Gdyby ktoś był zainteresowany - kilka godzin temu na oficjalnym instagramie Kevina Alejandro (filmowego Dana Espinozy) pojawiła się informacja o 2 odcinkach, które zostaną wyemitowane w kolejny poniedziałek/poniedziałki? Sęk w tym, że z tego co zrozumiałam, to on odpowiada za ich powstanie, będą to najpewniej epizody całkowicie oddzielone od głównej fabuły i niejako cofnięte w czasie. Jeśli tak.... to w sumie po co
Zgadza się. Fox wyemituje dwa bonusowe odcinki, które miały być przerzucone do sezonu 4 i niestety nie będą miały nic wspólnego z końcową sceną, w której Lucyfer pokazuje swoje prawdziwe oblicze Chloe. Obawiam się, że to takie pożegnanie dla fanów, którzy walczyli o przywrócenie serialu. Mimo głośnej kampanii #SaveLucifer, zainteresowania wielu ludzi, ogromnej oglądalności finałowego odcinka, petycji i masy newsów na różnych portalach internetowych, nie ma żadnych informacji o tym by inna stacja zainteresowała się serialem. Osobiście bardzo żałuję, bo sezon 3 zakończył się na czymś, na co wszyscy czekali.
Trochę słabo. Zwłaszcza, że widziałam, że już nawet TVN wpadł na to, że można zrobić po prostu coś takiego jak „odcinek specjalny” i pokazać widzom to, czego bardzo chcieli, bez bawienia się w kolejne sezony. Myślę, że takie rozwiązanie w przypadku Lucka byłoby idealne. :)
Odcinki bonusowe o których mowa wyżej zostały już nakręcone, natomiast fajnie by było gdyby jakoś udało się zamknąć historię naszego diabła. Może jednym krótkim sezonem, może kilkoma dodatkowymi odcinkami. Myślę, że fanów najbardziej boli fakt, że odbiera się im coś na co wyczekiwali z niecierpliwością przez tyle czasu. Poznanie przez Chloe prawdy było sensem tego serialu i być może nigdy nie dowiemy się jak sobie z tym poradziła. To naprawdę kiepska sprawa.
Nigdy nie śledziłam podobnej sytuacji więc nie wiem jak należy oceniać szansę na przejęcie serialu przez inną stację. Widzę szeroką kampanię na Twitterze i zaangażowanie ludzi, ale czy to w jakiś sposób zwiększa nasze szanse na sukces? Miejmy nadzieję.
Dopiero dzisiaj o tym przeczytałem - z jednej strony fajnie, że 2 odcinki, które nakręcili z myślą o sezonie 4 ujrzą światło dzienne a z drugiej, tak jak napisano wyżej, z pewnością będą 'oderwane' od głównej fabuły czy końcówki z sezonu 3. Innymi słowy: kampania #savelucifer trwa dalej ale im dłuższy czas upływa, tym maleją szanse na przejęcie przez jakąkolwiek inna stację :(