...jak, jak do cholery możemy dostawać takie perełki jak Young Justice i takie gówna jak
Zjednoczeni, agenci....miazgi czy mój boże MEGA spidermana.
No dokładnie. Dodałbym jeszcze, że cokolwiek się fajnego trafi (Spectacular Spider-Man, YJ) kończy się po dwóch sezonach albo i wcześniej.
Racja. SSM był świetny, YJ świetne, nawet GL:TAS było bardzo dobre, podobno Tron animowany też trzymał wysoki poziom, ale wszystko poszło w piździec, za przeproszeniem, i jesteśmy karmieni takim crapem.
Może i masz rację ale jeśli nie jest się kompletnym laikiem i oglądało się Spiderman TAS z lat '90 to po prostu nie da się trawić Spidermana na motorze z czwórką pomocników u boku.
Nie jestem - i oglądałem.
TAS z lat '90ych bym nie dał rady znowu obejrzeć, masa tam była.. ech nieważne. Dla mnie był drętwy. A Ultimate jest wesoły, jajcarski, inteligentny, cały czas daje jakieś mrugnięcia okiem do widza (np Stan Lee, agent Coulson), nie traktuje siebie zbyt poważnie - i oglądałem go z bananem na twarzy. Bonusem jest też właśnie dopchanie wielu innych znanych postaci - Fury'ego, Coulsona, SHIELD, Avengersów, teamu Spidera (uwielbiam Iron Fista :p).
Ja w Spider Manie lubię najbardziej humor - i tutaj jest go pod dostatkiem.
A i w filmach powinni robić to w tym stylu:
http://www.youtube.com/watch?v=Dlf1_vuIR4I
Co jak co, ale jak słuchałem tych tekstów tego Spideya skierowanych do przeciwników w tym Ultimate to co najwyżej na mojej twarzy pojawił się wyraz zażenowania, nie ma co tego porównywać do TASu ;)
Btw. przecież w TASie też był Fury czy S.H.I.E.L.D :D
tyle że Spiderman Ultimate to inne uniwersum od TAS z lat 90-tych, tu Peter Parker zaczyna dopiero być superbohaterem, a w TAS poznajemy go gdy studiuje i od co najmniej kilku lat jest Spider-Manem oraz pracuje w Daily Bugle
A co fakt, że Ultimate to inne uniwersum w porównaniu do TAS ma do mojej wypowiedzi? Bo nie widzę związku ;)
TAS rządzi. Nie wiem jakie trzeba mieć poczucie humoru, żeby się śmiać z "żartów" spideya w Ultimate. Walka też jest mało dynamiczna i za dużo jest gadania do widza. W TAS spidey w myślach mówił do siebie, a nie do kamery jak w jakimś paradokumencie ;D
Pewnie takie jak moje, bo ja podczas oglądania tego serialu śmieję sie co chwilę :D
Mi się wydaje ze przy tech trzech to spajdi jest najlepszy ale jak porównasz go do ligi młodych(czy jakoś tak szedł polski tytuł) to będzie to słaba seria.
Widać że ci którzy twierdzą że humor Spider mana jest do kitu nie czytali komiksów.Komiksowy Spider man często żartował podczas walki gdy miał na to czas i tu jest to pokazane idealnie.Tak samo jak w The amazing
Wiem to, w sumie to rozumiem taki typ działania. I w serialu fajnie to pokazali.
Druga część the amazing to był najlepszy film o Spider manie i według mnie nikt nie przebije tej serii
Najbardziej czego jestem ciekaw to jakiego wroga zobaczymy w nowym Spider manie.Liczę że Scorpiona :)
Zastanawia mnie jak go pokarzą i jak wyjaśnia ze nikomu prócz pająkowi nie będzie się chciało z nim walczyć.