PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236958}

Magda M.

2005 - 2007
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 43570
6,4 7 krytyków
Magda M.
powrót do forum serialu Magda M.

Skupmy się i obniżmy ocenę temu chłamowi ! :)

ocenił(a) serial na 1
max_c

jestem ZA!!! nie można tak tego zostawić!!!

ocenił(a) serial na 1
Gutek_

Ja tez jestem za i dolaczam do grona tych, ktorzy dali 1 punkt :) POZDRAWIAM serdecznie :)

ocenił(a) serial na 1
max_c

Jak to może mieć taką średnią??? Dobra... nie będę pisała co sądze na temat tego...filmu;) w każdym razie daję w pełni zasłużony 1 pkt. !!!

max_c

jedno slowo: TRAGEDIA!!!! Po prostu sily nie mam na ten serial...Wszystko bylo by ok gdyby tylko wyje*** Magde,glupia kobieta...

Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 1
Lara810

Popieram, jak taki gniot moze mieć tyle punktów?? Scenariusz przypomnina fotostory z gazety dla "szalonych" nastolatek, że już nie wspomnę o drewnianej aż do bólu Joannie B.

ocenił(a) serial na 10
monqa

Hmm coż nie wiem co w Was budzi taka nienawiść do serialu MM ( jednego z krótszych w ogóle)? "Głupi, debilny, nudny tam jakas kasa, prawnicy itp" A nie można po prostu spojrzeć na ten serial inaczej. Ze miło jest popatrzec na warszawe i na smieszne dialogi na moim zdaniem dosc wysokim poziomie ale kwestia poziomu to kwestia uznania, na muzykę, na ludzi którzy przynajmniej trochę staraja sie uczynić sobie zycie miłe gładkie i przyjemne. A nie tylko ptrzec na sibie bykiem i jedyne co zrobic to wlepic 1 pkt..aaahhhaaa...ale fajnie.Hm cóż mnie serial troche relaksował z przyjemnoscia sobie patrzyłam (oczywsicie jak ktos nie ogladał od poczatku to nie zrozumie połowy wątków) i wole oglądać cos pozytywnego. Wydaje mi sie ze nie nalezy porównywać MM do Prisona bo to zupełnie inna bajka jest...

max_c

szkoda że nie można dawać punktów na minusie bo ja chetnie dała bym - 9
beznadziejny serial, a Joanne Brodzik ubierają jak starą babe

ocenił(a) serial na 1
max_c

popieram i dałem 1 z wielką przyjemnością

ocenił(a) serial na 10
gugu

Macie problemy dzieci... i co wam da jesli popsujecie sredia? ten kto ma to ogladac i tak to bedzie ogladal... i na nic wam te pogorszenie sredniej... seriaj jest boski... ale jesli komus sie nie podoba to proponuje muminki... albo jesli wolicie seriale to mode na sukces- za kilka lat odejdziecie od telewizorow. pozdrawiam FANÓW Magdy M... a Anty fanow mam gleboko i szeroko w d****

verka_nml

Muminki są 100 razy lepsze od tego sztucznego serialiku.
U Mnie ten serial już dawno ma 1/10.

ocenił(a) serial na 10
max_c

Zgadzam się z TOBĄ verka, bo ten serial jest super, a głupawe opinie antyfanów nas w ogóle nie interesują! Poza tym, pewnie nie oglądaliście ani jednego odcinka Magdy M a się nastawiacie, jakbyście wiedzieli o co chodzi. Na dodatek, gadanie, że ubiera się jak stara baba, świadczy o tym, że naprawdę nie oglądaliście ani jednego odcinka- Magda jest prawnikiem i musi się tak ubierać. I warto się zastanowić, czy stara baba chodzi w kapciach z panterki ;) No, to myślę, że jakoś się wypowiedziałam na ten temat i że dotarłodo wielu lub niewielu. Pozdrawiam fanów oraz Verkę :*

ocenił(a) serial na 2
dorotka_14

Właśnie przeczytałam, że jestem głupim antyfanem więc żeby w pełni na to miano zasłużyć zostawiam tu swoją, cytuję: "głupawą opinię". Cóż. Napiszę tu to, co wszyscy doskonale wiedzą: nie ma głupich opinii. Za to są opinie WŁASNE. Verka, cóż dziewczyno... nie bardzo rozumiem sens twojego zdania: "Anty fanow mam gleboko i szeroko w d****". Możesz mi wytłumaczyć o co Ci chodziło? I jeszcze jedno pytanie: czy nie szkoda Ci swojej dupy, żeby nas, wszystkich antyfanów, tam pomieścić?

Z poważaniem.

ocenił(a) serial na 10
blablajga

co do: "Anty fanow mam gleboko i szeroko w d****". to isntnieje takie cos jak przenosnia, jakbys nie wiedziala. to tylko tak dla przypomnienia. a tak pozatym to wiem ze istnieja opinie wlasne. dziwi mnie tylko to ze skoro nie lubicie tego serialu robicie tu taką trzodę jakby nie wiem co sie dzialo! skoro naprawde wam się nie podoba, to ani nie oglądajcie serialu, ani nie komentujcie jego forów! przytoczę słowa Kasi Nosowskiej;"Zamiast marnować czas, można być też miłym dla ludzi.(...) A nigdy nie powinno się żałować czasu poświęcanego na bycie sympatycznym dla innych. Zamiast wchodzić na internetowe forum, lżyć, krytykować, pokazywać siebie od najgorszej strony, można robić coś pożytecznego. Zwłaszcza że nikt z nas nie ma prawa, żeby stanąć przeciwko wszystkim jako ten jedyny czysty." czy w końcu zrozumiecie to wszystko? bo ja naprawde nie mogę już strawić tego że obrażacie NAS fanów, aktorów tego serialu czy też scenarzystów... zresztą wszystkich co tylko wam sie nawiną. przestańcie wkoncu bo to zaczyna byc zalosne. i chyba nic tylko naprawde na muminki was wysłać bo widzę że seriali to się nie rozumie.

verka_nml

Osobiście nic do fanów MM nie mam ale sam serial mam głęboko w poważaniu. NIe mam zamiaru snuć gęatych nici epitetów bo z doświadczenia wiem że nie warto. Niemniej jednak uważam iż seriale polskie nie wznoszą sie na wyżyny kinmatografi w Polsce( jeśłi wogóle o jakieś można mówić). Wszystki te Klany, Złotopolscy, Mjm, MM po co to wszystko. TV serwuje po kilka odcinków dziennie , potem powótrki a potem dowiadujemy sie że " ten czarny zdradza ją z jej chłopakiem a ona nie chce sie żenić bo on lubi psy". Boze co to za seriale kiedy przez pięć minut kobieta wkłada naczynia do zmywarki(!). I to jest życiowe? Fakt po prostu nie trawię polskich seriali ( można jeszcze od biedy znieść Kryminalnych albo jakieś komedie typu Niania) ale to jest wszystko. To samo tyczy sie MM. Raz widziałem jeden odcinek i naprawde nie wiem gdzie jest jakaś głębia, może humor, romantyzm(?). Tyle tylko że jest ukazany świat prawniczy ( wiadomo kasa , luksus, wązne sprawy sądowe) bo kto chce nadal oglądać podórkową rzeczywistośc? Wystarczy przeciez wyjrzeć za okno . Przeciętny Polak ma tego serdecznie dośc!! Dlatego właśnie seriale tvnu przezentuja raczej wyżyny społeczeństwa lub tam gdzie coś sie faktycznie dzieje , jakaś akcja, cokolwiek ( Kryminalni, W11).
Inna sprawa że przez MM ( 2 sezon) tvn przeniósł emisję Smallville na 23.15 z powodu czego ubolewało prawie 2,5 mln Polskich widzów ( dziwię sie że postanowiono postąpić tak z serialem dla MŁODZIEZY który w USA znosi złote jaja). Smallville jest dla mnie serialem rozrywkowym, nie ma wnosić jakiś "wyższych ideii". Chcecie dobre seriale Lost, Prison Break to jest ciekawe! W Polsce mamy tylko namiastki które bardziej przypominają reality show. Ciekaw jestem jak nasze dzieła przyjełyby sie w innych miejscach.

ocenił(a) serial na 2
Scarface

Droga Verko,
Przepraszam, chyba się nie zrozumiałyśmy. Czy w moich wypowiedziach mogłabyś mi wskazać chociaż jeden epitet lub obelgę? Byłabym zaszczycona. I nie przekonuję, nie usiłuję za wszelką cenę obrazić serial lub wypersfadować komuś pomysł oglądania go. W bardzo kulturalny sposób wyrażam swoje zdanie.
A co do osoby powyżej - no cóż masz rację. Szczególnie, że polskie seriale starają się za wszelką cenę dorównać amerykańskim, i wtedy już kompletnie nic nie wychodzi. A szkoda.
Z poważaniem.
Z poważaniem.

ocenił(a) serial na 2
blablajga

Ah, przepraszam bym zapomniała. Wiem co to jest przenośnia. Inaczej zwana również metaforą, czasami używa się także terminu 'krotochwila'. Przynajmniej ja go używam.

ocenił(a) serial na 2
blablajga

Ah, przepraszam bym zapomniała. Wiem co to jest przenośnia. Inaczej zwana również metaforą, czasami używa się także terminu 'krotochwila'. Przynajmniej ja go używam.

ocenił(a) serial na 10
Scarface

Moim zdaniem robicie dużo szumu o nic. Nie jestem fanką polskich seriali, ale Magda przypadła mi do gustu. Co prawda dopiero po obejrzeniu paru odcinków. Nie należy zatem do tych seriali, które można zacząć oglądać w każdym momencie, a i tak zawsze będzie się działo to samo, być może stąd sama krytyka ( tak właśnie jest w tasiemcach typu klan i złotopolscy, których w życiu nie porównywałabym z mm). Jeżeli chodzi o mnie, to nawet emocjonalnie przywiązałam się do wtorkowych "spotkań z Magdą" , nie wspominając już o rewelacyjnie dobranej muzyce i jakości w jakiej serial jest prezentowany. Nawet Asia Brodzik za którą nie przepadałam na początku naprawde się "wyrobiła" i pasuje już do swojej roli. Nie ukrywam, że dotykają mnie lekko komentarze typu "chłam, gówno, nudy" , ale cóż każdy ma prawo do wyrażania opinii, ja jednak dałabym jeszcze jedną szanse. Ale jeżeli ktoś woli oglądać tandetne i sztuczne seriale typu W11 czy jakichś Detektywów ( to jest dopiero CHŁAM), gdzie akrotów wyciągnięto chyba prosto z ulicy, to życze powodzenia. pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 1
haniaaa

Przyłączam się do antyfanów. Serial fatalny. Przypomina "Nigdy w życiu" , przy czym rozmydlony na naście odcinków w którym ciągle mają miejsce te same sytuacje. Ostatnio panuje flow na takie "lekkie" romansidła (nie mające odbicia w rzeczywistości). Ogółem niewypał. To wszystko juz było.
PS Brodzik to mogliby w koronkę chociasz ubrać ;)

ocenił(a) serial na 6
aras_3

Nie chce mi się bronić serialu, który pod koniec drugiego sezonu oglądałem już chyba tylko z przyzwyczajenia, ale temat i osoby wypowiadające się tutaj robią wrażenie niepoważnych. Niepoważnych, bo jak można wzywać do jakiegoś "zrywu" i pokarania serialu "jedynką", jeśli widziało się może odcinek albo urywki - z pewnością osoby wypowiadające się na "nie", nie należą do tych, które oglądały go cyklicznie. Nie jest tak że ten serial zasłużył na "jeden", bo jeśli tak, to jak ocenić klan, złotopolskich, Mjm, SŻ, na wspólnej, na dobre i na złe itp. - raczej one zasłużyły na 1 i może nie wszystkie, bo moze jest w któryms z nich cos co podwyży ocene do 2 albo 3. Gdzie tu sprawiedliwość? Nikt nie przekona mnie że Magda M jest tak samo chłamowata jak te wcześniejsze. Zresztą będąc tak krytycznym do polskich produkcji można np. Kryminalnym (najlepszemu moim zdaniem serialowi polskiemu) dać góra 4. Magda M produkowana jest z klasą, która charakteryzuje większość produkcji tvn (wyłączając oczywiście na wspólnej i coś jeszcze - co to za chwilę) - jest dobrze dobrana muzyka, ciekawi aktorzy (nawet jak ktoś nie lubi Brodzik to jest np. świetny moim zdaniem, mój ulubiony w tym serialu - S. Bobrowski), czy ładne zdjęcia Warszawy. To wystarcza żeby nawet odejmując za scenariusz i przez nienawiść do Brodzik dać 3-4.
Podsumowując: ocena filmu to taka sonda popularności, jeśli serial jest popularny (a przecież jak wiemy: w naszym kraju i nie tylko bardzo często popularne nie znaczy najlepsze) to ocena będzie wysoka i nie pomoże tupanie nogą - "a ja na złość dam 1".
Apel do wszystkich: Chcesz ocenić obejrzyj dwa, trzy odcinki i wzosząc się na wyżyny obiektywizmu oceń sprawedliwie

I na koniec: miałem wyjawić co obok na wspołnej chłamowatego robi tvn:)
Te produkcje to: detektywi, w11. Maria Wesołowska. Jak można to porównywać do Magdy M i zestawiać w przykładzie z Kryminalnymi, jak zrobił to Scarface.

Pozdrawiam tych rozsądnych;)

ocenił(a) serial na 1
Wampir_

a.m. wesołowska jest suuuuper w porównaniu z magdą m. przynajmniej można się pośmiać. a jak się takie coś (nie wiem jak to nazwać? film na podstawie fotostory z bravo lub dziewczyny) ogląda to nie wiadomo czy się smiać czy połozyć pod kanapą. 0_~

ocenił(a) serial na 6
zzzzzzzzzzzz

Cóż można odpowiedzieć...
Dla mnie Sędzia Wesołowska jest żenująco-tragiczno-głupia ale na pewno nie śmieszna. Mnie taka nieudolność aktorska połączona z naiwnymi historiami nie bawi ani w meksykańskiej telenoweli ani w polskim paradokumencie.
Ale o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) serial na 10
max_c

Nie będę bronił serialu bo nie ważne ile ma głosów serial jednym się podoba innym nie, a robienie takich akcji jak "obniżmy średnią" pasuje mi do 10 letnich dzieci... Skoro ma tak wysoką średnią musi być to dobry serial... i jest!

alexander16

Czy Wy, drogie dzieci nie macie innych zajęć?
Rozumiem, że wakacje się zaczęły, więc i nuda niektórych nawiedza, ale bez przesady... Połowa społeczeństwa ten film ogląda i oglądać będzie, a Wasze niskie punkty tego nie zmienią. Rewolucji nie będzie, więc zajmijcie się czymś pożytecznym.

ocenił(a) serial na 10
max_c

zgadzam się... To i tak nie zmieni nic w produkcji... Każdy serial, film czy piosenka ma swoich fanów i antyfanów... Moim zdaniem "MM" to serial na wysokim poziomie, mądre teksty i pięknie opowiedziana bajka o miłości, oczywiście musze wspomnieć o ustawieniach kamery, kamerzyści odwalili kawał dobrej roboty, brawo!

max_c

Nie wiem co autorzy serialu (czy tam krytycy) mieli na myśli mówiąc, że jest to polska wersja Ally McBeal XDDD

użytkownik usunięty
Veridell

Polskie filmy to gniot tak ?? Więc te zagraniczne typu moda na sukces są super. One to dopiero są podobne do życia, ta magia, voodo , węże na wolności. wydaje mi się, że Ci , którzy głosują na jeden, są ludźmi nie gustującymi w tego rodzaju seriali lub filmów i nistety takich jest więcej na filmweb. ja nie oceniam filmów, które i tak nie są stworzone dla mnie.

wy jacys chorzy jestescie ? ;/ najpierw sie zastanowice co piszecie ? nie lubicie magdy to nie , ale nie muscie je od razu sredniej obnizac ;/

ocenił(a) serial na 10
max_c

dzieci neostrady i tyle!!
wiecie czego nie nawidze .. antyfanow magdy m ! =)

ocenił(a) serial na 3
max_c

ten serial był nudny.. głupota Magdy ciągneła się przez cały sezon.. tak jak w dragon ball jedna bitwa się ciągnie przez 100 odcinków, głupota Magdy przez 1,5 sezonu daje 3!