PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724137}

Młody papież

The Young Pope
2016
8,1 62 tys. ocen
8,1 10 1 61758
8,4 36 krytyków
Młody papież
powrót do forum serialu Młody papież

Papież i Sofia

ocenił(a) serial na 10

Myślicie, że między nimi coś będzie? Ale byłby wstyd, ale ona tak na niego patrzy, imponuje jej. Może dla niej zrezygnuje kto wie

ocenił(a) serial na 9
karolinamm

A czy to jest komedia romantyczna?

karolinamm

A może jak Rodrigo Borgia nie zrezygnuje?
Według prawa kanonicznego usunąć z urzędu można papieża który albo straci wzrok, albo możliwość komunikowania się z otoczeniem. Były wprawdzie przypadki zmuszenia do ustąpienia przez synod, władzę świecką, czasem w wyniku klęski militarnej, co pokazuje że nie da się rozdzielić funkcji duchownych i polityki.

ocenił(a) serial na 10
bazant57

Sam namawiał tą dziewczynę, żeby uwiodła papieża, ciekawe jak się akcja rozwinie, bo ma być 2 sezon

ocenił(a) serial na 7
karolinamm

Akcja już się rozwinęła i zakończyła moim zdaniem, powiedział jej jak się rzeczy mają i tyle. Poza tym wie o próbie szantażu i innych spiskach więc wątpię aby w cokolwiek chciałby się mieszać jako wysłannik Boga na ziemi.

karolinamm

"ma być 2 sezon" - powiedz mi coś więcej o tym - skąd te informacje? W ostatnim odcinku pierwszego sezonu ostatnim napisem było 'The End' i się... Przestraszyłem.

ocenił(a) serial na 9
karolinamm

Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie, a na pewno Lenny nie zrezygnuje dla niej. Jak na razie Sophia jest przedstawiona jako postać komediowa, papież patrzy na nią z pobłażaniem, aniżeli z jakąkolwiek dozą namiętności :D. Już na początku powiedział jej, że Harvard to symbol upadku i udowodnił jej jak mało wie i że jest zdegenerowana przez ww. Harvard. Sam jest surowy, bardzo konserwatywny i zasadniczy, więc nie sądzę, aby dla niej zrezygnował, tylko dlatego, że jest ładna i sama na niego ewidentnie "leci". Po prostu nie ma żadnego sensownego powodu, żeby to robił, zobaczymy jak zostanie rozwinięty wątek relacji damsko-męskich w życiu Lenny'ego i może wtedy ewentualnie znajdzie się jakieś wytłumaczenie (w co trochę wątpię).

karolinamm

Ile trzeba mieć lat, żeby wysunąć tak absurdalne przypuszczenie!