PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=516056}

Majka

2009 - 2010
4,0 17 tys. ocen
4,0 10 1 16606
2,2 4 krytyków
Majka
powrót do forum serialu Majka

Serial jeszcze nie weszedł do telewizji, a wy juz głosujecie. Nie rozumiem jak morzna głosować na coś, czego się jeszcze nie widziało.

użytkownik usunięty
agata_3

No ja tak samo nie rozumiem jak można oceniać film którego się jeszcze nie widziało, ale jeszcze bardziej nie rozumiem jak można pisać
"MORZNA" hehe ;)

Właśnie.. to niedorzeczne, że ludzie głosują na filmy, seriale itd., których nigdy w życiu nie widzieli. Po co im to właściwie?

hmmmm a może to właściwie chodziło o "moszna" ??? ;>

agata_3

No raczej to jest głupie... Po prostu ludziom nie pasuje, że serial ma zastąpić "BrzydUlę" i w ten sposób się ' mszczą '. Ja ocenię, jak obejrzę. ;))

Kami_9436

Nie, że nie podoba się to "kto" ma zastąpić "brzydulę" tylko ludzie uważają, że to "kolejna TVNowska szmira", o "kolejnej głupiej babeczce". Tyle. ;)

Aurylcia

Tak... zgodzę się...
Bo oni mają pewne kryteria i dzięki nim wiedzą jak ocenić film, który jest przed premierą...

-Rodzaj filmu:
Serial TVN: 4-6
Serial TVP: 1-3
Film Obyczajowy: 1-1
Film akcji: 10-10
Fantastyka: 8-10
Komedia 9-10
Horror: 10-10
Thiller: 5-10
Dramat: 4-7
Kryminał: 7-9

- O czym opowiada film:
Mafia, Pijacy, Żule: 8-10
O niczym (tylko krew): 10-10
itd...

agata_3

a kiedy to w ogóle będzie w telewizji???

Claudine

Premierowy odcinek ma być wyemitowany 22.12 br. zaraz po "Brzyduli" dalsze odcinki od stycznia serial "Po prostu Majka" ma "wskoczyć" na miejsce "Brzyduli"

agata_3

Fakt, masz rację, ale ja też nie rozumiem jednej rzeczy: jak można wyraz "można" napisać przez "rz"?

Dziewczynka_bez_zapalek

Fakt, masz rację, ale ja nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego wszyscy muszą upominać kogoś kto popełnił błąd ortograficzny. Wszyscy w domu zdrowi? Na FW coraz większa gówniarzeria się robi niestety. Ktoś zrobi "błond" i wielkie H@L0! Darujcie sobie tego typu komentarze chyba, że naprawdę Wam się nudzi i nie macie się czego czepiać.

Zmiłuj się nad nami i nad całym światem.

bandofbrothers

W jakim języku się wysławiasz? Mniemam, iż jest to język polski. Jaka pisownia danego wyrazu obowiązuje? Rozumiem, niech angol przyjedzie i zrobi błędy, wstydu jeszcze nie będzie... ale żeby Polak robił takie obrzydliwe błędy? Wstyd po całej linii. Zero jakiegokolwiek szacunku dla Ojczyzny.

ocenił(a) serial na 1
Dziewczynka_bez_zapalek

Popieram. Ktoś mógłby rzec: O tempora! O mores! - ja jednak troszeczkę rozbuduję swoją wypowiedź. Zasady języka polskiego nie są może proste ale do opanowania,a zwłaszcza słowa, które są w powszechnym użytku - takie jak chociażby "można". Nie twierdzę, że odpowiedź z błędami ortograficznymi jest bezwartościowa ale oburzanie się, że robienie kardynalnych "byków" naraża autora na złośliwe uwagi i komentarze jest chyba nie na miejscu. Masz problemy z ortografią, wypowiadasz się na popularnym forum - zerknij w słownik albo nawet wklej wypowiedź w Worda, gdzie podkreśli Ci wszystkie błędy ...
Do mojej przedmówczyni: takie niestety czasy - może nie ma jeszcze powszechnie obowiązującego kultu głupoty ale naciski co do jej tolerancji są jak najbardziej zauważalne.

Pozdrawiam,
A.

acionyx

Dziewczynka_bez_zapałek - widocznie morzna :)

Dziewczynka_bez_zapalek

bandofbrothers nie przejmuj si rzeczywiście błędy robisz poważne, ale to nie jestem forum ortograficzne tylko filmowe, więc Dziewczynka z zapałkami pomyliła fora, zdarza się- wybaczamy.

ocenił(a) serial na 1
Szmminka

Równie dobrze mogę zacząć tu pisać pierwsze trzy litery każdego wyrazu, bo po ch.. pisać poprawnie? Debilizm się szerzy, a jak dzieciaki nie znają ortografii to ich problem. Powinno się to piętnować tak, jak się piętnuje wulgarność i trollizm. To samo powinno dotyczyć Dzieci Neo, bo nam naród do reszty skretynieje.

Perykles

Wiesz jeden błąd wybaczyć można, chociaż wygląda on dziwnie. Ale masz rację, trzeba tępić i piętnować dzieci nie znające ortografii! To denerwujące gdy w jednym poście znajdą się neologizmy typu: morzna, jusz, muj...