Moja ulubiona bajka (oprócz Sailor Moon). Świetnie narysowane postacie i fabuła. My w polsce mamy dopiero 2 czy 3 serię,a w USA serial już się skończył :( Jednak protesty i rumor wokół dalszych losów, na pewno dał scenarzystom do myślenia i są duże szanse na 6.
Jaka jest wasza ulubiona postać? Moja to Raven. Nie będę tłumaczyć czemu, bo może się wam to wydać głupie.
Moja ulubiona postać to też Raven ;p . Szkoda, że nie wytłumaczyłaś, czemu ty tak uważasz. Pozdro.
Moja ulubiona postacia jest Terra, wiele wnosi a odcinki z jej udzialem sa bardzo ciekawe. Szkoda ze autorzy tego serialu postanowili ja "usmiercic" i nie pokazac jej w nastepnych seriach.
Wg mnie dobrze. Przecież te wszystkie filmy itp. gdzie wszystko jest takie piękne i zawsze wygrywają, to po prostu nuda. Ale faktycznie, Terra wiele wnosi :).
Pozdrawiam ;)
ja lubię Bestię.jest smieszny ;))
potem Raven bo to taka wielka tajemnica ; O
a ptoem na rowni Gwiazdka i Robin i ze względu na ich 'miłość'
xD
Zdecydowanie Raven rządzi! Jest taka skryta i tajemnicza. Choć fajnie wygląda jak jest taka miła jak w odcinku "The End".
Przede wszystkim Raven, bo jest tak jakby "inna" ale bardzo oddana
później Robin, Gwiazdka, przez tą ich "miłość" jak ktoś już powiedział XD
Cyborga lubie ale już nie załączam go do swoich ulubionych
a Bestia jest taki sobie, sorka za to!
Wszyscy są świetni, ale w kolejności to będzie...
Robin
Bestia
Raven
Gwiazdka
Cyborg
Mumbo Jumbo xD
Mas i Menos
Ja uwielbiam Slade`a. Ten gość ma styl. A z dziewczyn, chyba najbardziej Kometę
Heh, oglądałam TT głównie w oryginale, po angielsku i uważam, że dziwacznie brzmi polskie tłymaczenie - Bestia? Gwiazdka? Brr... Zdecydowanie polecam wserial w oryginale ;)
Co do tematu:
1. Ulubiona - zdecydowanie Raven!
2. Potem, naprawde minimalnie numer 2. (a nawet bardziej 1,5 ;) Beast Boy!
...
Potem dłuuuo nic...
...
3. Jinx :) od początku była w porządku, jak na złoczyńcę, ale w 5 serii, po tych 2 odcnikach pod koniec z jej udziałem naprawde ją polubiłam ;)
4. Kid Flash - pomimo, że wystapił tylko w 2 odc. ;)
5. Starfire :)
6. Terra.
7. Más y Menos :D
Ach! Jak mogłam zapomniej! Do moich ulubionych postaci zaliczyłabym jeszcze
+ Melvin
+ i Kole
Obie są urocze x)
Kocham Raven. ! Właśnie obejrzałem odcinki pt. The End i tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Jest idealna.
Lubię także Bestię i Cyborga lecz Robina nie trawię. :)
Ulubiona postać? Oczywiście Terra, jest świetna i ciekawe jest to że mimo tego jak ją traktowali tytani i tak ich zdradziła i w końcu jednak im pomogła zabijając Slada. W prawdzie przeszkadza mi bardzo że była tylko w 5 odcinkach..(Things Change się dla mnie nie liczy[tym bardziej że podobno była tam krótko bo nie wiedziałem jeszcze] i Winner Take All tym bardziej[no przez ostatnie sekundy była w tle xd]) No i zamianę w kamień nie nazwałbym od razu uśmierceniem.. Ale przed tym co się z nią stało mogła by być więcej razy :/. Jeszcze nie widziałem 5 serii, a dziś na CN w porze wieczornej(20:30 w ścisłości) jak zwykle lecą tytani tyle że dziś jest odcinek Zdrada więc za dwa dni będzie się zaczynał Aftershock jeśli ktoś lubi. Z pory rannej to tam jest 10 odcinków dalej, poza tym chyba nie spolszczą 5 serii bo pierwsza i druga były z 2005, następna rok później, a teraz minęły dwa lata od czwartej serii i nadal nic o piątej a tamte miały przerwę tylko roczną, więc nie liczyłbym na piątą serię po polsku, no i potem mówią że piąta seria ma najmniejszą oglądalność...
Po długim namyśle sądzę że w "Things Changes" to nie Terra, ponieważ: Terra ma inny głos to można potwierdzić wsłuchując się po prostu. Jest jeszcze inny powód: W Aftershocku Slade mówi do Terry że jej zbroja jest połączona z jej skórą i systemem nerwowym i że NIE DA SIĘ JEJ ZDJĄĆ a w "Things Changes" no nie ma ona tej zbroi...
Jednak ja sądze że to była Terra. Miała smutną minę co świadczy o tym że poprostu nie chciała pamiętać o tym pamiętać więdz udawała że jest zwykłą dziewczyną i myślała że wtedy zapomni o wszystkim.
Nie oglądałem wszystkich odcinków, jedynie to, co przewinęło mi się z młodszym bratem na CN. Spodobała mi się ta kreskówka, rozwalił mnie 'Episode 257-494'. :D A co do postaci, to zdecydowanie Raven. Uwielbiam ją. :D
Btw, czy jest piąta seria w polskiej wersji? Znalazłem linki do 4 serii po polsku, ale piąta jest już po angielsku...
Aa, i jeszcze jedno. Na filmwebie kolejność angielskich odcinków wygląda następująco: Final Exam, Sisters, a potem Divide and Conquer, a w wersji polskiej najpierw jest Divide and Conquer, Sister i dopiero potem Final Exam. WTF?
Piątej serii w ogóle nie było na CN nawet angielskim. No i Sister na pewno zawsze jest drugie ale tamte dwa się zamieniają jakoś na różnych stronach i właściwie to nie ma znaczenia prawda? Znaczy Divide and Conquer wydaje się być pierwsze bo wtedy Tytani nie wiedzieli kto to Slade i że to on nasłał na nich obu przeciwników.
Zdecydowanie Raven ( ta dziewczyna rządzi!!! ), potem Red X, Cyborg, Bestia, Mumbo i Robin.
Moje ulubione postacie to zdecydowanie Raven, Robin( choć z początku go nie cierpiałam) i Slade, ale lubię również Beast Boy i Cyborga. Gwiazdka mnie strasznie wkurza.
Ja nie wiem kogo lubię najbardziej, ale zrobię tabelkę kogo lubię za co:
Raven - Jest trochę jak ja. (Nie jestem emo czy coś w tym stylu! Tzn. jedynie uwielbiam czarne ciuchy, ale nie noszę tylko ich - mój styl to połączenie stylu ponurego z hipisowskim ^^!) Tak samo jak ja lubi niekiedy spędzać czas w samotności. (Co nie oznacza, że jestem nieprzystosowanym dziwolągiem towarzyskim xD Ona też nim nie jest). Taak, Raven to chyba najbardziej bliska mi postać.
Bestia - Poczucie humoru, mimo, że czasami żarty są denne, to i tak nie da się przy nim nudzić.
Gwiazdka - Słodka i niewinna, ale jak się wkurzy umie podrapać :) (Plus uwielbiam związek RobStar czyli Gwiazdka+Robin <3)
Cyborg - Zawsze rozsądny, lecz niemal tak zabawny jak Bestia.
Robin - Moja dawna miłość z dzieciństwa <3 Kiedy WSZYSTKIE kumpele z klasy kochały się w Raimundzie ja uwielbiałam Robina! Jest sprytny, rozważny, dzielny i do tego przystojny <3
Slaid - Tajemniczy i to mi się podoba!
O reszcie nie mam do końca zdania. Jedyne co dopowiem to to, że Terra nie przypadła mi aż tak bardzo do gustu - lubiłam ją, ale jest raczej w końcówce mojego rankingu.
PODSUMOWUJĄC:
Chyba Robin to moja ulubiona postać, ale z Raven mam wiele wspólnego. UFFF Ale się rozpisałam...
Hmmm... Dla mnie zdecydowanie na pierwszym miejscu jest Raven. Uwielbiam osoby o takim charakterze i jeszcze głos i wygląd :) Po prostu kocham.
A na drugim miejscu Robin, Beast Boy i Terra (szkoda, że było jej tak mało)
Cyborga i Starfire jakoś nie toleruję.
A z tych "złych" zdecydowanie Slade
Ogólnie ten serial jest wypaczeniem Teen Titans ("Młodzi Tytani: Akcja!" to już czysta profanacja, która powinna czym prędzej być anulowana). "Liga Młodych" zjadała obie te dziecinady na śniadanie (szkoda, że anulowano tak fajną animację, a zostawiono to gówno - "Młodzi Tytani: Akcja!"). Beznadziejnie pokazano Terrę, brakuje Wonder Girl i Superboya, zaś Jericho i Kid Flash pojawili się dopiero w ostatnim sezonie, Slade zamiast Deathstroke, w polskiej wersji nawymyślano najróżniejsze idiotyczne nazwy typu Gwiazdka, Brat Krwiak i Grizlołak... Skrzydło (kogoś chyba Bozia nie kocha, że wymyślił takie tłumaczenia), do tego cała masa pierdół i nieścisłości.
No dobra, która postać mi się najbardziej podobała:
* Robin (bo w końcu to pomocnik Batmana... który był jedynie wspominany raz po raz)
* Cyborg (bo to postać, która ma duży potencjał)
No cóż, trzeba czekać na to, jak Ray Fisher zagra Cyborga. Trzymam za niego kciuki.
Napisałam to już w komętarzu , ale napisze jeszcze raz:
Terra- zabawna i miła , bardzo podobna do mnie. No wiecie niebieskie oczy , długie bląd włosy , taki podobny twarzy i taka sama karnacja. Poza tym pozostała mi do dziś w pamięci. Kiedy tak sobie przypominam tamte lata...
W każdym bądź razie jest to zupełnie inna wersja Terry niż w komiksie. Nie wspomnę już, że oryginalna Terra była wyuzdaną, paląca ćmiki NIELETNIĄ zdrajczynią grupy, która nawet uprawiała seks z Slade'em (39 numer "New Teen Titans" z 1984). George Pérez zrobił z niej małą perfidną lolitkę. Mało osób o tym wie, ale tak było. Nieźle co nie :P.
Zgadzam się " Młodzi tytani Akcja" to guwno i jeden wielki spam! Przeczytałam nawet w Wikipedii , że to nawet nie jest kontynuacja tylko parodia!
Co z tego, że autor tematu już dawno zapomniał, że kiedykolwiek go założył. Skoro ludzie JESZCZE piszą to ja też mogę :D Więc, zacznę od tego, że jak widzę nie jestem jakoś specjalnie wyjątkowa, jeśli chodzi o mój #1. Kto to jest?:
1. Raven
Dlaczego? To po prostu świetnie stworzona postać. Jej moce, wygląd, charakter... Wszystko (!) sprawia, że mam ochotę oglądać ten serial wyłącznie przez wzgląd na nią. Jak dla mnie jest największym atutem tej produkcji
2. Jinx
Lubię to imię (nawet zważając na jego tłumaczenie po angielsku). Podoba mi się jej styl i podejście. Jest silna i... jakby to ująć? ...kobieca jednocześnie. Fakt, że stoi po przeciwnej stronie prawa, sprawia że jeszcze bardziej ją lubię. Nawet po przejściu na dobrą stronę wciąż ma w sobie to coś...
3. Kometa
Lubię jej wygląd - pod tym względem jesteśmy podobne. Charakter ma po prostu podły i tyle. Jednak zważając na to, że to tylko kreskówka polubiłam ją. Właściwie nie potrafię wymienić konkretnego powodu, dla którego umieściłam ją na #3. Być może to dlatego, że jest przeciwieństwem Gwiazdki, za którą - co tu dużo mówić - nie przepadam.
4. Bestia
Ten gościu to #1 wśród męskich postaci. Rozwalają mnie jego komentarze, a jeszcze bardziej kłótnie z Raven. Na prawdę spoko gość i przyjazna postać.
Rozpisałabym się jeszcze, ale nie mam dużo czasu. Szkoda, że Młodzi Tytani odeszli w zapomnienie. Mimo, że teraz lecą "Młodzi Tytani Akcja!" to przecież nie to samo. Choć z drugiej strony jest to również pewien sygnał, że nie zostali tak do końca zapomniani przez własną wytwórnię...
Wciąż mam cichą nadzieję, że któregoś dnia zrobią prawdziwą kontynuację. Kto wie? Wszystko jest możliwe...