Myślę,że każdy powinien wiedzieć o co tutaj chodzi(zeznajomiony choćby w minimalnym stiopniu z serialem),tak więc podam swój typ na pocz. :
Shelly Johnson,choć pocz. myślałem nad Audrey Horne :)
Annie Blackburn zaś zupełnie wg mnie nie powinna znaleźć się chyba w tym filmie...Średnio mi pasowała,no ale agent Cooper miał inne zdanie,a o gustach się ponoć nie dyskutuje;).
Wybór jest trudny,bo pięknych pań w serialu nie brakowało.Mnie najbardziej podobały się Maddy,Audrey i Donna :)
Ja typuję Annie, co nie znaczy, że nie podoba mi się np. Donna czy Audrey.
A jeśli chodzi o barwę głosu to oczywiście Lucy :]
1.Audrey
2.Shelly
3.Annie ( ktoś napisał, że z gustami się nie dyskutuje - to nieprawda. Z gustem Coopera się nie dyskutuje )
Podoba mi sie to stwierdzenie :) Co do kobiet z Twin Peaks to najtrodniejsze jest to, ze kazda byla inna:
Audrey - zmyslowa
Donna - kobieta z klasa
Shelly - naturalna.
Mnie zauroczyl Audrey's Dance i pod jego wplywem ogladalam kolejne odcinki, tak wiec dla mnie to ona jest miss. Ale to calkiem subiektywne :)
Miss Twin Peaks?? Hmmm.....zdecydowanie Pieńkowa Dama...reszta bohaterek przy niej wysiada...ta mistyka, która jest wokół Niej :D
Zgadzam się!!! To naprawdę jakieś nieporozumienie, że nie było jej w tym konkursie - idę o zakład, że nawet byłaby w stanie wykonać cały układ choreograficzny nie rozstając się ze swym pieńkiem.
Pierwszy raz oglądałem serial mając 8 lat, wtedy numerem jeden była Shelly. Pozostanę wierny swoim młodzieńczym fascynacjom i dziś również powiem, że Shelly.
Dla mnie - tutaj sprawa wygląda prosto:
Audrey Horne NR1
a resztę można sobie dobrać dowolnie, chociaż Shelly też niczego sobie:)
1. Audry.
2. Shelly.
3. Laura (ale, muszę przyznać, że dopiero po obejrzeniu Fire Walk With Me).
Norma. Ktora w dodatku byla kiedys Miss Twin Peaks. Prawdziwa pieknosc. Przypominala mi Catherine Deneuve.
oglądam właśnie znów miasteczko i stwierdzam, że wwedług mnie bezsprzecznie wygrywa Lara Flynn Boyle. Ale co do miasteczka dziewczyn ładnych było tutaj mnóstwo do wyboru.
No przecież, że Audrey. Niesamowita uroda plus seks w czystej postaci. Gdybym była lesbijką, śniłabym o niej na jawie!
oczywiście że Audrey Horne :) później byłaby Shelly Johnson a tuż po niej Donna :)
Mhm za urodę Audrey, ale niestety za całość to Nadine- i się nie nabijam. Ta kobietka naprawdę zyskała moją sympatię.
Nr 1- Audrey! Jaka ona jest sexy!;)) muszę to przyznać;)) potem Norma- ona mi się wydaje taka dystyngowana;)) potem Shelly, a potem... Pieńkowa dama;D
1.Lara Flynn Boyle jako Donna
2.Sherilyn Fenn jako Audrey
3.Sheryl Lee jako Laura/Maddy - bardzo sexowna w okularach
4.Mädchen Amick jako Shelly
5.Peggy Lipton jako Norma
6.Joan Chen jako Josie
7.Heather Graham jako Annie
8.Robyn Lively jako Lana
9.Piper Laurie jako Catherine
10.Wendy Robie jako Nadine
11.Kimmy Robertson jako Lucy
12.David Duchowny jako Denise
Audrey nie wiem jak copper nie mogl,brac sie za nia pewnie zaluje do tej pory,larra flyn boyle ale tera to naszpikowana operacjami,no i norma nawet nie byla zla)
Z tego co gdzies wyczytałem sam aktor grający coppera negował pomysł romansu jego postaci z nastolatką, jego zamierzeniem było stworzenie nieskazitelnego bohatera.
Pod względem urody aktorek: Sherilyn. Podobno spora część widzów oglądała serial tylko ze względu na jej kreację w tym filmie.
Zatem Miss Twin Peaks:
Audrey!
PS Zaznaczasz, że mogą wypowiadać się osoby po części zaznajomione z serialem, a potem zdradzasz historię Coopera. Trochę nie w porządku.
O matko! Oglądałam ten serial jako czternastolatka.
Byłam dosłownie zakochana w Audrey!!!
I proszę, po latach dowiaduję się, że nie jestem jedyna.
Chociaż z drugiej strony świadczy to o dość powszechnym (żeby nie powiedzieć banalnym) guście.
A pamiętacie, że Fenn zagrała też rólkę w przyjaciołach i herosach? Kurczę, oglądając przed laty "Twin Peaks" miałam nadzieję, że oto rodzi się gwiazda, a tu, niestety, nic z tego nie wyszło. Jaka szkoda!!!
Czy ktoś już napisał, że o gustach się nie dyskutuje?:)
Najładniejsza - Shelly; najbardziej intrygująca - Audrey; seksowna czterdziestka - Blackie.
Ale najbardziej polubiłem Donnę, więc to ona jest moim numerem jeden:)
1. zdecydowanie Shelly Johnson - za jej naturalność, dziewczęcość i wdzięk :)
2. o gustach się nie dyskutuje ale Audrey była dla mnie zdecydowanie ZBYT zmysłowa i narzucająca się, dlatego tytuł vice miss otrzymuje Donna :)
3. Druga vice miss to Norma
Log Lady - boska, czarujaca, wyjatkowa, inne bohaterki nie mialy tego czegos. Moze to jej urok, moze to pieniek. ;D
Dla mnie nr jeden jest zdecydowanie Audrey Horne:)
Dalej Donna i Shelly, czyli jak widzę w temacie klasycznie, choć Denise też ma coś w sobie;)
Audrey Horne. Trzeba przyznać że przewinęło się przez ten serial trochę piękności.
dla mnie nr jeden to Shelly, mega seksowna, a przy tym taka naturalna... To jest moja miss Twin Peaks :)
po niej Evelyn (nie wiem czy dobrze piszę, chodzi mi o tą co miała "romans" z Jamsem) dojrzała, a taka mmm.... hehe :D
i zaraz po nich Angelina Jolie Twin Peaks, czy Audrey :)
shelly ftw!
u mnie bez konkurencji.
a audrey - fajna postac, ale nie jako miss...
Zgadzam się z przedmówcą. Zdecydowanie Shelly, nie Audrey.
Ładna kobieta, pięknieje z wiekiem, ale nie w przypadku Sherilyn Fenn:
http://movies.msn.com/celebrities/celebrity-photos/sherilyn-fenn/?vpid=265413&ga llery=12386&photo=40865587-5721-452b-998e-be2cf4e5b62a
Zmarszczki, botoks i ta przeraźliwie blada cera.. Czy tak wygląda "najpiękniejsza kobieta świata"?
Moje typy to:
1. Shelly
2. Donna
3. Laura
Polecam również http://community.livejournal.com/howtheylooknow/159719.html
Największe wrażenie zrobiła na mnie Norma. Piękna, dojrzała kobieta. A oto całość mojego rankingu:
1. Norma
2. Audrey
3. Josie
4. Evelyn
5. Maddy
6. Shelly
7. Annie
8. Catherine
9. Donna
10. Blackie
Piękna była również żona Dr Jacobiego:)
1. Audrey
Chociaż gdyby Annie miała większy staż to kto wie :)
2. Annie
3. Laura
4. Shelly
5. Diane :D
Kompletnie nie przypadły mi do gustu Donna ani Josie.