PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 118121
8,6 61 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Teraz nagrywan na vhs bo na kolejną emisje trzeba bedzie poczekać następne 15 lat ;/

ocenił(a) serial na 9
Sidewinder

ja przypadkiem włączyłem telewizornię i szybko drżącymi rękoma szukałem jakiejś kasety vhs do nagrania. Wspaniała niespodzianka.

Sidewinder

cholera, przez te pietnascie, a moze nawet szesnascie, lat sporo sie wydarzylo - przybylo problemow i siwych wlosow...:) jedna rzecz natomiast sie nie zmienila i chyba nigdy sie nie zmieni; wrazenie jakie wywoluje we mnie muzyka z czolowki wraz z poczatkowymi industrialnymi zdjeciami... niesamowite przezycie i jednoczesnie jakby wehikul czasu - znow poczulem ten dreszcz niepokoju i ogromne zaciekawienie, ktore towarzyszylo mi nascie lat temu, podczas pierwszej emisji serialu i ktore z czasem, zamienilo sie w fascynacje.
nagrywaj, bo kto wie, czy swiat bedzie istnial wystarczajaco dlugo:)

ocenił(a) serial na 10
Sidewinder

Ja tam też nagrywam ten serial, ale na DVD. Stacjonarny recorder to świetna sprawa :)

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

Tylko troche przesadzili z godziną emisji ;( cały dzień lecą jakieś powtórki a "Twin Peaks" o 1.35 ;/

ocenił(a) serial na 8
Sidewinder

Przecież nie dadzą o 20.00. ta godzina jest zarezerwowana na produkcje o największej oglądalności - czyli telenowele. Gusta plebsu sa takie a nie inne, a w telewizji panuje prawo wolnego rynku...

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

Chyba prawo plepsu :D

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

Aha i szkoda że nie póścili pilota ;/ blah blah za krótki

ocenił(a) serial na 10
Sidewinder

Pilota puścili, tylko wrednie podzielili na dwa party :/

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

jak to ?? czyli to co było ostatnio to była pierwsza częśc pilota w nastepną sobote bedzie 2 a potem normalne odcinki ??

ocenił(a) serial na 9
Sidewinder

tak. i wygląda tez na to, że ósmy odcinek tez będzie rozbity na dwie części.

ocenił(a) serial na 10
DramasticallyDifferent

Na TVP serial będzie liczyć 32 odc., wersja oryginalna natomiast odcinków miała 30, w tym dwa podwójne, tj. pilot, czyli odcinek "zerowy" oraz 8, który rozpoczynał drugi sezon.

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

a czy ktoś orientuje się w którym odcinku pojawia się po raz pierwszy Heather Graham.

ocenił(a) serial na 10
Sidewinder

To jest odcinek 24 (2x17), czyli w wersji TVP 26. Zresztą przewodnik po serialu znajdziesz na mojej stronie http://prosektorium.seriale.w.interia.pl/miasteczko%20twin%20peaks.htm

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

Ooooo dzięki ;) czyli trzeba bedzie troche poczekać ;( ale za to jak ogladałem film "Ogniu krocz ze mna" to nigdzie jej tam nie widziałem ;( mógłbyś mi powiedzieć w którym momencie sie pojawiła ??

ocenił(a) serial na 10
Sidewinder

Fajna stronka ;) przynajmniej Heather ma ciekawie zapowiadającą się rolę ;p

ocenił(a) serial na 9
Sidewinder

Na krótko, ale w "Ogniu..." pojawiła się w śnie Laury.

ocenił(a) serial na 10
DramasticallyDifferent

Grała trupa :)

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

Ahia no tak to była ta dziewczyna ktora leżała zakrwawiona na lóżku i wymamrotała może 2 zdania ;D ale jej nierozpoznałem. Czyli pewnie Laura miała jakieś wizje przyszłości czy coś ;p

ocenił(a) serial na 10
Sidewinder

Z tego wynika. A jeżeli ktoś szuka recki "Ogniu krocz ze mną", to zapraszam na http://prosektorium.sting-k.w.interia.pl/ , a konkretnie pod adres: http://prosektorium2.w.interia.pl/twin%20peaks%20okzm.htm

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

A teraz nagła zmiana pory emisji. Myslałem że mam jeszcze godzine na wygrzebanie kasety a nagle o 0.30 zaczyna sie serial ;/ kaseta leżała zagrzebana i nie nagrałem sceny jak Audrey wylala tej babce picie na dokumenty ;/

ocenił(a) serial na 9
Sidewinder

ja w ogóle nic nie nagrałem O_o sukinsyny jak juz zmienią pore emisji to ttylko w ostatniej chwili. eh mam nadzieje, ze ktos to nagrywa na dvd i potem wrzuci na p2p.

ocenił(a) serial na 10
DramasticallyDifferent

Ja też nie nagrałem. Wkur... się niesamowicie. Ale mam jedną satysfakcję... przynajmniej nie płacę tym dupkom abonamentu. Teraz wiem przynajmniej, że na niego nie zasługują.

ocenił(a) serial na 10
MobsterPL

No to za tydzien przygotujcie sie na TVP2 od 22 bo myśle że wcześniej Twin Peaksa nie wyemituja a kto wie ?? nastepna zmiana ??