Lucyfer (2016-2021)
Lucyfer: Sezon 2 Lucyfer sezon 2, odcinek 16
odcinek Lucyfer (2016-2021)

Lucyfer | Bóg Johnson

God Johnson 43m
8,7 1,6 tys. ocen
8,7 10 1 1629
Lucyfer
powrót do forum s2e16

Bardzo ciekawe.
Bóg musi posiłkować się buntem, żeby uciec ze szpitala psychiatrycznego?
Jeśli inne "postępki" Lucyfera można jakoś wyjaśnić to ten wątek jest TOTALNIE ABSURDALNY.

ocenił(a) serial na 9
chaque64

Tylko wiesz ze to nie byl Bóg?
Nie obejrzales dokladnie odcinka, bylo wyjasnione skad ten czlowiek mial taka wiedze o Lucyferze, a przedmiot ktory mu ją dał, bedzie dosyc wazny w kolejnych odcinkach.

ocenił(a) serial na 7
Garrus27

Ale chodzi mi głownie o to, że Lucyfer w to uwierzył.
Wiem, że nie był Bogiem (celowo z dużej litery) i pewnie w konsekwencji będzie to miało jakieś implikacje (na razie jestem na sezonie 2 i przed odcinkiem 18, więc proszę nie spojleruj ;) ), jednak jakaś niespójność jest.

ocenił(a) serial na 9
chaque64

A pod tym kątem... to faktycznie moglo pasc jakies zdanie typu "jestes Bogiem, a ja mam ci pomagac nawiac z psychatryka?".
W sumie faktycznie jak tak spojrzec od tej strony, to tego zabraklo, tylko rzucil sie ochoczo i bezkrytycznie do dzialania, bo uslyszal dwa zdania od jakiegos randoma z wariatkowa :)

Staram sie nie spoilerowac :)

ocenił(a) serial na 7
Garrus27

Dzięki za nie spoj...
Ja już nawet nie chcę pisać o niekonsekwecjach w montażu, ale tu mogli by się przyłożyć. Inna kwestia, że ten serial nie został nakręcony by nam ukazać PRAWDĘ ;)
Na razie pozdrawiam w tych ciężkich czasach i zagłębiam się w oglądanie kolejnych odcinków (jeśli już niekoniecznie spójnych "merytorycznie to dających rozrywkę i wytchnienie) ;)

ocenił(a) serial na 6
chaque64

Jak dla mnie to był jeden z najsłabszych odcinków do tej pory, a może i nawet najgorszy.