Mad Men

2007 - 2015
8,1 38 tys. ocen
8,1 10 1 37804
8,9 29 krytyków
Mad Men
powrót do forum serialu Mad Men

ocenił(a) serial na 8

Świetne kreacje. Moje ulubione postacie od 1-szego do ostatniego odcinka.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 10
Corderosa

To lepiej nie zakładaj rodziny

ocenił(a) serial na 8
giant enemy crab

Myślę, że nie to przeważa w Twojej ocenie Peggy tylko, jak większości z Was, jej uroda... Podobnie jest z Ellie z TLOU. Coś czuję, że jesteś starszym człowiekiem, dla którego wzorzec rodziny, to ten przedstawiony w Mad Men. Betty z dziećmi i Don uganiający się za kolejną kochanką ( miał ich 19). Skoro jego oceniasz na 10 to rozumiem, że utożsamiasz się z nim.. Don to świetna postać i cholernie przystojny John Hamm. Ale uwielbiam Peggy i Elisabeth Moss w tej roli.

ocenił(a) serial na 10
Corderosa

Chodziło mi o to, że Peggy bez żalu porzuciła dziecko, dopiero po czasie powiedziała o tym ojcu, kiedy ten ożenił się z inną.

ocenił(a) serial na 10
Corderosa

A co do Betty miała przystojnego męża, bogactwo i dzieciaki, a mimo to miała żal, że Don zrobił z niej kurę domową bo jej się marzyły wybiegi dla modelek. Nie potrafiła nawet okazać miłości dzieciom. Don też nie potrafił, ale utrzymywał rodzinę, poza tym on sam nie miał rodziny. Wychował się w burdelu i stamtąd wyniósł nawyki jak postępować z kobietami. Dlatego ta jego obsesja stała się w pewnym momencie śmieszna. Jak w 6 sezonie zamykał na klucz żonę lekarza by na niego czekała.

ocenił(a) serial na 10
Corderosa

A co do TLOU to ta uroda ma znaczenie. Zwłaszcza jak aktorka nie potrafi pokazać emocji jak postać stworzona komputerowo. Bella Ramsey chyba o włos minęła się z zespołem Downa, albo jej matka regularnie piła alkohol. Ellie to postać bardzo emocjonalna i nie da się tego odegrać z twarzą którą może narysować dziecko w 5 sekund. O zmianach w scenariuszu, które reżyser powiedział, że wprowadziła sama Bella nie wspominając. W grze Ellie jest zaskoczona, że Dnia jest w ciąży i wie, że w jej zemście będzie tylko obciążeniem, a w serialu 2 dziewczynki cieszą się, że będą mamą i tatą.