PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196252}

Mała Brytania

Little Britain
2003 - 2006
7,9 11 tys. ocen
7,9 10 1 10558
Mała Brytania
powrót do forum serialu Mała Brytania

chamskie, wulgarne żarty, które nie wiadomo czemu mają służyć, homoseksualne akty w co drugiej scenie i bardzo złe aktorstwo. zdecydowanie odradzam.

ocenił(a) serial na 8
marikasecret

.................a ja zdecydowanie polecam...

ocenił(a) serial na 10
haze_3

Ja jak najbardziej polecam , najlepszy komediowy serial

użytkownik usunięty
marikasecret

Trzeba mieć trochę tzw. inteligentnego poczucia humoru. Tu nie znajdziesz "poprawnych" żartów z polskich telenowel. Poza tym chamskie to jest obrażanie ludzi upośledzonych z Twojej strony, gdzie spośród nich znaleźli by się tacy, którzy mają lepszy gust od Ciebie.

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

nie można brać wszystkiego dosłownie.. to, co robią goście z małej brytanii to raczej zabawa z łamaniem różnego rodzaju tabu, przekraczanie konwencji i tzw. "dobrego smaku" - dla każdego co innego jest akceptowalne..

ocenił(a) serial na 8
janethegr8

a zazwyczaj to czego nie rozumiemy nie akceptujemy :P Mala Brytania jest specyficzna i dobra ;D

ocenił(a) serial na 8
marikasecret

swoja droga szacunek uposledzonym sie nalezy...

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

Idź do domu, bo nic nie jarzysz.Ten typ poczucia humoru jest najzdrowszy. Aktorstwo jest genialne.

ocenił(a) serial na 9
marikasecret

Próbujesz mnie obrazić? To dlatego, że jestem jedynym gejem we wsi?!?

Serial jest genialny. Absolutna klasyka!

marikasecret

Serial jest cudowny. Trzeba mieć dystans do samego siebie i poczucie humoru żeby zrozumieć naczym to polega. Pozdrawiam wszystkich fanów Małej Brytani.

ocenił(a) serial na 8
loko_3

Mnie również Mała Brytania bardzo się podobała. Najlepszy brytyjski serial od czasów Monty Pythona. Szkoda że w tv był tak późno...

lew890

Lepsza jest chociazby Liga Dzentelmenow. Nawet w latach dziewiwdziesiatych bylo wiele lepszych seriali niz LB, to ze ten akurat pokazali w polskiej tv nie znaczy, ze jest najlepszy od czasow MP. Moze i bylby dobry, gdyby goscie nie zaczeli sie powtarzac. Tylko kilka skeczy jest ok, reszta to kalka poprzednich. A Walliams w ogole nie ma talentu.

ocenił(a) serial na 8
POOPEEPAA

Ueee Liga Dżentelmenów do pięt nie dorasta Małej Brytanii. Swojego czasu oglądałem głównie brytyjskie seriale komediowe (Red Dwarf, Mała Brytania i Liga...). Red Dwarf'a nawet dało się oglądać, Małą Brytanię oglądałem po parę razy jeden odcinek a Ligii oglądałem chyba z 5 odcinków bo chciałem dać temu szansę, jednak ani razu się nie zaśmiałem wręcz każdy żart był bardziej obrzydliwy niż śmieszny(Sam nie wiem czemu ale kiedy przypominałem sobie jakiś żart z Ligii to nie dobrze mi się robiło.).

marikasecret

Jest to odważna produkcja pokazująca zakłamania i stereotypy jakimi się otaczamy ,trochę szaleństwa nikomu nie zaszkodzi a jak ciebie denerwuje ten homoseksualizm to masz setki seriali z ciągłą domieszką hetero , i to ciebie najbardziej przeraża jesteś typowym Polskim homofobem.
Za głupi jesteś na ten serial by cię bawił i śmieszył.

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

no na pewno nie dla sztywnych...

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

to naprawdę genialny serial, a jak tobie się nie podoba to nie oglądaj!! Ten serial jest dla ludzi z poczuciem humoru, a ty widocznie jesteś sztywniakiem, dla ciebie polecałabym obejrzeć m jak miłość lub klan, może tobie podoba się tylko taki typ humoru

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

I to jest właśnie piękne, że MB nie jest kolejnym serialem,który jest śmieszny, ale tak na prawdę powiela tylko już znane konwencje. Świat w MB jest groteskowy, nie o to im chodziło, by realistycznie odwzorować świat i zachowania danych postaci, tylko aby pokazać całkowity absurd. Poza tym piękne jest to, jaki dystans do siebie i swoich rodaków mają ci aktorzy. Spójrzmy nawet na Matta, który w w realu jest homoseksualistą, a przecież większość postaci granych przez niego jest właśnie tej orientacji.

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

Macando- za to właśnie kocham LB...
Czasami już mnie nudzą żarty nt. homoseksualizmu i zaryzykuję stwierdzenie, że I seria była najlepsza, ale...
To jest coś niesamowitego.

A do założyciela tematu widocznie trafia tylko taki typ humoru:
http://www.youtube.com/watch?v=AAHkyQYO93M

Cholera, przez prawie 20 lat nie zdawałam sobie sprawy z tego, że jestem upośledzona...

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

Mój komputer mówi "NIE".

ocenił(a) serial na 8
marikasecret

No cóż, wygląda na to, że jestem upośledzona i to bardzo, bo uwielbiam ten serial, ale w wersji oryginalnej bo z polskim lektorem to już nie to samo.

ocenił(a) serial na 10
krecilla

Oj racja, zwłaszcza jeżeli chodzi o wypowiedzi Vicky, nawet najlepszy lektor świata nie odtworzyłby tego choć w połowie tak dobrze.

użytkownik usunięty
krecilla

Dokładnie :D serial jest boski a Tom Baker jako wiele wiedzący i sam doświadczający wiele z przedstawionych sytuacji "narrator" jest świetny!
"Kiedyś sam chciałem zostać pisarzem, ale nie miałem długopisu."
Humor specyficzny i nie każdemu on pasuje, ale przecież jak coś jest do wszystkiego ( w tym przypadku dla każdego) to jest do nieczego (dla nikogo).

marikasecret

Computer says noooo.... ;)

ocenił(a) serial na 9
marikasecret

Oglądaj dalej "Klan". Rysiu, Ty gapo.....

gerardtn1

ja się przyłączam do reszty upośledzonych bo ja również uwielbiam ten serial, tak jak i ich nowe dziecko "come fly we me"

ocenił(a) serial na 10
Margo21

dzięki za cynk!

BEST REGARDS!

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

jestem taki upośledzony ;)

godni następcy latającego cyrku!

marikasecret

ach moje upośledzenie zupełnie mi nie przeszkadza:) polecam wszystkim ten serial:D

ocenił(a) serial na 10
marikasecret

Tak paradoksalnie...
Benny Hill ujął to najlepiej,że nie zna się na żartach tylko ten, kto nie umie się śmiać z samego siebie, a Anglicy to właśnie umieją. Tu nie chodzi o grę aktorów, tylko o skecze. Czy w tzw Polsce ktokolwiek ocenia grę kabaretów? Przemyśl to. Pozdrawiam.