PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80298
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

S 13 Ep 13

ocenił(a) serial na 10

Co sądzicie? Jak dla mnie super, trzyma poziom. Ogólnie nie zgadzam się z glosami, że south park się "wypala". Jak dla mnie dalej jest świetnie. Celne spostrzeżenia, odwołania do wydarzeń które dzieją się na świecie. Stone i Parker są świetnymi obserwatorami społeczeństwa i odwalają kawał dobrej roboty. Może South Park jest momentami mniej zabawny niż kiedyś ale to nie znaczy, że jest gorszy ;>
Pozdrawiam! ;D

użytkownik usunięty
adimadi2

W drugiej części 13 sezonu w ogóle dali lepsze odcinki. Fajna parodia Smerfów, Avatara, a końcowa zagrywka Wendy - mistrzostwo!
SP rzeczywiście jest inny niż na początku, ale to chyba dlatego, że twórcy osiągnęli doskonałość swojego stylu i raczej nie wymyślą już nic nowego. Etap poszukiwań mają za sobą. Mogą tylko dalej kręcić odcinki w podobny sposób, raz lepiej raz gorzej. Dla mnie osobiście najwyraźniejszą cechą nowego SP jest dopracowanie postaci Cartmana, dzięki czemu zdobywa on coraz większa popularność. Nie zdziwiłabym się, gdyby niedługo powstał jakiś ruch religijny - cartmanizm...

ocenił(a) serial na 9
adimadi2

Dla mnie odcinek wymiatał zwłaszcza ze względu na nawiązanie nie tylko do Avatara, ale przede wszystkim do Frost/Nixon i do stwierdzenia, że tak naprawde to media są czwartą władzą. Cartman stawiał tylko pytania, ale tak sformułowane, że same w sobie nasuwały tylko jedyną "właściwą" odpowiedź.

Nic dodać nic ująć - odcinek świetny :D

lotos_geisha

Nie zapominajmy jeszcze o "Dancing with smurfs" i całej tej historyjce Cartmana jako pięknym nawiązaniu do "Dancing with Wolves" Kevina Costnera ;))

Świetny odcinek! :)

ocenił(a) serial na 10
schizzm

Początki Cartmana w radiu to także oczywiste nawiązanie do "Good Morning Vietnam". Zajebisty odcinek obrazujący siłę mediów i PR. Stan powiedział: "To że napisał książkę nie znaczy że ma rację". A jednak tyle osób uwierzyło Cartmanowi- to zły znak podatności na manipulacje w czasach w których nawet najgłupsze poglądy promowane są w książkach i mediach.

Pozdro

ocenił(a) serial na 10
z8k

Szkoda ,że to już preadostatni odcinek serii a następne dopiero pewnie koło marca ale by usłyszeć Poker Face w wykonaniu Cartmana warto było czekać pół roku

ocenił(a) serial na 10
adimadi2

Swietny odcinek i jeden z wielu. Widac rosnie nam grono osob wypowiadajacych sie na forum. :)

Ostatnio przegladalem stronke i znalazlem ranking odcinkow SP na filmweb-ie. Sam na wszystkie nie glosowalem max 3 z sezonu ale co mnie najbardziej rozweselilo to ze odcinek Butters Bottom Bitch jest najlepiej punktowany :D Sam na niego glosowalem :D Juz za pare dni okaze sie ktory odcinek z 13 wypadl im najlepiej :)

Moi obecni favoryci to:
1 Butters Bottom Bitch
1 Margargaritaville
3 Fishsticks

frey0527

A ja po odcinku 13 zmieniłem ocenę z 10 na 9. W ogóle druga część 13 sezonu mnie nie bawi. Humor zbyt schematyczny, fabuła odcinków wymyślana "na siłę". Tak więc podtrzymuję moje zdanie, że pomysły twórców się wypalają albo i już to zrobiły.