Nie uważam że Twin Peaks jest jakimś arcydziełem co często słyszałem, na pewno jest to solidny serial, który wiele rzeczy zrobił jako pierwszy, ale niektóre te rzeczy inne seriale zdążyły zrobić moim zdaniem lepiej. Na pewno na plus całej produkcji wychodzi cały klimat miasteczka Twin Peaks który w dużym stopniu buduje świetna ścieżka dźwiękowa. W serialu jest wiele naprawdę ciekawych, oryginalnych postaci postaci które można polubić (ale oczywiście nie brakuje postaci które mnie denerwowały jak na przykład James i Donna którzy zachowywali się irracjonalnie i po prostu mnie irytowali). Postać Killer Boba na pewno zostanie mojej pamięci na długo bo od dawna nie widziałem postaci której sama obecność na ekranie wywoływała by ciary na plecach (no od czasu ,,To nie jest kraj dla Starych Ludzi" tylko główna różnica pomiędzy Chigurhem a Bobem to że ten drugi pojawia się na ekranie o wiele rzadziej więc każde pojawienie się go na ekranie uderza jeszcze bardziej. A poza tym wszyscy wiemy że ,,Wszyscy boimy się tego, czego nie rozumiemy" a czym lub kim jest Bob nie wiemy więc jeszcze bardziej mnie ta postać przerażała.) no i jest jeszcze świetnie zagrany, w sumie jak większość postaci w tym serialu. Przez pierwszy sezon byłem całkowicie w ciągnięty w serial, tajemnica była gruba i trudno nie było się zastanawiać kto zabił Lore Palmer i dopingować Agentowi Cooperowi by złapał mordercę. Ale w drugim sezonie im dalej tym bardziej zaczynałem oglądać ten serial nie dlatego że byłem wciągnięty ale dlatego że po prostu chciałem dotrwać do końca. W drugim sezonie zaczęło się pojawiać zbyt dużo nieangażujących i wątków z czego niektórych nawet nie dokończono w zakończeniu albo ich zakończenie nie było satysfakcjonujące. Ogólnie jeśli chodzi o zakończenie to nie jestem za bardzo usatysfakcjonowanym tym co dostałem, co prawda jestem fanem dziwnych i otwartych zakończeń, ale im tak czułem lekki niedosyt. Podsumowując jest na pewno kultowy i bardzo dobry serial, niestety nie mogę zgodzić się z ludźmi którzy twierdzą że jest to najlepszy serial ever, ale rozumiem czemu tak twierdzą.