PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=516056}

Majka

2009 - 2010
4,0 17 tys. ocen
4,0 10 1 16610
2,2 4 krytyków
Majka
powrót do forum serialu Majka

No właśnie, w którym tygodniu ciąży jest Majak?
Wg info na zdjęciu usg można zobaczyć dopiero w 5 tyg tzw pęcherzyk ciążowy.
A zobaczcie dokładnie w odcinku 11 co widać - trochę więcej...
Wg mnie (tak wynika z rozmów w serialu) minęły jakieś 2-3 tygodnie od pierwszego odcinka.

A,i zagadka dla dociekliwych: czyje dziecko usunęła zona Michała?
Michała, tacy jesteście pewni?
A nie Wiktora albo konkurenta Michała z innej formy?

ocenił(a) serial na 3
Lord_Satham

odpowiem od tyłu ;) ja to widze tak :P

Ta żonka usuneła oczywiście dziecko Michała, ponieważ dziecko to dla Niej byłby problem przez 9 miesięcy w "karierze" (hehe - ciekawe jakiej) nie mogła by startować w rajdach, itd
a że poluje na majątek swoich teściów, potrzebny jest wnuk - więc wpadła na pomysł z matką zastępczą bo ona niby jest bezpłodna

Ten serial jest prosty jak budowa cepa ;)

A co do Majki -co byście dziewczyny zrobiły jak byście się dowiedziały, że jesteście w ciąży a w ostatnim czasie seksu niii było ;)
a ta poszła na mostek siedzi i myśli ;D:D (i pięknie wygląda) o bocianach, dzieciach z kapusty czy o czym?? ;)
może zastanawia się czy to niepokalane poczęcie :P
(a ma podobno 21 lat) i taka niekumata czy jak??

(a może stara się przypomnieć z kim?? ale w poprzednich odcinkach nic nie było o tym że sobie pobaraszkowała ;P)
rozśmieszyło mnie ta scena, tak samo jak chowała te papiery przed kuzynem i u lekarza - poprostu niewłaściwie skonstruowane sceny i akcja
powinna tam narobić wrzasku itd :D:D a ta nic spokój, przyjeła do wiadomości że jest ;]

Serial podobno ma rodowód brazylijski czy wenezualski i tam może wierzą że co niektóre kobiety mają dzieci z niczego ;)) tak poprostu
ale powinni te sceny dostroić do europejskiego rozwoju cywilizacyjnego
:)

ixxert

Pewnie pomyślała 'A może to nie moje' ;]

Poważniej pisząc to inseminacja zamiast cytologi jest raczej mało prawdopodobna więc Majka była z początku przekonana że wyniki krwi są pomylone, a gdy już przyjeła do wiadomości (wcale nie tak spokojnie jak piszesz) że jest w ciąży, to raczej zbyt szczęśliwa nie była a nad Wisłą zastanawiała się co dalej, bo nieplanowane dziecko pewnie pokrzyżuje jej pany wyjazdu do Florencji itd.

ocenił(a) serial na 2
Lord_Satham

Dziecko było na pewno Michała, zresztą jego żona Ola boi się w 11 odcinku, żeby się nie wydało, że usunęła wcześniej dziecko Michała. Dlaczego, to zrobiła? - Bo oboje z Michałem, wówczas byli za młodzi, studiowali i dziecko było by przeszkodą dla Oli. Logiczne i proste do zrozumienia!!! Nie należy, więc szukać jakiś podtekstów, ukrytych motywów, rozkminiać, ten serial jest tak banalny, prosty, że trudności ze zrozumieniem, tu nikt nie powinien mieć. Może jedynie sama tytułowa bohaterka.

foxtitle

tylko jedno pytanie jak ten wieszak jest kolezanka Ulki Cieplak ze studiów skoro dzieli je 5 lat XD

MastaBlasta

Ixxert, a niby co innego miała zrobić, jak nie ukryć tych papierów?

Lord_Satham

I kolejne "litości"

3 tydzień ciąży a takie zdjęcie usg - matko, ginekologa nie mieli?

A token z kodami?
I konsultanta nie mieli z banku?
Obok cyferek są kreseczki, które znikają i to dość szybko, na jeden nr można zrobić jedną operację.
Viktor by nie dął rady.

Co do usuniętej ciąży...nie byłbym taki pewny.
Serial jest prosty, ale to właśnie jest proste.

Lord_Satham

Ten serial nie jest prosty. Ten serial jest po prostu durny. I najwyraźniej przeznaczony dla durnego widza.
Gdybym mógł porozmawiać przez trzy minuty ze scenarzystą zapytałbym go, czy wie, iż istnieje coś takiego jak DNA i badania genetyczne. ;)