PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80298
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Szef

ocenił(a) serial na 9

"Pojawiający się w wielu odcinkach pierwszych sezonów Szef szkolnej kuchni odszedł przestał się pojawiać po tym jak podkładający jego głos aktor zrezygnował z gry w serialu kiedy twórcy zaplanowali zrobić odcinek o scjentologach. W jednym z kolejnych odcinków kwestie szefa brzmią jak kompletny bełkot gdyż są sklejone z jego starych kwestii. " Serio tak było czy nie aby wylew jaki przeżył w 2006 co by się z terminem odcinków zgadzało i jego śmierć w 2008. Coś mi sie wydaje że grając w serialu który wyśmiewa wszystko, każdy ma dystans do tego co robi i nie odszedłby przez ten odcinek.

Norkos

Z tego co wiem i co Trey i Matt mówią w wywiadach, to Isaac Hayes odszedł właśnie ze względu na odcinek wyśmiewający scjentologów. Mówią też, że przez kilka lat wstrzymywali się z decyzją o zrobieniu tego odcinka, właśnie ze względu na Hayes'a. W którymś momencie nie mieli już jednak kompletnie żadnego pomysłu na kolejny odcinek i postanowili w końcu zrobić ten o scjentologach. Wrzuciłabym ci linka do wywiadu na youtube, ale niemogę go znaleźć. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
tanbuelo

Wiem że na yt są takie wywiady na temat każdego odcinka ale jeszcze się za to nie zabierałem, pewnie i faktycznie tak było tylko dziwne że się obraził o to skoro oni wyśmiewają wszystko :)

Norkos

Cóż, najwyraźniej dla niego to była granica. Z tego co zauważyłam, to scjentolodzy są dość drażliwi na punkcie swojej wiary. Podobno nawet prowadzili prywatne śledztwo, żeby znaleźć coś, czym mogą Matta i Treya szantażować, żeby ich uciszyć. Nic jednak nie znaleźli. :)