super, oglądałam dzisiaj ten film i chciałabym wiedzieć kiedy będzie druga część bo ta mnie bardzo wciągnęła
ja widziałm już wszyskie części...bardzo dobry film i jest to co lubie w takich filmach-chwila grozy...
a możecie mi powiedzieć jak się skończyła 1-sza część? Miałam nastawiony timer na "Kości" ale zdaje się że się skończył a Mesjasz był dłuższy:-( Wciągnął mnie a obcięło w momencie jak detektyw Metcalf zaczął się dusić w knajpie i ten młody do niego ruszył. Dzięki
Detektyw Metcalfe czuł się odpowiedzialny za śmierć kolejnych mężczyzn, bo jego zespół wciąż nie potrafił znaleźć czynnika łączącego ofiary. Ostatni zabici: jeden został pocięty maczetą, a kolejny został odarty ze skóry. Wszystkimi członkami sespołu to wstrząsnęło. Metcalfe został wysłany do psychologa, bo dostawał obsesji na punkcie mordercy; za pradą terapeuty postanowił odwiedzić brata. Przypadkowo główny bohater znalazł się w kościele i zobaczył rzeźbę świętego odartego ze skóry. Wówczas dowiedział się od księdza o tym, jak zginęli apostołowie. Metcalfe zrozumiał, że zabici mężczyźni mają imiona apostołów i zginęli tak jak ich biblijni odpowiednicy. Zaś srebrne łyżeczki z kompletu 12 sztuk, które znaleziono przy ofiarach, są zwane apostołkami. Pozostało jeszcze kilku "żyjących apostołów"...
Hej ho. Oglądałam oba odcinki (czwartek, niedziela) i nie mogę doczekać się następnej części. Wiecie coś na jej temat? Słyszałam, że jest niestety dużo słabsza.
Ja chciałam się spytać, mysle ze mi ktos pomoze... mianowicie chodzi mi o pewną piosenke, moze ktos pamieta, ztego własnie filmu. Leciała wtedy, gdy ten... Eris zobaczył tą dziewczyne w klubie, w sumie tak bardziej na początku. Ta piosenka to raczej lata '80, więc jak ktoś pamieta i zna tytuł, bardzo bym prosila ;)