PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117685
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

OPINIA EKSPERTA:

użytkownik usunięty

Sezon 1 - 9/10 prawdę mówiąc Lynch mógł zakończyć ten serial po tym sezonie)
Sezon 2 - 5/10 (za dużo wątków pobocznych przez co serial zbiegł w kierunku opery mydlanej). Wyjątek stanowi ostatni odcinek któremu daję 7/10
Fire Walk With Me - 8/10

Ktoś się zgadza ? :)

użytkownik usunięty

OPINIA EKSPERTA ??? To jak rozumiem ironia ? Bo jeśli rzeczywiście "btc5" jest ekspertem to może rozwinie analizę tego serialu. Może napisze co wspólnego ma ten serial z Chrisem Carterem ? Może napisze co wspólnego ten serial ma ze "światem według Bundych" ? Może napisze dlaczego jedne z głównych ról dostały Fenn i Boyle ? Czekamy

użytkownik usunięty

Rozwinąć to możesz sobie rolkę toaletowego po określonej czynności.
I nie ma to tamto !

użytkownik usunięty

czyli intelektualnie jesteś ekspertem na poziomie sedesu - rozumiem

użytkownik usunięty

Jajco rozumiesz. Do tematu !!

użytkownik usunięty

Mam zasadę żeby nie angażować się w spory z mentalnymi impotentami. Nie widzę sensu w tym, by w chamski i prostacki sposób wymieniać z tobą inwektywy. Nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytania - trudno. Ocenę - czy jesteś filmowym ekspertem czy melepetą pozostawiam użytkownikom portalu.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Nie muszę zakładać wątku na swoje pytania bo doskonale znam odpowiedzi na nie. Zadałem je żeby pokazać, że ja coś niecoś o kinie wiem a ty jesteś jednym z tych dominujących użytkowników tego portalu, którzy o kinie mają pojęcie tylko w swojej własnej ambicji bo zauważyli gradację dzieł sztuki filmowej czując że jeden odcinek klanu jest lepszy od innego i z gejowskim uśmiechem z avataru wypowiadają się publicznie na temat dzieł, o których jak to wyżej ukazałem mają pojęcie jak świnia o fizyce.

Wodzu co ma wspólnego ze światem według bundych? To bardzo ciekawe :)

użytkownik usunięty
lwidz

http://www.filmweb.pl/serial/Miasteczko+Twin+
Peaks-1990-37003/discussion/8+10+Spodoba+się....,1713696

użytkownik usunięty

nie pij wiecej....

ocenił(a) serial na 10

Jestes d...a, nie ekspert... Majac na mysli 2. sezon twierdzisz, ze zaczął się on po smierci Lelanda. Otoz nieprawda: sezon 1 skonczył sie postrzeleniem Coopera w zaledwie 7 odcinku. I tyle wedlug ciebie mialby liczyc serial????

użytkownik usunięty
obreb_2

a czemu nie?? widze ze was to najlepiej satysfakcjonowało jakby cooper zwycieżył wszystkie złe moce ożenił sie z królewna snieżka i żyli długo i szczesliwie ...wlasnie w tym rzecz ze dobry serial nie daje odpowiedzi na wiele pytań natomiast lynch tak rozmydlił wątki w 2 serii że normalnie człowiek zasypiał..dopiero końcówka była jako taka

ocenił(a) serial na 10

Koncowka byla "jako taka", bo robil ją własnie Lynch, ignorancie. A 2 sezon romzydlili inni scenarzysci i rezyserzy. I powtarzam: 2 sezon rozpoczal się od sceny, w ktorej Cooper lezy ranny w hotelu. Do wykrycia zabojcy bedzie jeszcze 7 odcinkow, w ktorych wiele sie dzialo. A przeciez to juz dawno II sezon.

ocenił(a) serial na 10

nikt niczego nie rozmydlił! Dialogi są bardzo zwięzłe i ciekawe, bez zbędnego paplania o niczym, przez cały czas coś się dzieje, oglądanie serialu pochłania bez reszty, oczywiście IMO. Dwie serie Twin Peaks to ideał- na tyle mało, żeby utrzymać poziom i wystarczająco dużo, abyśmy mogli się nim nacieszyć. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10

A mnie bawi postać użytkownika ukrywającego się pod nickiem btc5. Lizardking idealnie cię podsumował, z każdym kolejnym postem wbijasz sobie sztylet w nogę - o, już padłeś. Samozwańczy eksperci rulez! ... not.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Zastanawiam się czy Filmweb nie mogłby zastosować pewnych środków do weryfikacji potencjalnych użytkowników portalu ponieważ wymiana opinii pomiędzy użytkownikami o uznanym potencjale intelektualnym coraz częściej zakłócana jest przez indywidua pokroju >btc5< czy niesławnej pamięci >mandelinhio<. Proponuję prosty test na inteligencję i portal straciłby 75 % użytkowników - tych właśnie którzy niczego do dyskusji nie wnoszą. /wiem - trochę sam jestem sobie winien bo wypowiedziałem się w tym idiotycznym temacie i trudno mi go opuścić/.

użytkownik usunięty

gościu, sam podkręcasz dyskusje. Nie masz co robić tylko bzdurnie odpisywać?
I nie zastanawiaj się, bo myślenie nie jest twoją mocną stroną
Jeszcze jedna odpowiedź i udowodnisz publicznie swój TROLLING

użytkownik usunięty

TROLLING to raczej pisanie bzdur typu: "gościu, sam podkręcasz dyskusje. Nie masz co robić tylko bzdurnie odpisywać?
I nie zastanawiaj się, bo myślenie nie jest twoją mocną stroną". Ale dobrze, nie będę odpisywał. Ślizgaj Mikołaja.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10

btc5 - dorośnij. To jest przezabawne, gdy po tym jak ktoś zasugeruje twoją intelektualną impotencję zamiast pokazać mu, że jest w błędzie odpisując na poziomie, ty zaczynasz szczekać jak mały piesek na wszystko dookoła i wszyscy już wiedzą, że albo jesteś najwyżej w wieku gimnazjalnym albo też twój rozwój emocjonalno-intelektualny zatrzymał się właśnie na tym etapie. Pokaż, że masz jaja i:
a) zaprzestań komentowania w tym wątku
b) odpisz, ale z powagą
Jeżeli wybierzesz c) czyli znów zachowasz się jak gówniarz to... no właśnie, będzie to substytutem wypowiedzianych z twych ust słów: "Jestem totalnym debilem z IQ na poziomie żonkila". Make your choice.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Voytash89

co ty nie powiesz koleś

użytkownik usunięty

btc5 - dzieciaku z gimnazjum - ty chyba masz infantylną ambicję by ostatni post w tym temacie był podpisany twoim wyszukanym nickiem ? Czyżbyś nie rozumiał, że dyskutuje się tu o uznanym dziele kinematografii, wymieniając spostrzeżenia, uwagi i ciekawostki a nie pisząc: "nastepny impotent umysłowy sie odezwał" ? Dla każdego kto ma nieco oleju w głowie jesteś >CENZURA< zaśmiecającym ten portal już nie tylko swoimi postami ale i zakładaniem idiotycznych tematów. Weź na klatę to że marnie tu wypadasz i zamilknij, nie pisząc więcej bzdur typu: ten to impotent umysłowy /swoją drogą chyba spodobało ci się to wymyślona przeze mnie określenie/, temu żona nie daje a tamten to troll lub uzasadnij jakoś, w chociaż parainteligentny sposób, swój punkt widzenia /tu sam się roześmiałem/ by zatrzeć choć trochę nieprzyjemny zapach po swoich wynurzeniach na tym portalu. Parafrazując słowa J. Winfielda - chciałbym tak ale niestety wiem że za moment zobaczę tu poniżej jednozdaniową ciętą ripostę typu: "btc5: lizardshit to taki i owaki, trolluje na filmwebie, to mój post jest ostatni choć nie mam niczego sensownego do napisania". Chyba, że się mylę i stać cię na coś więcej ??? Niech inni userzy osądzą.

ocenił(a) serial na 10

Myślę, że już każdy go ocenił - to mnie pociesza. Ja ze swojej strony polecałbym mu wybrać się na jakąś terapię, bo nie wierzę, gdy ktoś jego pokroju zwraca się do mnie per synek. Tak to jest, gdy nie jest w stanie się ogarnąć ponad połowy postu "rywala" w dyskusji, więc najlepiej odpisać po swojemu. On nawet nie pojmuje, że w ten sposób sam się upokarza i że mniej wstydu przyniosłoby mu NIE odpisanie w temacie.
Najgorsze jest to, że swoich osądów nie potrafi w ŻADEN sposób uargumentować. Wyzywa ludzi od impotentów umysłowych, bo... bo akurat takie wyzwisko mu ślina na język przyniosła (poza obraźliwym charakterem tego określenia nic dodatkowo nie wnosi to do dyskusji z jego strony, gdyż nie pojmuje znaczenia tego zwrotu). Równie dobrze mógłby napisać "gupi jesteś!111!". I weź tu z takim rozmawiaj o produkcjach pokroju "Twin Peaks".
btc5 - mam nadzieję, że administratorzy Filmweba przyjrzą się uważnie twojemu profilowi i długo to nie zabawisz wraz ze swoimi prymitywnymi wypowiedziami.

użytkownik usunięty
Voytash89

Tu jest jeszcze lepszy przykład jego mądrości i tego jak adwersarz wskazał mu jego miejsce: http://www.filmweb.pl/person/Steven+Seagal-98/discussion/Zabił+szczeniaka+by+pod nieść+oglądalność+reality+show!-1722777

użytkownik usunięty

No właśnie, pokazałem mu jego miejsce.
Drze pysk o jedno zwierze a sam wszamia je pewnie codziennie w postaci gotowej ze sklepów.
Typowy polaczek-obłudnik.

użytkownik usunięty
Voytash89

Administratorzy to powinni sie tobie przyjrzeć bo spamujesz mi skrzynke i toczysz piane z pyska.

użytkownik usunięty

Tu udowodniłeś że miałem co do ciebie rację i nie stać cię na nic więcej niż zwroty typu: "toczysz piane z pyska". Nadal chcesz tu świcić swą ignorancją ?

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Kilka przykładów poziomu dyskusji btc5: "NORMALNOŚCIĄ dziecko, NORMALNOŚCIĄ ! Widać żeś osioł kompletny", "sam jesteś badziewie buraku", "ale ta hołota też jest z PO, bo jakoś oni nie sprzeciwiają się rozdawaniu majątków z budżetu dla kościoła :D", "wiec zamknij jadaczke". Kiedy czytam tytuł tego tematu "OPINIA EKSPERTA" polewam ze śmiechu

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

na przyszłość - zanim coś do mnie napiszesz wyszoruj dokładnie ręce bo domyślam się czym chwilę wcześniej się bawiłeś

użytkownik usunięty

wszystko pojdzie na konto Twojego beznadziejnego przypadku i nie ma już czym polewać za siebie. Mało tego, dałes takiego czadu z masochizmem że można polewać wielokrotnie

użytkownik usunięty
sycomore

uwaga SYCOMORE to drugie konto LIZARDKING ale wyszła prawda na jaw haha

tak ekspercie od masochizmu (i pewnie innych rzeczy) wlasnie dokonales odkrycia na miarę Kolumba. nie mogę wyjsc z podziwu jak na to wpadłes :o

użytkownik usunięty
sycomore

ekspercie od zakładania klonów nie moge wyjsc z podziwu nad twoim myśleniem

użytkownik usunięty

OPINIA EKSPERTA HEHEHEHEHEHEH...

użytkownik usunięty
mandarynio

ktoś cie skrzywdził dziecko? HEHEHEHEHEHEH..

jakiś gej z jakubowską w avatarze

a tak juz bez zartow to albo naprawde w to wierzysz albo udajesz ze tak jest. mam tylko jedno konto i nie jestem zadnym klonem. wiesz, szkoda mi przestrzeni na takie szczekanie z trollem. uwazaj bo sie przekarmisz i pękniesz jak gosciu w restauracji w jednym z filmow pythonów