"Pojawiający się w wielu odcinkach pierwszych sezonów Szef szkolnej kuchni odszedł przestał się pojawiać po tym jak podkładający jego głos aktor zrezygnował z gry w serialu kiedy twórcy zaplanowali zrobić odcinek o scjentologach. W jednym z kolejnych odcinków kwestie szefa brzmią jak kompletny bełkot gdyż są sklejone z jego starych kwestii. " Serio tak było czy nie aby wylew jaki przeżył w 2006 co by się z terminem odcinków zgadzało i jego śmierć w 2008. Coś mi sie wydaje że grając w serialu który wyśmiewa wszystko, każdy ma dystans do tego co robi i nie odszedłby przez ten odcinek.
Z tego co wiem i co Trey i Matt mówią w wywiadach, to Isaac Hayes odszedł właśnie ze względu na odcinek wyśmiewający scjentologów. Mówią też, że przez kilka lat wstrzymywali się z decyzją o zrobieniu tego odcinka, właśnie ze względu na Hayes'a. W którymś momencie nie mieli już jednak kompletnie żadnego pomysłu na kolejny odcinek i postanowili w końcu zrobić ten o scjentologach. Wrzuciłabym ci linka do wywiadu na youtube, ale niemogę go znaleźć. Pozdrawiam
Wiem że na yt są takie wywiady na temat każdego odcinka ale jeszcze się za to nie zabierałem, pewnie i faktycznie tak było tylko dziwne że się obraził o to skoro oni wyśmiewają wszystko :)