Bardzo fajne anime z typowym zakończeniem dla komedii-romantycznych. Od razu warto podkreślić, że ta seria dla fanów gatunku jest pozycją obowiązkową do obejrzenia ponieważ wybija się ciekawym pomysłem i dobrym rozwojem romansu. Ogólnie opis fabuły wskazuje na wyleczenie bohatera z jego choroby, ale większy nacisk położony jest tutaj na romans niż na tą całą terapię. Ogólnie produkcja całkiem zabawna, z całkiem ładną kreską. Nie ma za bardzo elementów, które by irytowały. Całkiem zabawnie się patrzy na Anime, w którym osoby są przebrane za inne postacie z anime jak w przypadku 13odc. główne bohaterki z "Hidan no Aria" oraz "Kampfer". Chociaż pomysł troszeczkę mi zaleciał z "Nogizaka Haruka no Homitsu" oraz "MM" coś jak dwa w jednym, ale tutaj wykonanie jest znacznie bardzie ciekawsze. Postacie są zróżnicowane i całkiem barwne (i dziękujmy twórcom że nie ma takich bandy debili co zawsze zazdroszczą koledze i strasznie denerwują, zazwyczaj pełnią rolę komediową), każdy chyba znajdzie dla siebie postać, która mu się spodoba pod względem charakteru od zwyczajnego prostego człowieka po lekką tsundere. Nie ma co mówić... Jedne z fajniejszych anime jeżeli chodzi o komedie-romantyczne. Dam 9/10... Trochę skopali w ostatnim odc. Mogli i ten 13 ep zrobić z głównym postaciami, a nie dawać szanse postaci drugoplanowej... To dało mi wrażenie jakby twórcy nie mieli już pomysłu na 13odc. Ale ogólnie całość wypada bardzo dobrze i miło się ogląda.