawnie aczkolwiek jest wiele niedociągnięć które sprawiają że postać wydaje się być nudnawa.