PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=516056}

Majka

2009 - 2010
4,0 17 tys. ocen
4,0 10 1 16610
2,2 4 krytyków
Majka
powrót do forum serialu Majka

Oglądając pierwszy odcinek zobaczyłem ładną dziewczynę ze starym aparatem to myślę ooo super główny motyw będzie o jej pasji, jak codziennie chodzi z aparatem wszędzie robi zdjęcia całkowicie pochłonięta fotografią, różne przygody z tym związane później jakis wątek miłosny z tym prezesem - ale delikatnie i z wyczuciem wprowadzony... a następnie mega rozczarowanie - nowy aparat bez klimatu, w sumie nic mądrego ona nie gada taka pusta lala, jakieś pierdoły o sztucznym zapłodnieniu bleee.

Następnie, pani rajdowiec - świetny temat żeby to rozwinąć , ale nieee jej rola skupia się tylko na gadaniu z ciotką o pierdołach itd.

Motyw z zakonnicą hakerem, nawet dobry, ale w ogóle nie pasował do momentu w filmie, lepiej jak by go później dali i trochę lepiej rozegrali

i wiele innych rzeczy spieprzonych zwłaszcza nieprzekonujące aktorstwo ( właściwie aktorsko tylko majka jakoś się broni reszta chyba tylko przez te debilne dialogi wypada bardzo słabo.

Drażni mnie to że telewizja ma taki potencjał a marnuje go żeby łechtać mało wymagającego widza :(

Jestem po 14 odcinkach, po części wbrew sobie, ale niech mnie tam...

Racja, nawet jeśli serial by mi się nie podobał, to laska latająca i robiąca super zdjęcia mogłoby być całkiem smaczne.
A te zdjęcia co pokazali to ja robię komórką 1,3 mpx.

Zapytałem się dziewczyn o taką sytuację.
Oczywiście każda z nich, bez wyjątku, natychmiast by poleciała tam gdzie się to stało, a nasza bohaterka sobie chodzi a dni mijają.
I na policję!!!
Jeśli mam być przekonany, że uczelnia, dom i praca, to wszystko razem to w połączeniu z niechcianą ciążą jest jednym wielkim mętlikiem, to sorry, ale ja tego nie widzę.
Spokój, harmonia, od czasu do czasu bzdety.
Pardon, bzdety cały czas.

Nie tylko zona rajdowiec, ale również sprawa Viktora powinna być jakos inaczej przedstawiona. A tu..błe...

No i nasz gwiazda - Veronika.
W sumie to przecież nieźle gra, choć praktycznie tak samo jak w każdym filmie. A tu randka...też brr...

Dodam tylko, że jest masa niedoróbek technicznych-logicznych, które normalnie by się zdarzyły w realnym świecie.

ocenił(a) serial na 1
Lord_Satham

"Zapytałem się dziewczyn o taką sytuację.
Oczywiście każda z nich, bez wyjątku, natychmiast by poleciała tam gdzie się to stało, a nasza bohaterka sobie chodzi a dni mijają. "

Racja. Majka powinna
* żądać odszkodowania od szpitala
* zdecydować się na aborcje ( nie jestem zwolnenniczką tej metody, no ale w takiej sytuacji!).

Dodam, że chyba po 5 odcikach... no nie wiem już nawet po ilu... serial ranił moje oczy ( dość słaba i bardzo sztuczna gra aktorów) i uszy (denne dialogi albo te rozmowy Majki z bodajże ciotką... żenada)

Ogólnie to powinni to zastąpić czymś innym, nie tak płaskim, o bardziej wyrafionowanej fabule z zaskakującymi wątkami i lepszymi aktorami.
Bo ja już teraz na 85% ( daje mu małą szanse) jestem pewna, że Majka będzie z tym swoim szefem i urodzi mu dzieciaka, a w międzyczasie będą jeszcze jakieś głupie wątki poboczne.

szepcik

niestety Majka na aborcję się nie zdecyduje. Miał to być nowoczesny, otwarty serial a dialog Majki z przyjaciółką pokazał że tak nie jest:

P: - a myślałaś już o TYM ??
M: - o czym
P: - no wiesz....

"Straszne" słowo na "A" nie padło. A myślę, że połowa dziewczyn, gdyby była na miejscu Majki, sprawę by już dawno załatwiły.

ocenił(a) serial na 1

http://majka.digart.pl/ - to jest dopiero żenada.. polski portal daje d! ..

diana6echo

To tak ..
fatalna gra aktorska .. oglądam to z nudy .. są ferie i mam wolny czas .. ale czesem poprostu nie wyrabiam .. ta cała Majka .. jesus nie mogli wziąć chociaż jakiejś ładnej dziewczyny .. wzieli taką nijaką laske .. co do Rosatii to.. jak ona przytyła [?!] i wgl ..

Ten serial jest jakąś porażką .. wgl .. Panna spotyka przystojnego faceta PRZEZ PRZYPADEK .. potem zostaje zapłodniona PRZEZ PRZYPADEK .. nasieniem tego samego faceta .. jeszcze do tego mijają się w sklepiee PRZEZ PRZYPADEK .. i ten sam koleś potrzebuje fotografa w swojej firmie więc przyjmuje ją do pracy .. bo okazuje się, że jest 'rewelacyjnym' fotografem .. oczywiście PRZEZ PRZYPADEK . Ja pieerdzielee co za ściema ?! Ja bardzo chętnie moge żyć w takiej bajce !

waniliowo

Jedno uleciało:
"i ten sam koleś potrzebuje fotografa w swojej firmie więc przyjmuje ją do pracy"

...i ten sam koleś (PRZEZ PRZYPADEK) potrzebuje fotografa...

Lord_Satham

Noo w sumie prawda xd

Samee przypadki w tym serialuu xd Niezdziwiłabym się gdyby np. Majka PRZEZ PRZYPADEK zamieszkała obok tego gościa xdd
hahhahaha xd

waniliowo

Ale apartamenty są koszmarnie drogie, osiedle strzeżone.
Poza tym ciekawe kiedy dowiedzą się o jej ciąży?
1. I wyleci z pracy.
2. I będzie miała wypadek.

Lord_Satham

dlatego napisałam, że bym się nie zdziwiła jakby tam zamieszkała xd

waniliowo

Byłoby to trochę dziwne.
Nawet jeśli mi się serial nie podoba, to jednak zastanawiam się czy naprawdę nie można go uratować i nakręcić bardziej żywo oraz interesująco?

Lord_Satham

Napewno można .. ale teraz ludzie oglądają co popadnie .. nawet ja z nudów czasem oglądam .. chociaż osobiście mnie się nie podoba ;];]

ocenił(a) serial na 1
waniliowo

No cóż nie przepadam za panią Rossati od czasów ''Pitbulla'' gdzie stworzyła chyba najsłabszą kreacje, tu jest nie lepiej no ale są gusta i guściki:D

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Tu się nie zgodzę z przedmówcą, uważam że Rosati w PitBullu wpasowała się idealnie do roli. Była przekonująca, a to się liczy w aktorstwie.

W Majce to ona powinna być Majką - coś od niej bije, a od Joanny nie, nic.
Sam chłód.

Lord_Satham

Macie rację, swoją drogą na miejscu Majki natychmiast podałabym tę klinikę do sądu. Trudno byłoby udowodnić to, co się stało, ale przynajmniej powinna spróbować...Ale nie, ona przyjmuje ciążę jako dziwny zbieg okoliczności, który należy przyjąć i zaakceptować;) Beznadziejna postawa:)

czarownica_kat

Pracuje sobie, chodzi po ulicach i po prostu czeka na poród.
Jak Bozia przykazała.
Czy to serial Radia Ma w Ryju?

Lord_Satham

Może tak ma się zakończyć serial - Majka i Michał będą szczęśliwą rodzinką wychowującą ich dziecko. Bo to przecież dziecko Michała miała urodzić ta kobieta co poroniła. A Majkę zapłodnili chyba tym samym "materiałem".

martinn571

Majce zależy na dziecku.
Więc go nie odda, tak jakby chciała Ola.
I będzie piekło.

Spoko, spoko.
Ola planuje adopcję, ale jakby nie patrzeć Michał może mieć dzieci, a podejrzenie, że ma romans z Majką zaraz stanie się pewnością, bo w końcu ktoś odkryje co z nią jest.
Sam dyrektor kliniki juz ma pewne podejrzenia.
A wyjazd służbowy Michała i Majki, to pies?
W zeszłym tygodniu Majka była w 3 tygodniu, teraz niby w 4, ale zdaje się że trochę poszli do przodu i jest w bardziej zaawansowanej ciąży.

No i jakby nie patrzeć Ole interesuje zabawa, o dziecku nie myśli - to AŻ widać. Zaczyna widzieć to matka Michała, a wkrótce on sam zobaczy kim jego żona jest.