PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 122 tys. ocen
7,9 10 1 121507
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

S03E21...???

ocenił(a) serial na 9

Na każdy następny odcinek czekam z ciekawością. Serial ma swoje wzloty i upadki. Było parę takich miejsc gdzie praktycznie nic ciekawego i wnoszącego się nie działo. Jakaś scena kryminalna i tyle. Myśle że podstawowym atutem tego serialu jest pokazywanie ponadludzkich zdolności bochaterów. Odcinki gdzie Lucifer świeci oczami lub macha skrzydłami są najfajniejsze. MIeszanka spraw ludzkich i boskich najbardziej oddaje klimat serialu. Po S03E21 już nie wiem co myśleć. Strasznie jestem ciekawy co się stanie w nastepnych odcinkach. Da się zauważyć że boskie postacie coraz bardziej przemieniają się w ludzkie. Widok smutnego Lucifera prawie ze łzami w oczach trochę zaczyna być zagadkowy. To wogóle do niego nie pasuje. Teraz zakończenie może być praktycznie każde. Może ze smutku itd. wrócić do piekła. Może to piekło dla niego staje się na ziemi.Może się wkurzy i dojdzie do wniosku że jedynym sposobem jest pokazanie całej prawdy Chloe, co też może jeszcze skomplikować ich relacje. Może jak wyjawi sekrety stanie się zwykłym śmiertelnikiem. Wszyscy czekamy na odcinek gdzie wyjawi całą prawdę Chloe,a mozliwe że nigdy tak się nie stanie. Albo dojdzie do wniosku że może ją zdobyć tylko w konwencjonalny sposób. Myślałem że ten odcinek wiele spraw wyjaśni i serial wyjdzie na jakąś prostą. Chyba że to jest specjalnie tak nakręcone aby podnieść adrenalinę oglądających, aby wszyscy byli trochę skołowani. Zakończenie może okazać się zupełnie banalne.