PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724137}

Młody papież

The Young Pope
2016
8,1 62 tys. ocen
8,1 10 1 61758
8,4 36 krytyków
Młody papież
powrót do forum serialu Młody papież

Końcówka

ocenił(a) serial na 9

Twórcy chyba chcieli zakończyć ten serial na 1 sezonie, ale zobaczyli jakiej ludzie nabrali chcicy i teraz myślę, że mogą mieć problem jak tu nie spaść z poziomem w porównaniu do 1 sezonu. Boję się, że to pierdyknie. Jestem ukontentowany tym serialem, świetna gra aktorska, genialne wątki. Trzeba się w niego zagłębić, dla mnie jako wierzącego dobitnie pokazuje, czy kościół jest potrzebny religii. Szczególnie ostatnie przemówienie daje do myślenia: nic nie ma znaczenia, a Boga odnajdziesz w uśmiechu drugiego człowieka, I tak jak gwiazda rozjaśni się w głębi Ciebie, Ty obdarujesz kogoś jasną częścią siebie.

ocenił(a) serial na 10
Sapek_92

Też mam takie obawy, że poziom może spaść. Ciekawe, ile mają czasu na nakręcenie tego, bo mam wrażenie, że ten serial szczególnie potrzebuje dużo czasu i spokoju.
Nie wiem, jak wybrną z ostatniej sceny, ale chcę żeby nie było przysłowiowych fajerwerków i piórek w tyłku. Niech to będzie ten sam klimat. Wszak jest jeszcze tyle spraw w kościele i świecie, które warto "przepracować".
Masz wątpliwości, czy kościół jest potrzebny religii? Myślę, że jest, bo ktoś musi stać na straży by się zasady nie rozmyły, ale tak jak wszędzie a tam szczególnie muszą być ludzie, którzy są bezwzględnie uczciwi i postępują tak, że ich owoce są dobrem, tak jak Jezus powiedział.

ocenił(a) serial na 9
basiek_10

Co do ostatniej sceny - właściwie to zakończenie jest otwarte - nie jest przesądzone, że Lenny dokonał swego żywota w Wenecji. Może bardziej w przenośni, tak jak scena "narodzin" z pierwszego albo drugiego odcinka (nie pamiętam), więc wszystko jest możliwe.

Sapek_92

Z reguły kocham kontynuacje tego, co dobrego. Jednak w tym przypadku uważam, że powinno się poprzestać na pierwszym sezonie. I nawet jeśli powstanie drugi, nie będzie to miało większego znaczenia.