I zaraz mnie rozerwie. Czy ten młody był naprawdę takim de**lem, że dawał tak łatwo sobą manipulować ? Pisze na kartce, co wtedy robił, a ten kolejny ku***, że tak powiem, na siłę każe mu pisać o Teresie itd. Nawet mogło do takiej sytuacji nie dojść, ale młody boi się i piszę co mu każą. No ja pie***le co za farsa.
Ciekawy jestem w końcu dlaczego dostał młody dożywocie, ale jeszcze 5,5 odcinka, ale już wiem, że USA to jedno wielkie gó**o.
Świetny mem opisujący całe te zeznania Bredana : http://jasonhunt.pl/wp-content/uploads/2016/02/makinamurderer.jpg
To dobrze znana i kontrowersyjna technika Reida. W przeszłości wielokrotnie poddane jej osoby przyznawały się do przestępstw, których nie popełniły. Podatni na nią są zwłaszcza nastolatkowie.
"W wielkim skrócie można powiedzieć, że podstawową wadą tej techniki jest usilne naciskanie na podejrzanego, który w przeświadczeniu prowadzących śledztwo jest winny i coś ukrywa – To dlatego przesłuchanie nastolatka wygląda jak bezwzględne wydobywanie zeznań, mimo wielokrotnych zaprzeczeń i braku wiedzy na temat faktów zbrodni – przynajmniej do momentu przedstawienia ich przez policjantów".Po ogladnieciu calego sledztwa patrzymy z niedowierzaniem, jak dwóch śledczych z zimną krwią manipuluje zeznaniami ewidentnie upośledzonego umysłowo chłopaka, Brendana Dasseya, który na miarę swoich ograniczonych możliwości intelektualnych próbuje zgadywać, czego od niego oczekują.