PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80293
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

jestem wielkim fanem SP, ale nie da się nie zauważyć, że kolejne serie są coraz słabsze. Owszem zdarzają się przebłyski geniuszu, ale ogólnie jest coraz gorzej. Magia serialu z pierwszych serii umyka bezpowrotnie.

M.in. także dlatego ( a może i przede wszystkim ) że jakiś łoś podjął decyzję i Cartman mówi innym, grubszym GORSZYM głosem.

mr_wtyczka

Tak, ktoś podjął decyzję że Trey Parker się starzeje i jego głos może się trochę zmieniać, tak tak...

ocenił(a) serial na 10
rewolwerowiec

Tylko dziwne, że inni bohaterowie, którym podkłada głos, mówią dokładnie tym samym głosem. A jakby miało być tak jak mówisz, to też zmiana musiałaby być zauważalna.

ocenił(a) serial na 8
mr_wtyczka

Obecnei ogladam 9 sezon.
Brakuje mi wielu elementow z pierwszych serii
m.in.:
-Pana czapy
-chlopcow na przystanku an poczatku odcinka
-Stana jak zyga na Wendy

To niby szczegoly ale to tworzyla ten klimat. Pozatym te postacie zbyt "nowoczesnei" teraz wygladaja.

użytkownik usunięty
mr_wtyczka

widocznie eryczek przechodzi mutację.

<bjaojfpanpvja>

ocenił(a) serial na 10
mr_wtyczka

przeciez glos cartmana w pierwszych seriach byl tragiczny nie dalo sie tego sluchac. wogule te poczatkowe odcinki byly strasznie nudne a
najgorsza byla 2 seria na zadnym odcinku nie zasmialem sie ani razu.
dla mnie prawdziwe sp zaczyna sie dopiero od 5 serii chociaz w 3 i 4 sezonie bylo kilka fajnych odcinkow ale ogulnie i tak slabo.

ocenił(a) serial na 10
mr_wtyczka

Nie do końca mogę się zgodzić z założycielem tematu. 12 sezon faktycznie wypada blado na tle wcześniejszych dokonań Treya i Matta, ale np. sezon 10 uważam za najlepszy (np. Make Love not Warcraft, ManBearPig, czy dwuczęściowe Go God Go i Cartoon Wars. Sezon 11 też był bardzo udany, dorównywał średnio poziomem poprzednim. Dla mnie pochrzaniło się dopiero w sezonie 12.
Co do głosu Cartmana to na początku był trochę inny, ale jakoś chyba w połowie się już zmienił.
PS - JEZUS MARIA CO TO JEST "PAN CZAPA"???

ocenił(a) serial na 10
Evil_Ash

ech to tłumaczenie MTV... :P Moim zdaniem, od 4 serii, każda trzyma podobny, bardzo wysoki poziom :D (choć oczywiście czasem zdarzają się wyjątki)

mr_wtyczka

Około 4. sezonu zabłysnął geniusz Cartmana, no i Butters wyszedł bardziej na pierwszy plan, więc zrobiło się bardzo ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
mr_wtyczka

Pierwsza seria- super
Druga- Beznadziejna
Trzecia- Troche nudna
Czwarta- Fajna
Piąta- Fajna
Szosta- Rewelacyjna

ocenił(a) serial na 10
SVRWWE

Dla mnie 2-ga seria była fajna.