PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52026
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Śmierć Małgosi z "M jak miłość" oznacza, że Gosia już nie wróci do Polski i do Tomka Chodakowskiego (Andrzej Młynarczyk). W nowych odcinkach "M jak miłość" na początku okazuje się, że Małgosia i Michał Łagoda (Paweł Okraska) mieli tragiczny wypadek na autostradzie w USA. Tuż przed ślubem oboje w stanie krytycznym trafiają do szpitala. Michał jest w śpiączce, a Małgosia umiera.Ciężarna Małgosia z "M jak miłość" i jej dziecko nie przeżyją makabrycznego wypadku, do którego dojdzie w nowych odcinkach "M jak miłość" na początku czerwca. Michał Łagoda nie umrze, ale zapadnie w śpiączkę i jego stan będzie tak ciężki, że lekarze będą liczyli już tylko na cud.

lukasz16

Więc kogo będzie grać Barbara Kurdej-Szatan?

Vanessa100

YYY...No właśnie, o co chodzi? Nawet w jakiejś zapowiedzi pokazywano jak Szatan mówi (chyba o sobie, choć mogło to być wyrwane z kontekstu) "Małgorzata Chodakowska" i gapi się w chorego Michała?

Już wcześniej ktoś napisał, że Gosia umrze. Szczerze mówiąc, może to lepsze niż zamiana aktorki, ale z drugiej strony nie mogła już zostać w Stanach? Po co te mostowiakowe traumy i wieczne łzy nad trupami? A do tego Zosia z dwiema martwymi matkami. O rany. Osobiście mam dość żałoby, rozpaczy, już i tak w tym serialu jest niemożebnie ponuro, a teraz jeszcze to.

LiLuLa

i w kazdym serialu to samo! w emce bedzie to kolejna smierc (tzn dwie) po Hance, a byl tez wyjazd Marysi, wKlanie po smierci Ryska czas na Kryche (a bylo jeszcze zaginiecie Beaty), w lekarzach wykitowal Maks!
aktorzy chyba maja niezle muchy w nosie, bo ja gdybym miala tak dobrze platna fuche to bym sie jej trzymala. Najlepsze jest to, ze ci ktorzy odchodza jakos pozniej nie sa rozchwytywani jak np aktorka grajaca Marysie, ktora do serialu wrocila (na szczescie nie bedac usmiercona). czekam tylko na to, az w jakims polskim serialu ozywia zmarlego bohatera!!!

ocenił(a) serial na 4
lukasz16

Moim zdaniem to plotka podobna do tej że Ewa ma mieć nawrót choroby i umrze a Marek kolejny raz przeżyje utratę bliskiej osoby i pozostanie ostatecznie z Anną.

Sir_KriS800

" Przed planowanym ożenkiem Michał Łagoda nawet zjawia się w Grabinie, by zaprosić Barbarę (Teresa Lipowska) i Lucjana (Witold Pyrkosz) na ślub ich najmłodszej córki, a przy okazji pochwalić się, że Małgosia urodzi mu córeczkę. Mostowiakowa nie przyjmuje zaproszenia do USA na ślub córki, bo to zbyt daleka wyprawa dla seniorów.

Na ślub Małgosi i Michała wybiera się za to Marysia Rogowska (Małgorzata Pieńkowska), która niepokoi się o siostrę i jej dziecko. Jak podaje "Świat Seriali" ciąża Małgosi jest bowiem zagrożona, a poza tym Gosia zadaje się z jakimś podejrzanymi ludźmi. Do opieki nad Wojtusiem zatrudniła nianię z Polski, którą zagra właśnie Barbara Kurdej-Szatan."

Czyli wychodzi na to że Szatan będzie niańką opiekującą się Wojtusiem w USA. Zresztą już dawno czytałam o tym że scenarzyści odbiegli od pomysłu aby wstawić do serialu nową Gośkę tylko ona zginie a Szatan ma być nową laską kręcącą się w okół Tomka i próbującą namieszać w Jego związku z Agą

ocenił(a) serial na 4
alunia_kiss

Teraz to logiczne. Barbara Kurdej-Szatan przecież jest już w czołówce MJM i widać będzie to bardziej znacząca postać. Swoją drogą to trochę dziwne że eliminują Mostowiaków, Hanka co prawda była przyszywaną Mostowiaczką ale jednak była.

ocenił(a) serial na 3
Sir_KriS800

Za niedługo faktycznie Mostowiaków w Emce zabraknie, a zostanie Marcin i jego laski.

ocenił(a) serial na 4
elisakate

Ch Jak Chodakowscy coraz bliżej. ;-)

alunia_kiss

W sumie to lepiej. Małgośka była już mega wkurzająca, a zamiana aktorki nie zrobiłaby postaci dobrze.

alunia_kiss

Ale czy w takim razie śmierć Marty jest aktualna?

Noane

Niech wypieprzą tę hołotę aktorską i zostawią tylko Walach, Sienkiewicz i Arciuch.... no i może Kreft czy tą Natalkę żeby ten serial nie był taki idealny i te dwie drewna z bidula zostawiły negatywną opinię o tym serialu. :)

horrorstyles_fw

dwa drewna*

horrorstyles_fw

Tylko nie Natalkę :D Niech zostawią Marcina.

Noane

Łoooo matko. Nie rozumiem tego jak młody facet może zgodzić się żeby zagrać w tym gównie. Chociaż szczerze mówiąc ten Marcin to i tak zerowy aktor, więc ciągnie swój do swego :)

horrorstyles_fw

Jak może grać w tym serialu? Za takie pieniądze wielu by zagrało

horrorstyles_fw

Od czegoś trzeba zacząć. A pieniądze też nie śmierdzą.

Noane

No spoko, w sumie jest nędznym aktorem i tak, ale typek się ewidentnie sprzedał do takiego gówna.

horrorstyles_fw

Może to kwestia strategii, nie wiem. Może chce powtórzyć model Kożuchowskiej - najpierw M jak miłość, a potem salony, filmy, seriale i uwielbienie. No, prawie :D

Noane

W przypadku Kożuchowskiej to podobna sytuacja. Mimo, że pewnie grała w większej ilości filmach niż ten cały Marcin, to aktorsko są na podobnym poziomie - dno i wodorosty. A idąc do tej całej rodzinkipl pokazała już finalnie, że jest sprzedajnym gównem grającym w byle czym i z byle kim. :)

horrorstyles_fw

W rodzince była po prostu okropna. To już Karolak przy niej świeciła :D

ocenił(a) serial na 3
Noane

kolejna plotka o myszcze
podobno mam jednak przezyc wpadek i dostac nowa twarz w wyniku operacji plastyczenj,brzmi jak moda na sukces.jakos cos to tylko plotka.,

ocenił(a) serial na 4
lukasz16

Ojtam, to byłby tylko trzeci taki przypadek w Polsce, nic wyjątkowego w sumie :D

ocenił(a) serial na 3
andre_

kolejny news o myszce
.Barbara jest załamana. Jej córka układa sobie nowe życie tak daleko od rodzinnego domu. W ''M jak miłość'' córka Mostowiaków urodzi córeczkę i ponownie wyjdzie za mąż. Jak na nowe wieści zareaguje Lucjan (Witold Pyrkosz)?

Szczęście Gosi nie potrwa długo. Związek z Łagodą szybko okaże się błędem? W czerwcu Małgosia (w tej roli już Barbara Kurdej-Szatan) wraca do Polski...
To tylko plotka jak cos

ocenił(a) serial na 4
horrorstyles_fw

Kożuchowska ma trzy atuty - figurę, nogi i fajny mały biuścik. Reszta jest milczeniem :P

andre_

Teraz znowu scenarzyści zmienili koncepcję, podobno Michał ma jednak zginąć, a Gośka ma przeżyć jednak straci dziecko i załamana ucieknie ze swoją sektą! hahah nie po prostu lepszej komedii nie widziałam, nie wiem co biorą ci scenarzyści że takie rzeczy wymyślają

ocenił(a) serial na 4
alunia_kiss

Nic tak nie ożywia akcji jak trup co jakiś czas ;)

andre_

W Klanie na zwieńczenie sezonu trup kultowej postaci, w MjM na zwieńczenie trup kultowej postaci, w Pierwszej Miłości to w ogóle trup za trupem gęsto się ściele, w innych serialach nie wiem, lecz zaiste - coś w tym jest :D

Niech w ogóle scenarzyści uśmiercają kogo się da, przynajmniej oglądalność będzie duża. No w każdym razie dopóki nie wykończą wszystkich i denacki asortyment się nie wyczerpie.

LiLuLa

"dopoki (...) denacki asortyment się nie wyczerpie"
mega tekst!

Sir_KriS800

ale Anna ma byc z Wernerem!

ocenił(a) serial na 4
wujciowariatuncio

A niby dlaczego ?

Werner to tak bezpłciowa postać że aż mdli na sam widok. I do tego kompletnie nie rozumie o co chodzi w tej całej miłości ;)
Zachowuje się jakby towar w sklepie wybierał - " ta mi odmówiła, ta nie pasuje, z tą nie wyszło to spróbuję z następną, może się uda". Teraz gdy chce kupić ogromne mieszkanie to tym bardziej będzie na siłę szukał jakiekolwiek kobiety. Szkoda w sumie że Martusia jest wciąż zajęta, pasowaliby do siebie idealnie :D

ocenił(a) serial na 7
lukasz16

Ja czytałam, że ta Kurdej-Szatan jest opiekunką Wojtka w stanach i będzie się podszywała pod Gośkę.