PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658599}
7,8 2,0 tys. ocen
7,8 10 1 2036
Magi: The Labyrinth of Magic
powrót do forum serialu Magi: The Labyrinth of Magic

Polecam obejrzenie tej anime, gdyż są/jest :

+ niesamowicie ciekawe postaci
+ humor
+ ciekawa, tajemnica fabuła
+ dobra kreska
+ akcja - czasami sie dzieje :]

- w drugiej serii początek super, ale póxniej robi sie trochę nudno
- słabe<brak> przesłanie

ocenił(a) serial na 7
mqk12

Jak dla mnie właśnie na plus jest brak takiego wymuszonego (zazwyczaj) przesłania, jest radosna nawalanka bez większej filozofii i chwała za to twórcom, bo ogląda się dzięki temu szybko, lekko i przyjemnie. Co do drugiego minusa, jak dla mnie właśnie bardzo ciekawie się zrobiło, widać kwestia gustu.

Według mnie minusy:
-Wiem, że Japończycy uwielbiają wplatać, imiona, nazwy własne itp. z zagranicznych legend/wierzeń, ale jak dla mnie tutaj przegięli zdecydowanie z tym, wiadomo taki urok tego anime, ale mnie to nie podchodzi.
-Postać głównego bohatera strasznie dziwna, da się lubić, ale momentami wkurza... ponadto jego wygląd (myślałem w pierwszym odcinku, że to kobieta)
-Za DUŻO płaczu, w każdym odcinku ktoś musi ryczeć, nosz cholera jasna...

Plusy tak jak mówisz, humor bardzo fajny, fabuła ciekawa, kreska wyjątkowo dobra, akcji też nie brakuje, postacie bardzo oryginalne - jedne lepsze, drugie słabsze ale nie ma jakiś totalnych gniotów w tym aspekcie.
Ogólnie też gorąco polecam, bardzo udana seria

ocenił(a) serial na 10
ogierinho

W większości się zgadzam, ale nie zauważyłam żeby w każdym odcinku ktoś płakał. Poważnie. Było kilka przypadków [SPOILER] np. w odcinku w którym umiera Kassim no i w odicinku gdzie Hakuryuu ryczy w Lochu Zagana a tak to raczej nic nie wypatrzyłam. W drugiej serii tylko Titus płakał a poza tym serio nic nie widziałam xD [KONIEC SPOILERA]
Alladyn to dosyć sympatyczna postać, ale rzeczywiście czasem irytuje. Zwłaszcza ta jego obsesja...choć czasem jest śmieszna :D Imiona mi się ogółem podobają.
Dużym plusem dla mnie w anime są dżiny. Każdy ma inny charakter i inny wygląd. W ogóle ich motyw mnie strasznie urzekł. Nie spotkałam się z anime ani mangą wykorzystującą motywy użyte w Magi dlatego duży plus do autora za pomysłowość.

ocenił(a) serial na 8
Reina24

Nie komentujesz przypadkiem na pewnym forum (bez reklamowania) chapterów mangi Magi ? Mam wrażenie po avatarze i sposobie pisania , że tak :)

ocenił(a) serial na 10
ejdziesia

Niee xD Szczerze powiedziawszy to nie komentuję chapterów mangi Magi a jedynie odcinki. Mangę czytam na angielskich stronach gdzie nie komentuję bo nie umiem napisać po angielsku tego co chciałabym wyrazić xD
Chociaż mogłabyś mi "zareklamować" to pewne forum :D

mqk12

Druga seria jest zdecydowanie lepsza

ocenił(a) serial na 9
trance_me

Pierwsza nie była zła, super wprowadzenie, a końcówka wymiata. W drugiej dopiero się zacznie dziać, bo początek jest trochę nudnawy i mało co się dzieję :

użytkownik usunięty
mqk12

Pierwsza seria była pędzącym naprzód i bezlitośnie wycinającym wątki i szczegóły (ponad 100 rozdziałów w 25 odcinkach? Seriously?) crapem mającym fabułę ostatnich odcinków nie powiem skąd wyjętą, nie mówiąc o kulejącej gdzieniegdzie animacji.

ocenił(a) serial na 9

pieniądz robi pieniądz ;] w dzisiejszych czasach jest ciężko wybić się anime(dlatego pierwszy sezon miała tylko pokazać i zachęcić do oglądania, produkcja nie przeznaczyła dużo pieniędzy na produkcje(na pierwszy sezon), chodź teraz odnosi ona sukces). Magi na pewno się wybiło, dla mnie powinno być w topce, drugi sezon powala, jest wspaniale zrobiona, niesamowita kreska, super fabuła, starałem się śledzić mangę i wszystko było o nią oparte. Pozostaje tylko czekać na kolejną serię.

P.S dodam tylko tyle ze rozdziały mangi są krótkie kilka stron, więc może to dlatego tylko 25 odc.

użytkownik usunięty
mqk12

Czekam na 'Magi: Brotherhood' :]

ocenił(a) serial na 7

Hej :) Jeśli znasz się na mandze Magi, to mam do Ciebie pytanie odnośnie wyciętych części. Zastanawiałam się właśnie, czy warto brać się za czytanie. Najbardziej interesuje mnie jedna postać: Jafar. Jest o nim coś więcej w mandze czy tylko to, co pokazali już w anime? Bo jeśli nie, to raczej się nie skuszę ;)

ocenił(a) serial na 10
Rachel3

Jeżeli interesuje Cię postać Jafara to polecam mangę Sinbad no bouken :) Jest to spin-off mangi Magi opowiadający o młodym Sinbadzie ;D

ocenił(a) serial na 7
Reina24

Tak, tę czytam :) Ale muszę przyznać, że młody Sindbad wkurza mnie masakrycznie, więc czasem trochę trudno przebrnąć... -.- Cóż, rozumiem, że w oryginalnej serii nie ma o nich nic więcej, więc raczej ograniczę się do czekania na trzeci sezon animca :)

użytkownik usunięty
Rachel3

Jafar jak Jafar, ale anime w porównaniu z mangą to syf, więc z Jafarem czy bez i tak polecam przeczytać. Zwłaszcza że w pierwszym anime totalnie zeszmacili jedną z główniejszych postaci.