Z przyjemnością daję 1
dlaczego?
a) debilizm
b) drętwa gra
c) dłużyzne
d) TO JUZ WSZYSTKO0 BYŁO!!!
poza tym przegadane i głupkowate.
Mam ptanie.....czemu w takim razie wchodzisz tu i zakładasz temat??
Jesli masz problem to bardzo nam tu wszystkim zebranym lubiącym Magde M przykro :)
Cytat :
Mam ptanie.....czemu w takim razie wchodzisz tu i zakładasz temat??
Poniewaz tacy jak ty wchodzą do lepszych seriali niz to cos i piszą tam pierdoły ze głowa boli
A i ja daje 1
pozdrawiam ludzi którzy usuneli mój temat o magdzie m
Osobiście znam mnóstwo kobiet, które nie trawią tego serialu.
Sama dałam 1/10 - koszmar, brrr...
Polska Ally McBeal? Buahahaha. Jedyne co te seriale mają ze sobą współnego, to fakt, iż głowna bohaterka jest prawniczką. I na tym wszelkie podobieństwa się kończą...
Moim zdaniem TVN dawno powinien już sobie odpuścić kręcenie seriali - to kolejny niewypał po "Niani" i takich tam...
popieram.
1 seria była miłym patrzydłem.
potem jest już sama paranoja i bezsens, a problemy magdy m są na poziomie podstawówki :)
żenada jak można uwielbiac takie coś!!!!!!! Każdy ma swoje zdanie i ma prawosie wypowiedzieć
czy wybór męża uważasz za problem z podstawówki, jeśli tak to rozumiem że ty wyjdziesz za mąż lub ożenisz się z pierwszym(ą) lepszym(a) jaki(a) się na patoczy
a co do przynudzania to ile powstało filmów gdzie zmieniono kilka faktów w fabule, imiona bohaterów i kilka innych szczegółów typu zabili go a on wstał i poszedł,
jak oglądam te wszystkie filmy akcji z gwiazdmi amerykańskimi typu Arnold, Stalone, Van Dam, Segal itp to mi się śmiać chce jak widzę że szczelają do nich z karabinu maszynowego i nie mogą ich trafić a oni za pierwszym góra trzecim razem ze zwykłago pistoletu trafiuaj ich i zabijają, albo w takim Rocim, chciałabym poznać boksera który leżałby tyle razy na deskach co on, dostał takie buki i jeszcze wygrał 12 ryundową walkę, nie mówiąc o tym że jedna runda trwa 3 min. a inne np. 6 albo i więcej, gdzie tu jest logika
powyższa wypowiedź była do bh
przepraszam wszystkich za błędy ale moja klawiatura nie jest już całkiem sprawna i robi mi psikusy
Po pierwsze największą krzywdę temu serialowi zrobili producenci nazywając magdę polską Ally Mcbeal. rzeczywistość okazała się jednak inna, bo serial ten nie dorasta do pięt "pierwowzorowi" tak na prawdę jest to tylko typowa telenowela gdzie dwójka zakochanych bohaterów, zgodnie z południowoamerykanskimi standardami, robi wszystko żeby nie być razem. Serial ten wyróżnia z pośród innych telenowel troche lepsza jakość wykonania. druga sprawa to aktorstwo. o ile Brodzik w kasi i tomku była przynajmniej śmieszna to tutaj wpada naprawdę slabo. jej bohaterka jest maksymalnie nijaka i nudna. Cały czas albo sie nad sobą użala albo robi tą samą minę pt. co ja tutaj robię? A ten wspaniały Piotr, czarujący, przystojny, inteligentny jest chyba też jakimś masochista że się za nią ugania... naprawdę przydało by się trochę życia tym bohaterom.
ogólnie zerial nie jest totalnie zły, w końcu to bajka, albo jakieś sci-fi. ale też nie jest tak dobre jak go reklamują. Bo w końcu za popularniścią tego serialu stoi przde wszystkim marketing i reklama. patrząc na telewizję i prasę to jest wszędzię: nowe poblemy magdy m bla bla bla, kogo wybierze magda bla bla bla bla ubierz się jak magda bla bla bla itd itp. I to jest właśnie najgorsze, że gdyby ten serial w rzeczywistości był chociarz w połowie tak dobry jak o nim "trzeba" mówić to byłoby dobrze.
i co mają filmy z: "Arnold, Stalone, Van Dam, Segal" do rzeczy??? to słabe filmy fakt. a le co ma arnie do magdy m???
powtarzają ten sam wątek zabili go i uciekł albo niśmiertelnego bohatera który zawsze wygry, ocierając sie o smierć, skoro bohaterowie Magdy M robia wszystko aby nie być razem to bohaterowie tych filmów potrafia robić rzeczy wbrew prawom fizyki i logiki
więc wszystkie seriale i filmy maja 2 wspólny cechy:
powielają pewien wątek
maja przynieść jak najwiekszt zysk
więc najlepsze są bajki
więc magda m powiela schematy kina akcji??? troche chaotycznie piszesz i juz nie wiem czy Ty ten serial oceniasz pozytywnie czy negatywnie...
a kino akcji (o którym mówisz - choć nie wiem czemu) to też bajki tylko dla chłopców ;)
chodzi mi o to że prawie każdy film czy serial nie wspominając o telenowelach powiela pewne schematy w danych kategoriach filmów typu film akcji, horror, komedia romantyczna, dramat, melodramat itp.
mi osobiście podobo sie ten serial nie uważam że jest on polską wersją Ally McBil (prawdopodobnie żle napisałam tytuł)bo ally niegdy nie lubiłam, co do tego że bohaterowie mają "śmieszne" problemy to właśnie o to chodzi bo jakbym chciała posłuchać o poważnych problemach to oglądałabym reportarze, wiadomości itp. a tak człowiek sie odstresuje, pośmieje, np z Wojtka który ciągle w coś wpadał taki słodki niedojda
każdy ogląda to co lubi, a o gustach sie nie rozmawia
tak nawiasem oglądał ktoś Aleję snajperów jak dla mnie film był beznadziejny
Ja też daje z przyjemnością 1 . Jak ten serial leci żygać mi się chce!!! Ile razy mozna poszczac to samoo w innej wersij :/:\
a ile razy można oglądać zabiligo i uciekł albo nieśmiertelny i nie chodzi mi tu o tytuł filmu ale cechy bohaterów, których kule, noźe itp. sie nie imają
głupia prowokacja- pamietajcie, ze trzeba sie posługiwć argumentami a nie rzucac słowa na wiatr.
nie wiem czy to było do mnie ale podam argumentację
osoby ktore krytykują ten serial zapominają że wiele filmów ma swoją kontynuację, które dokładnie powielają ich schemat np:
Roki, Rambo, Nieśmiertelny, Terminator, Szczęki, Najlepszy z najlepszych, Shrek, Niebezpieczna prędkość,Kewin sam w domu, Uwolnić orkę,Gliniarz z Bevery Hills, Gruby i grubszy, Matrix, Mission imposible, Obcy, Gwiezdne wojny,Piraci z Karaibów, Trzej muszkieterzy, Robin Hood, Szklana pułapka itd. oglądając je z góry wiemy ze na koncu i tak wygra główny bohater, ale między czasie dostanie "manto"
serial ten zbiera baty a pomimo tego ogląda go ponad 3 mln. widzów więc chyba nie jest taki najgorszy
dziwią mnie opinie typu: jak o nim słysze to mi się żygać chce, ludzie ktorzy to oglądają powinni się leczyć, oglądaja to sami debile i niedorozwoje, zwłaszcza że nie dotyczą one filmów z kategorii porosy, filmy pedofilskie czy krwawe horrory
jeśli prawdą jest że opinie które wypowiadamy świadczą o nas to osoby pisząc opinie jakie dałam w przykładzie zostali chyba uchowani a nie wychowani, bo takie wypowiedzi świadczą o braku kultury i szacunku do innych
a tak nawiasem te debilskie filmy i seriale maja zawsze największą oglądalność
ja osobiscie wole oglądać te debilskie filmy i seriale, niz politków bo wiem że film to tylko fikcja a politycy to rzeczywistość choć jak sie ich słucha to sie wydaje że ogląda się parodię
Bez przesady.
To, że ktoś lubi to oglądać, to nie oznacza, że od razu ma IQ na minusowym poziomie.
Ja lubie oglądać "Magdę M." z kilku powodów - między innymi dlatego, że można wieczorem, po całym dniu zrelaksować się przy tym serialu oglądając zakochanych, szczęśliwych, pięknych ludzi, a nie drących się ludzi np. w "Jak oni śpiewają", bądź na Wiejskiej w Warszawie.
Przyznam, że może ostatnie odcinki są tak jakby naciągane z tą chorobą Piotra, z szybko pojawiającym się Filipem itp. ale oglądam teraz pierwsze odcinki i naprawdę trzeba przyznać, że jak na polskie kino serial naprawdę da się oglądać.
Nie oglądam seriali - po prostu nie lubię, ale ten oglądam z chęcią raz w tygodniu wieczorem - ot tak dla relaksu.
Więc radzę poluzować tym, którzy tak się naburzają na ten serial i ludzi go oglądających.
A poza tym serial ma genialnie dobraną Polską muzykę.
ciekawe niby czym cię ma obrżać, tym że lubi ten serial? nie wiem czy wiesz że żyjemy w demkratycznym kraju i jak na razie kazdy może oglądać co chce, a możebyś sam napisał jakie lubisz seriale to je ocenimy, a może obawiasz sie że skryutykujemy cię że oglądasz jakieś badziewie
Olusia94.
To co napisałaś jest niedorzeczne. Ludzie z natury rzeczy krytykują to, co im się NIE podoba. To chyba jasne i logiczne.
nie koniecznie, niektórzy lubią się poprostu wyśmiewać z innych, prawdopodobnie osoby te mają słabą samoocenę i próbują ją nadrobić wyśmiewaniem się z innych
A to już zależy od klutury danego człowieka. Jest różnica pomiędzy krytyką, a chamstwem skierowanym 'ad persona' wynikającym z diametralnie różnych gustów...
Osobiście nie trawię podobnych produkcji, ale moja bratowa z kolei uwielbia - "Na Wspólnej", "Nianię", "Magdę M" i jeszcze parę innych, które ja uważam za kompletne niewypały... co w żadnym wypadku nie wpływa na nasze wzajemne relacje - nawet, gdy czasami zmusza mnie do obejrzenia z nią któregoś odcinka, będąc właśnie w czasie emisji z wizytą. Ja z reguły chwytam wtedy za gazetę lub krzyżówkę i 'aktywnie przeczekuję' ten koszmar.
Pozdrawiam :-)
tu się całkowocie z tobą zgadzam że zależy od kutury osobistej i tego czy dana osoba została wychowana czy uchowana
ja rozumie że niekażdemu wszystko się może podobać ale jeśli już krytykuje to kulturalnie a nie typu jak oglądam to mi się żygać chce itp. jak nie chce to niech nie ogląda i zajumuje się w tym czasie czymś innym jak ty
Jak ktos nie lubił PZPR-u to nie powinien jej krytykować ( vide Solidarność ). HAHAHAHHAHAHAHA ...
Ja lubie Magde M.-Filip jest do bani a ogladam ze względu na dobrych aktorów i na koleżanki...i kolegów którzy oglądają...jakoś mi sie podoba.
porównywanie filmów czy seriali do komunizmu to idiotyzm, bo do ich oglądania nikt nikogo nie zmuszał a w komunizmie każdy musiał żyć, pozatym filmy czy seriale nikomu nie szkodzą (no chyba że ktoś nie odróżnia fikcji od rzeczywistości) czego nie mozna powiedzieć o komunizmie
Ten serial jest do bani. Ileż można zrobić odcinków o tym że ona go kocha, on ja kocha, ale jak dochodzi co do czego to nagle sie nienawidzą. Ile odcinków mozna o tym samym nakręcić? Czy reżyser uważa swą widownie za niedorozwojów których zadowoli pięknymi aktorami i bedzie wciskał kit co tydzień? No ileż można?
Moje nawiązanie do komuny było nawiazanie do twojej błyskotliwaej wypowiedzi, że nie powinni korytykować ci którym coś sie nie podoba. Przecież z taką polemiką to nawet ja wysiadam. Czasem szokowa krytyka pozwala pokazać, że pomimo wielomilionowej widowni ten serial to flaki z olejem mielone co tydzień od nowa i podawane na nowo jako super danie. Żygam jak widze ten serial, bo wiem że i tak się w nim nic nie stanie i to tylko strata czasu. Jednym słowem gdyby zamienic poczatek z końcem i tak by sie nikt nie połapał. Nuda, nuda, nuda.
Osoby które oglądają ten serial nie mają IQ = 20. Tylko ty ppalucka nie wiesz nawet gdzie kliknąć i sprawdzić co dany użytkownik filmwebu lubi.
Pozdro
Moim zdaniem ten brutalnie skopiowany sitcom jest lepszy od Magdy M. Dlaczego? Ponieważ Frania Maj to lekko roztrzepana i pełna życia osoba. Ten jej głos, smiech, sposób bycia może denerwować, ale tam nikt nie wmawia, że ten serial jet górnolotny. W wersji oryginalnej ( amerykańskiej )był zdecydowanie mniej śmieszny, ale role Adama Ferency i Tamary Arciuch-Szyc dają inny obraz "Niani",są zabawne, a szczególnie ich ciągłe waliki słowne i nie tylko.
no nie wiem dla mnie niania wogóle nie jest smieszna tylko jest głupkowatym serialem :/ i o wiele lepszy był w amerykańskiej wersji
Z tymi serialami jest tak jak z kolorami: tobie zapewne podoba sie różowy, a mnie niebieski :P
nie wiem za jakie cudo się uważasz jeśli sąsdzisz że będę tracić czas na srawdzanie co lubisz a co nie
a tak przy okazji to Magda M jest serialem romantycznym , gdzie bohaterowie się schodzą i rozchodzą po 10 albo i więcej razy, wystarczy żebyś sobie pooglądał kilka seriali tego typu to sam byś to zauważył, np ile razy schodzili się i rozchodzili Rachel z Rosem z Przyjaciół
jak pisałam nikt cię nie zmusza do oglądania, a skoro żygasz na jego widok to musisz być bardzo wrażliwy i zapewne nie oglądasz żadnych horrorów ani krwawych filmów, bo na widok krwi pewnie mdlejesz