PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=752805}
8,0 14 tys. ocen
8,0 10 1 14390
7,6 8 krytyków
Making a Murderer
powrót do forum serialu Making a Murderer

Ustalmy jedno - ten dokument jest stronniczy. Ale nawet to nie powoduje, ze bylabym w 100% za tym ze Strven jest winny badz niewinny. Ta cala lawa przysieglych to sa jacys glodni sensacji i mordu ludzie. Moim zdaniem aby kogos skazac, trzeba byc naprawde pewnym. Jesli ma sie sensowne watpliwosci, to nie mozna wyliczac na zasadzie, ze “uwazam ze na 40% jest niewinny a na 60% winny, wiec go skaze”. Naprawde szokuje mnie to, ze wiele wskazuje na to, ze cale sledztwo bylo przeprowadzone w absurdalny sposob, a i tak go skazali. Tyle dobrego, ze jednak debatowali.
W przypadku Brendana podjeli decyzje teo samego wieczora? To jest jeszcze wiekszy szok. I to ta sprawa szokuje mnie jeszcze bardziej niz ta pierwsza. W przypadku Brendana mam jeszcze wieksze watpliwosci.
Naprawde zaczynam watpic w system a tej calej lawy przysieglych to do dzisiaj nie rozumiem.
Polecam inny domument - Staircase, moim zdaniem troche lepszy. Duzo bardziej stronniczy ale naprawde dobry.

AlexabezKeksa

Wystarczy przeczytać trochę rzeczywistych materiałów dowodowy i wątpliwości są totalnie rozwiane. Jest winny.

ocenił(a) serial na 8
BartS_KR

chyba nie rozmawiamy o tym samej sprawie. Może przytoczysz nam kilka rzeczywistych dowodów?

ocenił(a) serial na 9
BartS_KR

też bym się chętnie dowiedziała o tych materiałach, które świadczą, że jest winny. Każdy o nich mówi, ale nikt o nich nie mówi xD

marzeena69

Wystarczy wpisać w Google Steven Avery case files, przestudiować wszystko i wyrobić swoją opinie. Opinia na podstawie tego serialu jest warta totalnie nic. W drugim sezonie w większości przedstawiono argumenty, których Zellner nawet nie użyła przed sądem, bo wiedziała ze są gowno warte, ale fajnie wyglądają w telewizji (bo cały jej angaż był już po pierwszym sezonie i było wiadomo, ze będą robić drugi z jej udziałem).

BartS_KR

czyli jakie te dowody? konkrety ...Ale nie amoniak, ognisko, telefon itp. Daj jakis jeden fiyczny dowód na jego stuprocentową wine..

ocenił(a) serial na 5
cool_2

Od razu powiem, że skłaniam się ku temu iż został wrobiony, ale kolega wyżej dał do zrozumienia, że trzeba się zapoznać z rzeczami, których nie uwzględniono w serialu i połączyć je ze sobą. Stąd jego opinia. Ja jestem świeżo po 1 sezonie - przede mną 2. Po skończeniu całej serii bardzo chętnie obiektywnie rzucę okiem na te dowody i zobaczymy, na którą stronę przechyli się szala ;) Myślę jednak, że w 100% nie będę pewna chyba nigdy.