Kiedyś rozpoczęłam tę grę odnośnie "Friends", która trwała zresztą kilka lat. Teraz czas na "Twin Peaks".
Jedna osoba zadaje pytanie, kolejna odpowiada i jednocześnie zadaje następne. Zabawa jest przeznaczona dla osób, które widziały serial i chcą sprawdzić ile z niego pamiętają bądź utrwalić sobie fakty, wydarzenia, wątki :) Zaczynamy!
Jaki przedmiot znajdował się w pamiętniku Laury w torebce wraz z resztkami białego proszku?
Kluczyk. Moje pytanie co znaczy ilość oczek domino u Hanka. Mówię o mężu Normy.
Chyba nie było to wyjaśnione, ale wydaje mi się, że może chodzić o ilość osób, które zabił? Popraw mnie jeśli się mylę.
Jakie były 3 wskazówki, które olbrzym przekazał Cooperowi?
Jeśli sie nie mylę : Sowy nie sa tym czym się wydaja, Bez chemikaliów on wskazuje, w usmiechającym sie worku jest człowiek.
Co zrobiła Audrey z wisienką na rozmowie o pracę w Jednookim Jacku?
Nadine straciła oko na polowaniu, jej maz wystrzelił, kula odbiła się rykoszetem i trafiła ja w oko...
a ktoś pamięta, jak w jednym z pierwszych chyba odcinków szeryf z Cooperem przyjezdzaja do Pete'a, który podaje im kawę... Cooper bierze łyk, a wtem przybiega Pete i krzyczy, żeby jej nie pili, bo w ekspresie do kawy była.... Co było w ekspresie do kawy?
W ekspresie była ryba :D Genialna scena.
Jak ma na imię kelnerka niemieckiego pochodzenia, która pracowała u Normy? (pojawia się na początku serialu)
Hajdi?
W jednym w początkowych odcinków była scena, kiedy Cooper chciał rozwiazac, o kogo chodziło Laurze, kiedy pisała w swym pamiętniku "zdenerwowana przed spotkaniem z J." Uzywal techniki medytacji, połączonej z rzucaniem kamienia w butelkę..
Przy której postaci z TP się zbiła ?
Jesli mnie pamięć nie myli, to chyba w kokosie..
W odcinku kiedy ginie kuzynka Laury, Maddy, Sarah Palmer tracac przytomność ma wizje zwierzęcia... Jakie to było zwierzę?
Wydaje mi się, że chodzi o białego konia.
Dlaczego Andy obraża się na Lucy, kiedy ta mówi mu, że jest w ciąży?
Ok ok odpowiedź zrozumiałam :) Tylko powtórz proszę jeszcze raz swoje pytanie, co dokładnie chcesz wiedzieć z tym Dale''em ;)
Sorki mobilne pisanie robi różnicę. Miałem na myśli pytanie czy Windom Earle i Cooper to ta sama osoba.
Według mnie to nie jest ta sama osoba. Ale to jest takie pytanie w sferze domysłów i interpretacji i każdy może to inaczej postrzegać. Ja bym się skupiła raczej na faktach jeśli chodzi o pytania ;) Ale ta teoria jest faktycznie ciekawa.
Czy dr Jacoby był na pogrzebie Laury?
Nie, przybył dopiero nocą.
Co znajdowało się na tyłach samochodu Pete Martella, gdy ukradł go Windom Earle?
Uczyła go czegoś, chyba angielskiego ale nie pamiętam.
"do you wanna play with fire, little boy?" - kto wypowiedział te słowa i do kogo były one skierowane?
Bob do małego Lilanda Palmera. Jak wg Donny miała na imię turystka, która rzekomo filmowała Laurę i Donnę na pikniku (tak naprawdę za kamerą stał James)?
Nie przedstawiła się, bądź Donna zapomniała, tak odpowiedziała na przesłuchaniu XD nie fair bo właśnie odświeżam sobie TP, dziś widziałem ten odcinek, niech ktoś inny zada pytanie.
Dokładnie - nie przedstawiła się. Jaką literę Dale wyciągnął spod paznokcia palca serdecznego Laury?