PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742955}

Magicy

The Magicians
2015 - 2020
7,0 8,5 tys. ocen
7,0 10 1 8521
6,7 3 krytyków
Magicy
powrót do forum serialu Magicy

Alice

ocenił(a) serial na 8

Pytanie, do tych, co są na bieżąco i widzieli chociaż początki czwartego sezonu.
Dlaczego wszyscy aż tak nie cierpią Alice? Czy dlatego, że to ona była odpowiedzialna za zniszczenie kluczy czy coś mnie ominęło? Trzeci sezon jakoś mnie nie wciągnął, trochę przy nim przysypiałam i nie chce mi się do niego wracać, żeby sprawdzić.

Derfi69

Mnie ogólnie strasznie irytuje aktorka, sam nie wiem czemu, jej chód, maniera i gra ale jeszcze do pewnego momentu była znośna dla mnie a mianowicie do momentu kiedy powróciła do bycia człowiekiem po tym jak była niffinsem, od tamtej pory coraz bardziej doprowadzała mnie do szału, decyzjami, postawą i całokształtem i choć ostatnio trochę się ogarnęła to i tak za nią nie przepadam, razem z Elliotem dwie postacie które najczęściej działają mi na nerwy.

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Mi Alice działała na nerwy, ale w sumie teraz jakoś nie wywołuje u mnie żadnych emocji, bo jest zupełnie nijaka. Niby jest, coś tam robi, ale słaba interakcja.
Elliota natomiast uwielbiam. :D

Derfi69

Napisałem Elliota? Cholera, dzięki że to wspomniałeś bo to błąd przeogromny ;D miałem napisać Quentina. "RAZEM Z QUENTINEM DWIE POSTACIE KTÓRE NAJCZĘŚCIEJ DZIAŁAJĄ MI NA NERWY." Elliot to razem z Margo i Pennym moja ulubiona trójca z serialu :D

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Ano, Quentin potrafi działać na nerwy, jego sceny to takie flaki z olejem, chociaż jakoś mi teraz nie przeszkadza. A ta trójca faktycznie najlepsza, chociaż dorzuciłabym tam Josha.

PS Jestem kobietą. :)

Derfi69

Jeszcze to, że zaczęła pracować dla Biblioteki i zgodziła się, a przynajmniej nie odmówiła podłączenia do odzyskanej magii tego urządzenia, które oddało kontrolę nad magią Bibliotece i Zakonowi (Order). Zdaje się, że nie odmówiła też odebrania czy wykorzystania mocy Julii w związku z tym przejmowaniem odzyskiwanej magii czy coś w tym rodzaju, nie pamiętam już dokładnie, to było pod koniec 3 sezonu, wtedy Penny 23 astralnie śledził Alice na prośbę pozostałych i po jej rozmowie z Zeldą opowiedział im, co widział i słyszał, i wyszło, że Alice okłamuje przyjaciół i działa za ich plecami. A potem jej odwaliło i zniszczyła klucze, bo się bała samej siebie, jaką będzie po powrocie magii i wypięła się i na przyjaciół, i na Bibliotekę. Myślę, że to, że Biblioteka ją uwięziła, też jej nie pomogło, bo pozostali po odzyskaniu pamięci źle interpretowali jej nieobecność - scena, kiedy mówi Q, że była w bibliotece, mając na myśli bycie uwięzioną tam, a on odpowiada, że oczywiście, że tam była, w sensie - przecież pracujesz dla nich.

ocenił(a) serial na 8
tillien

O, dziękuję za info, z tą Julią nie kojarzyłam motywu. Cały wątek Alice jest trochę pokręcony, bo przecież poświęciła się walcząc z Bestią (z tego, co kojarzę) i to chyba przez to była "zła" czy coś. Potem to Quentin chciał ją wskrzesić (?).
Ogólnie nie przeszkadza mi, że się na nią wypięli, bo i tak jej nie lubiłam, ale trochę się pogubiłam w fabule.