właśnie obejrzałem ten odcinek i nie mogę się powstrzymać z myślą ze jest to trochę tania podróba genialnego serialu Forever który nie dostał 2 sezonu i jestem z tego powodu niezadowolony ale wracając do tematu
po pierwsze dziwię się trochę pani detektyw że tak ciężko jej uwierzyć w to kim jest Lucyfer zwłaszcza że od 1 odcinka mówi jej to wprost i użyła przy niej jej mocy
od początku denerwuje mnie ta barmanka która nic nie wnosi do tego serialu tam samo jak ten czarnoskóry anioł który zatrzymuje czas .
rozwala mnie zawszę córka pani policjant bez tych ząbków tak samo były maż czy partner też praktycznie nic nie wnosi do serialu
nie wiem za bardzo do czego dąży ten serial czy chce ukazać przemianę Szatana w dobrą osobę która pomaga szukać winnych a dobrych ludzi chronić /
podobno ten serial jest na podstawie komiksu to może fani lepiej wiedzą
ogólnie ciekawi mnie czy dostanie 2 sezon zwłaszcza że w USA był protest przeciwko emisji tego serialu gdyż ukazuję on naszego Bohatera jako spoko faceta a nie okrutnego władcy piekieł zobaczymy
czekam na kolejne odcinki
moja ocena tego od. to 6/10
Serial nie ma nic wspólnego z komiksem. :) No dobra... tyle, że Lucyfer olał piekło i ma swój klub.
"nie wiem za bardzo do czego dąży ten serial czy chce ukazać przemianę Szatana w dobrą osobę która pomaga szukać winnych a dobrych ludzi chronić "
Myślę że ktoś z epizodu 6ego zmontował filmik który chyba dobrze wskazuje gdzie serial wydaje się dążyć.
Także jak ktoś nie oglądał jeszcze, to SPOILERY:
http://www.youtube.com/watch?v=bjaTtuUZptE#t=150.501
Za bardzo szukasz połączenia. Forever to dobry serial, który na siebie nie zarobił. Nie szukaj w Lucyferze jego kopii. To znacznie lżejsze kino z innymi wątkami i postaciami zrobione dla miej wymagającego widza.
Dla mnie ogląda się przyjemnie.
Ja widzę z kolei podobieństwo Chloe Decker do Debry Morgan (z Dextera) ♥
Serial wciągnął mnie totalnie przeraźliwie, ale też zdaję sobie sprawę z kilku słabszych punktów... Większych, mniejszych... W każdym razie daję 7.
Btw...
Kto jeszcze zwrócił uwagę, że chociaż w większości teksty Lucyfera są całkiem fajne, to czasami są takimi słabymi sucharami.. że wołają o pomstę do nieba i posmarowanie ich dżemorem? :P
Słuchaj powiem tak, ja też do tej pory nie mogę przeboleć serialu Forever który pokochałam i owszem seriale są w pewnych stopniach podobne tzn robione na pewien wzór, tyle że patrząc w ten sposób to Forever było częściowo kopiom Detektywa Amsterdama, który też był nieśmiertelny tyle że był policjantem.
Przyznam, ze początkowo ciężko mi było przyzwyczaić się do Lucifera ale polubiłam go i teraz oglądam z przyjemnością, daję szansę i liczę, że tak jak z Forever nie skasują po jednym sezonie.