Obejrzałam pierwszy odcinek z ciekawości, bo opis był zachęcający i nieźle mnie wciągnęło. Cieszę się, że są osoby, które tłumaczą serial na angielski, bo szkoda byłoby urwać oglądanie po kilku odcinkach. Kolejny dobry serial, który chciałoby się obejrzeć po polsku ;)
Komplet napisów po angielsku jest tutaj http://www.opensubtitles.club/en/ssearch/sublanguageid-eng/idmovie-182058 :) Patrzyłam przez VLC odcinki z YouTube i ładowałam napisy - synchro było dokładne.
Fanklub Engina Akyürek(a) jest bardzo aktywny ^^ Aktor jest bardzo popularny i lubiany, stąd taki prezent dla fanów z całego świata. Tak samo jest z poprzednim znanym serialem (był wyświetlany w wielu krajach) Fatmagül'ün Suçu Ne? Można o nim poczytać tutaj https://en.wikipedia.org/wiki/Fatmag%C3%BCl%27%C3%BCn_Su%C3%A7u_Ne%3F
Serial osobiście polecam, porusza trudny temat gwałtu w kraju muzułmańskim, zatuszowanie sprawy i dochodzenie do prawdy. Plus oczywiście dojście do 'normalności' jako takiej przez bohaterkę i jej droga ku miłości, a zaufanie mężczyźnie jest w tym przypadku ogromnie trudne. Też cały serial posiada angielskie napisy.
ja też się mega wciągnęłam w KPA! fenomenalny serial! zarówno intryga kryminalna jak i romans bardzo mi się podoba a Fatmagul bardzo chętnie obejrzę ale nie przepadam za Beren :(
Witajcie....
Ja zaczęłam oglądać Kara Para Ask, bo są odcinki z polskimi napisami na FB. Świetny serial....
Co do Fatmagul.... - będzie w TVP 1 od 20 kwietnia 2016 r. zamiast Tysiąca i jednej nocy....
Pozdrawiam,
Jestem po 1 odcinku.
Poszli z grubej rury.
Zabójstwo,motyw diamentów, porwanie sióstr.
Dzieje się :D
Jednego sie nie spodziewałam.
Tego ,ze ten przyszywany wujek Tayren ( czy jak mu tam ) jest w to poniekad zamieszany.
Zaciekawilo mnie i będe ogladać dalej :D
Dokładnie.
Tego nam było trzeba po smentnym Kiraliku.
Zaczęłam wczoraj oglądać 2 odcinek.
hahaha znaczy się wciągasz się , ja skończyłam 8 ;) oj ciekawie się skończył ;)
Wciągam się ha ha
Ciekawią mnie te wszystkie tajemnice
:-D
Juz nawet luknelam na odcinki do przodu ha ha
Fajne będą scenki między protami :-D
Może ktoś do Nas dołączy , a jak nie to poradzimy sobie same ha ha
Miłego oglądania :-D
Wiesz jakby można przetłumaczyć tytuł na nasze ?
W słowniku Kara para - brudne pieniądze.
Pieniądze i miłość ?
Jakoś tak dziwnie ha ha
Dokładnie tłumacząc tytuł KPA właśnie tak brzmi.... Brudne A dokładniej czarne pieniądze i miłość ;)
I tak Siostra obejrzałam 10 odcinek KPA i muszę sobie cierpliwie poczekać na 11 ;))))
Jestem po 2 odcinku .
Więc tak:
- wujek to niezłe ziółko, zabił faceta a teraz go kroił, podpytywał Elif
- denerwuje mnie ta przyjaciółka Elif Bahar ; udaje przyjaciółeczke ,a knuje przeciwko rodzinie
- Omer poleciał za Elif do Rzymu ,nie da sie tak łatwo spławić ha ha
Zacznę sobie 3 odcinek :D
Dzięki za info ;))
Ale z przyczyn ode mnie niezależnych obejrzę pewnie w święta.... bo na razie czasu brak :)))
Nie ma za co :D
Ciagle zapominam napisac,ze fajny mieli ten dom.
Taki na skale,z windą.
Tak dom jest rewelacyjny i jeszcze ten widok na Bosfor.... cud mniód i orzeszki ;)))
Jestem po 3 odcinku.
Fajne mieli scenki w Rzymie :D
Dobry z Omera policjant.
Połączył wszystkie fakty i skapnął się ,ze Nilufer została porwana :D
Oj Omer jest coraz bardziej przenikliwy i dociekliwy.... ile spraw zauważy....
Jestem po 4 odcinku.
Taki misterny plan ulozyli o chłopaku z Wloch a zdradził go pistolet.
Potem wystarczył telefon do zaufanego szefa policji i juz wszystko wiadomo.
Teraz pewnie będą mieli nie wesoło.
Siostra idziesz jak burza;)))
ja już po 11 odcinku..... i jak tu żyć do 12 -tego.... hahaha ;)))
No trzeba, trzeba....
I kto to mówi ha ha
Wciągające są to fajnie się je ogląda.
Biorę się za 5 odcinek.
Dokładnie.
Podstawiła swojego ukochanego tylko po to ,zeby zdobyc diamenty.
Jeszcze nie lubie tej jej siostry Asli.
Wredna jest strasznie .
A czyli już wiesz, że dla Bahar tylko kasa się liczy.....
A Asli..... hmmmm jej zachowanie zostanie też wyjaśnione.... nic nie jest oczywiste w tym serialu.....
Tak z Bahar juz się wyjasniło
A o Asli wiem ,ze zwariuje i trafi do psychiatryka,bo luknełam na odcinki po turecku do przodu,ale jeszcze nie wiem dlaczego ha ha
Własnie jestem w momencie kiedy Metin przyszedł do swojej matki.
Wyjasniło się,ze Tayren jest jego ojcem a nie wujem i jego matce język pociął.
Masakra.
Co za gościu.
No tak Tayren sadysta konkretny.... i mafiozo ;) a taki grzeczny i poukładany.....hahahhaa
oj zaskakuje ten serial, zaskakuje....
No bardzo zaskakujące są wątki.
Nikt się tego nie spodziewa :-D
Ta aktorka co gra matkę Elif ma 72 lata.
Nie dałabym jej tyle.
Co najmniej 60 :-D
fajnie, że są zwroty akcji, bo się człowiek nie nudzi ;)))
To się ta aktorka dobrze trzyma ;)) ale wydaje mi się, że ona grała we wspaniałym stuleciu matkę sułtana.... ale mogę się mylić....
Tak grala we WS , bo luknełam.
Za sułtanke Ayse ,ale nie wiem kto to był ,bo nie ogladałam ha ha
Jestem po 5 i 6 odcinku.
Ten wujek coraz bardziej mnie wkurza.
Masakrycznie źle traktuje swoja żone.
Nilufer ciagle sie pcha przed szereg.
Omer jej mowil,ze ma sie trzymac z daleka i zostac w samochodzie , a ta musiala iść
Omer dobrze wyczuł ,ze to pułapka , bo przeciez przestępca sam by sie do nich nie zgłosił.
Chcieli sie go pozbyc w czystych rekawiczkach.
teraz bedzie na Elif.