chamskie, wulgarne żarty, które nie wiadomo czemu mają służyć, homoseksualne akty w co drugiej scenie i bardzo złe aktorstwo. zdecydowanie odradzam.
Trzeba mieć trochę tzw. inteligentnego poczucia humoru. Tu nie znajdziesz "poprawnych" żartów z polskich telenowel. Poza tym chamskie to jest obrażanie ludzi upośledzonych z Twojej strony, gdzie spośród nich znaleźli by się tacy, którzy mają lepszy gust od Ciebie.
nie można brać wszystkiego dosłownie.. to, co robią goście z małej brytanii to raczej zabawa z łamaniem różnego rodzaju tabu, przekraczanie konwencji i tzw. "dobrego smaku" - dla każdego co innego jest akceptowalne..
a zazwyczaj to czego nie rozumiemy nie akceptujemy :P Mala Brytania jest specyficzna i dobra ;D
Idź do domu, bo nic nie jarzysz.Ten typ poczucia humoru jest najzdrowszy. Aktorstwo jest genialne.
Próbujesz mnie obrazić? To dlatego, że jestem jedynym gejem we wsi?!?
Serial jest genialny. Absolutna klasyka!
Serial jest cudowny. Trzeba mieć dystans do samego siebie i poczucie humoru żeby zrozumieć naczym to polega. Pozdrawiam wszystkich fanów Małej Brytani.
Mnie również Mała Brytania bardzo się podobała. Najlepszy brytyjski serial od czasów Monty Pythona. Szkoda że w tv był tak późno...
Lepsza jest chociazby Liga Dzentelmenow. Nawet w latach dziewiwdziesiatych bylo wiele lepszych seriali niz LB, to ze ten akurat pokazali w polskiej tv nie znaczy, ze jest najlepszy od czasow MP. Moze i bylby dobry, gdyby goscie nie zaczeli sie powtarzac. Tylko kilka skeczy jest ok, reszta to kalka poprzednich. A Walliams w ogole nie ma talentu.
Ueee Liga Dżentelmenów do pięt nie dorasta Małej Brytanii. Swojego czasu oglądałem głównie brytyjskie seriale komediowe (Red Dwarf, Mała Brytania i Liga...). Red Dwarf'a nawet dało się oglądać, Małą Brytanię oglądałem po parę razy jeden odcinek a Ligii oglądałem chyba z 5 odcinków bo chciałem dać temu szansę, jednak ani razu się nie zaśmiałem wręcz każdy żart był bardziej obrzydliwy niż śmieszny(Sam nie wiem czemu ale kiedy przypominałem sobie jakiś żart z Ligii to nie dobrze mi się robiło.).
Jest to odważna produkcja pokazująca zakłamania i stereotypy jakimi się otaczamy ,trochę szaleństwa nikomu nie zaszkodzi a jak ciebie denerwuje ten homoseksualizm to masz setki seriali z ciągłą domieszką hetero , i to ciebie najbardziej przeraża jesteś typowym Polskim homofobem.
Za głupi jesteś na ten serial by cię bawił i śmieszył.
to naprawdę genialny serial, a jak tobie się nie podoba to nie oglądaj!! Ten serial jest dla ludzi z poczuciem humoru, a ty widocznie jesteś sztywniakiem, dla ciebie polecałabym obejrzeć m jak miłość lub klan, może tobie podoba się tylko taki typ humoru
I to jest właśnie piękne, że MB nie jest kolejnym serialem,który jest śmieszny, ale tak na prawdę powiela tylko już znane konwencje. Świat w MB jest groteskowy, nie o to im chodziło, by realistycznie odwzorować świat i zachowania danych postaci, tylko aby pokazać całkowity absurd. Poza tym piękne jest to, jaki dystans do siebie i swoich rodaków mają ci aktorzy. Spójrzmy nawet na Matta, który w w realu jest homoseksualistą, a przecież większość postaci granych przez niego jest właśnie tej orientacji.
Macando- za to właśnie kocham LB...
Czasami już mnie nudzą żarty nt. homoseksualizmu i zaryzykuję stwierdzenie, że I seria była najlepsza, ale...
To jest coś niesamowitego.
A do założyciela tematu widocznie trafia tylko taki typ humoru:
http://www.youtube.com/watch?v=AAHkyQYO93M
Cholera, przez prawie 20 lat nie zdawałam sobie sprawy z tego, że jestem upośledzona...
No cóż, wygląda na to, że jestem upośledzona i to bardzo, bo uwielbiam ten serial, ale w wersji oryginalnej bo z polskim lektorem to już nie to samo.
Oj racja, zwłaszcza jeżeli chodzi o wypowiedzi Vicky, nawet najlepszy lektor świata nie odtworzyłby tego choć w połowie tak dobrze.
Dokładnie :D serial jest boski a Tom Baker jako wiele wiedzący i sam doświadczający wiele z przedstawionych sytuacji "narrator" jest świetny!
"Kiedyś sam chciałem zostać pisarzem, ale nie miałem długopisu."
Humor specyficzny i nie każdemu on pasuje, ale przecież jak coś jest do wszystkiego ( w tym przypadku dla każdego) to jest do nieczego (dla nikogo).
ja się przyłączam do reszty upośledzonych bo ja również uwielbiam ten serial, tak jak i ich nowe dziecko "come fly we me"