Mecenas She-Hulk: Sezon 1 Mecenas She-Hulk sezon 1, odcinek 3
odcinek Mecenas She-Hulk (2022)

Mecenas She-Hulk | Proces Emila Blonsky'ego

The People v. Emil Blonsky 35m
5,5 1,2 tys. ocen
5,5 10 1 1188
Mecenas She-Hulk
powrót do forum s1e3

zenada

użytkownik usunięty

nigdy jeszcze nie bylem tak bardzo zazenowany produkcja marvela, a scena po napisach.....

ocenił(a) serial na 1

Totalna zgoda. Absolutnie żenujące, nieśmieszne… wybitnie słabe cgi i żadnej, ale to żadnej inspiracji z tych odcinków. Problem kobiet, kariery, wyzwań, przedstawiany z zerową zachętą do zmiany, ale do agresywnemu podejściu i narzekaniu.

ocenił(a) serial na 2

Dokładnie. I zastanawia mnie jaki w ogóle był zamysł tego serialu. Do kogo on jest skierowany? Celowo jest zrobiony tak tragicznie? Bo nie dość że jak na razie nie mamy absolutnie żadnej fabuły, a to co dostajemy to totalne ciarki żenady i okropne cgi, to jeszcze w dodatku oni sami z tego sobie żartują i np dają scenę jak ludzie w internecie żalą się że każdy superbohater zostaje wymieniony na swojego żeńskiego odpowiednika. Jak na razie żaden z seriali mcu mnie jakoś bardzo nie zachwycił, ale przy tym potworku cala reszta która już się pojawiła to arcydzieła

ocenił(a) serial na 4
LeSzifre

Ten serial jest zrobiony na siłę dla mas "fanów" Marvela, którzy obejrzą wszystko bez zbędnych pytań. A scena po napisach to ...

xxmati96xx

Myśle że jest dokładnie na odwrót, fani marvela są zażenowani. Mi z kolei nie podobał się żaden marvelowski gniot o superbohaterach w ciasnych kombinezonach a ten serial jest spoko.

ocenił(a) serial na 5

Uważaj, bo zaraz się zlecą obrońcy feminizmu... Swoją drogą to ten serial sam obrazuje kobiety w złym świetle. I jeszcze te twerki...

ocenił(a) serial na 1

Ten serial to dno , dna oraz śmiech na sali (sądowej) ... Jestem tak zażenowany tym co obejrzałem, że to jest chyba jedyny serial Marvelaktórego nie dam rady obejrzeć do końca, lepiej bawiłem się w produkcjach Netflixa a tam też nie było perełek (nie licząc oczywiście Punishera oraz DareDevila). Czujecie co zrobią z DareDevilem? Wiecie co za syf z Niego zrobią? Mam nadzieję, że pojawi się max 2 min i ucieknie z tego upokorzenia który nazywa się She-Hulk. Miłego dnia wszystkim. Oby jak najmniej takich seriali nam pozostało oglądać.

ocenił(a) serial na 1

https://www.antyradio.pl/Filmy-i-seriale/Seriale/Mecenas-She-Hulk-to-rasistowski -serial-Produkcja-otrzymuje-mnostwo-krytyki

ocenił(a) serial na 1
Oczkins_92

Jeszcze oburzenia murzynów że gra biały facet dla czarnej postaci.I to jest rasistowskie, ale odwrotnie to już nie.

ocenił(a) serial na 3
Oczkins_92

No właśnie jak czarny gra białą postać to jest wszystko ok i takie wielce poprawne politycznie. Rasism chyba powinien działać w dwie strony .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
BartasBartas

To co mają mieć teraz więcej praw niż my do kiedyś inni ludzie ich bardzo źle traktowali ? To nie są ci sami ludzie po jednej i po drugiej stronie. Teraz ludzie zmądrzeli wszscy powinni być równi . A nie dawanie innym "przywilejów" żebyśmy czuli się lepiej z tym co się działo i tak im wynagrodzimy co się wtedy działo.

weronika_piecha

weronika_piecha
Wszyscy równi mówisz?
Ciekawe czy o te równe prawa walczysz w innych przypadkach czy tylko czarni ci przeszkadzają.

A nie przeszkadza ci że w filmach amerykańskich wszyscy są szczupli i atrakcyjni? Przecież połowa amerykanów ma nadwage więc połowa aktorów powinna być brzydkimi grubasami w KAŻDYM filmie

A nie przeszkadza ci że jezus w filmach jest ukazywany jako biały? Przecież on był naprawde ciapaty i bliżej mu było do czarnego niż białego.

A nie przeszkadza ci że są filmy gdzie są sami heteroseksualni??? Przecież w imię równości powinno być chociaż kilku gejów w Herkulesie, Zielonej mili i Terminatorze.

Taka nierówność też ci przeszkadza czy taka to już nie?

ocenił(a) serial na 3
BartasBartas

Mi tam nic nie przeszkadza. Nie mam wpływu że obsada jest taka a nie inna .Ja tylko zwróciłam uwagę na pewną dość często pojawiającą się kwestię. Ja mam to wszstko gdzieś tylko ludzie mają cały czas problemy uważają że wszystko jest "ofensive"

weronika_piecha

Czarni od stosunkowo niedawna są równi. Niewolnictwo zniesiono dawno ale przecież jeszcze w latach 60' czarny nie mógł grać w bejsbol albo korzystać z tych samych hoteli i łazienek co biali w stanach na południu. To jest świeża sprawa, to pamiętają ludzie w wieku naszych rodziców.
Podobnie ma się rzecz z kobietami które dopiero od jakichś 100-200 lat mają prawa wyborcze czy mogą studiować. A nierowność płac to temat nawet dziś aktualny.
Dlatego na objawy black is matter czy feministyczne gadki w filmach przymykam oko. Ty nazywasz to dawaniem im przywilejów a ja po prostu pozwalam im się nacieszyć gloryfikowaniem równości które jest dla obydwu grup czymś nowym. Po co tak z tym walczyć? A niech sobie obsadzają czarne kobiety w roli jamesa bonda... komu to przeszkadza? Przynajmniej coś nowego będzie.

weronika_piecha

PS. powstał fajny japoński serial Miss Sherlock gdzie sherlocka holmesa gra azjatycka kobieta. Był również film/biografia Boba Dylan gdzie młodego Boba grał mały czarny chłopiec a dorosłego Boba grała kobieta... mimo że bob dylan to biały mężczyzna. I też to była udana produkcja.

Więc może i dobrze gdyby odświeżyli postacie historyczne / literackie nowym kolorem skóry albo płcią. Wreszcie coś nowego po 60 latach takich samych jamesów bondów.

użytkownik usunięty
BartasBartas

odkleiles sie konkretnie

BartasBartas

Poczytaj trochę o historii, Twoich przodków też wykorzystywano do pracy, bo wujek z Niemiec miał nas za gorszą rasę. I to nie tylko ten przykład, ale jeśli nic nie wiesz o historii świata, a szczególnie niewolnictwa, to zawrzyj twarz, bo robisz z siebie idiotę.

ocenił(a) serial na 3

Zgadzam się nic się tam nie dzieje NUDA

ocenił(a) serial na 3

Thor miłość i grom również żenada... Jeżeli chcą na siłę kobiet superbohaterów to mogliby wymyśleć nowe koncepcje postaci a nie robić pochodne od męskich wersji. To uwłaczające xd

ocenił(a) serial na 5
YoYoasia

Wiesz ze te "na siłę" robione postaci są w komiksach od lat? Taka Jen jest na świecie już od ponad 40lat tylko teraz powstała taka moda narzekania na żeńskie superbohaterki :)

ocenił(a) serial na 1

No scena po napisach to już totalna tragedia