Jak w temacie osobom które oglądały w dzieciństwie i bardzo sobie ceniły ten serial, przestrzegam przed odświeżeniem go. Stracicie o nim dobre zdanie.
Jest idiotyczny, prymitywny, nierealny pod względem zachowań postaci, jak i chyba wszystkie sztuczki są w praktyce nie realne i nie zadziałałyby w takich warunkach w jakich jest to pokazane w serialu. Jako dzieciak tego nie możesz wiedzieć i się dobrze bawisz, jako dorosły.. niestety, prędzej będziesz poprawiał głównego bohatera w tym co robi, jak i zaliczał klasycznego facepalma, jednocześnie irytując się, aniżeli czerpał z tego przyjemność.
Pozdrawiam.
Ty jesteś w ogóle mądry? Wiesz co? jeżeli sądzisz, że aż tak zbajerowne to wszystko, to weź człowieku obejrzyj każdy film, i masz to samo! Film to film, niestety, a tu akurat mało jest tego co teraz w filmach wyprawiają! Ja jakoś wspominam ten serial i wracam do oglądania i na pewno mniej w tym g... niż teraz co jest - to dopiero są wymysły :] Zresztą nie chce mi się wymieniać, ale w każdym teraz filmie, czy serialu jest tak zbajerzone, że tym samym mógłbym powiedzieć, że widziałem ufoludków :)
Powiedzieć o tym serialu "idiotyczny" jest równoznaczne z podpisaniem się pod własną głupotą. Najwyraźniej nie zrozumiałeś przesłania i ukrytego głębiej sensu, jaki niesie ze sobą ta produkcja. To chyba oczywiste, że dosłowne pokazanie "przepisu na zrobienie bomby" jest skrajnie nieodpowiedzialne i niedopuszczalne. Jednak MacGyver to nie tylko sztuczki, wybuchające pułapki oraz mocno przestarzała już sceneria przełomu lat '80 i '90-tych. To coś znacznie więcej. Główny bohater gardzi bronią dając przykład pokojowych relacji z ludźmi. Pomaga potrzebującym, często kosztem własnych wyrzeczeń. Producenci serialu dodatkowo pokusili się o ukazanie problemu kłopotliwej młodzieży, kwestii alkoholizmu i narkotyków oraz walki z nielegalnym zabijaniem zwierząt, o czym możemy się przekonać oglądając sezony 4,5 i 6.
"MacGyver" to serial ponadczasowy, ale nie każdy potrafi go zrozumieć nieco szerzej, częściej zbyt dosłownie.
P.S. Co do większości współczesnych produkcji powiem krótko: Kicz, plastik i masówka robiona dla pieniędzy. Być może więcej w nich efektów specjalnych i tandetnych "bajerów", jednak brakuje najważniejszego: filmowej duszy. Bakcyla, który zatrzymuje widza przy sobie na długie lata. Gdybym miał wybrać między super "pojechaną" produkcją w 3D, Full HD stereo w kolorze ze starym i poczciwym "MacGyverem", pozostanę przy tym drugim.
Pozdrawiam :)
Co do idiotyzmu miałem na myśli zachowanie bohaterów, które nie ma nic wspólnego z realnym życiem. Jak najbardziej zdaje sobie sprawę, że serial ma dobre przesłanie, i jest kierowany do tych najmłodszych. Co mnie zmienia faktu, że jest też i idiotyczny.
Masz pewnie na myśli osobę Jack Dalton'a lub Penny Parker. Zgoda, jednak postacie te zostały celowo przerysowane, co raczej dodaje im sympatii, niż umniejsza całości produkcji. A tak właściwie ... czy ludzie, których mijamy na ulicach nie bywają czasami bardziej "żałośni" od postaci filmowych ?
Pozdrawiam :)
nie wiem o co ci chodzi, serial to klasyka zawsze chetnie ogladam powtorki, co do sztuczek to duza czesc z nich dziala w rzeczywistosci wyszla nawet ksiazka wyjasniajaca dzialanie wielu sztuczek w tym serialu, wstarczy lekka wiedza chemiczna i fyzyczna zeby ocenic realnosc tych sztuczek a skoro uwazasz ze nic tam nie jest realne to coz... nie oceniam twojej wiedzy.