PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439861}

Miecz prawdy

Legend of the Seeker
2008 - 2010
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12813
Miecz prawdy
powrót do forum serialu Miecz prawdy

Moim zdaniem był ciekawy. Poszukiwacz w posiadaniu mocy ordena Kahlan jego żoną a Rahl im na ślibie błogosławi... Cara nauczycielką, poszukiwacz który zginoł Leo sie do niej przystawia Dziwne to wszystko ale nie moge sie doczekać końca.

ocenił(a) serial na 2
Xayer

wlasnie pobieram...ale z tego co piszesz to tragedia ;0 2 odcinki do konca a oni znow odbiegaja od fabuly znowu

ocenił(a) serial na 10
martin123154

Zedd ich wywalił do jakiegoś innego wymiaru, ale i tak jakies to dziwne zresztą oceńcie sami czekam na odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
Xayer

oj taaa racja :-) A może jednak będzie sezon 3. Jeśli nie to kolejny serial z durnym zokończeniem...

ocenił(a) serial na 2
Xayer

hmm obejrzalem.. wszystko jakies dziwne.. dobrze ze cofnal te zaklecie na koncu.. potem ta mord sith niby zabila care ale w previewie to 22 odcinka jest przy richardzie..

martin123154

Ale się je****i! Nie sądzicie? Przecież Posępny powiedział Richardowi, że był baneling'iem zanim się zabił rozwalając mieczem szkatuły ordena, a tu jet pod władzą Richarda, ale nadal musiałby zabijać, a Richard by przecież na to nie pozwolił. Jestem w trakcie oglądania więc może to wytłumaczą, ale jeśli to prawda to niezła wtopa...

ocenił(a) serial na 10
dante14

No niby tak... Ale skoro to był inny wymiar to nie było benelignów a opiekun nie rozdarł zasłony czyli rahl nie mógł sie stać benelingiem :-) Ale wyobrażacie sobie care w roli kochającej matki i żony ? bo ja nie ;-) czeam na napisy Pl

Xayer

Ale nawet w tamtym wymiarze Darken mówił, że był pierwszym baneling'iem i dzięki temu zyskał taką władzę, a ta sytuacja z innego wymiaru to przecież kontynuacja wydarzeń gdy miał władzę przez to, że został baneling'iem.

ocenił(a) serial na 10
dante14

Zastanawia mnie 22 odcinek Richard straci wzrok? dziwne

Xayer

Bardziej mnie zastanawia czemu Kahleen będzie próbowała zabić Richarda...

ocenił(a) serial na 10
Xayer

Co do tego, że Rahl był banelingiem. W ujęciu książkowym baneling to osoba, która służy opiekunowi, a nie taka, która dostała drugie życie w zamian za zabijanie. Chociaż w odcinku extinction Rahl mówi, że wrócił do świata żywych. Z drugiej strony banelingi zaczęły się pojawiać z powodu rozdartej zasłony. Dlaczego Rahl w tej alternatywnej rzeczywistości nikogo nie zabijał? Nie mam pojęcia. Może robił to w ukryciu. W końcu magia Ordena sprawiła, że był posłuszny Richardowi, który raczej mu nie powiedział "tylko nikogo nie zabijaj".

Xayer

Ja wole starą Care,bo stara Cara jest bardziej tajemnicza i ciekawa.A tak w ogóle to super że Leo znów zagościł

ocenił(a) serial na 10
FankaLOTS

Ja też wole starą stara nie piszczała by jak baba przy drzewie :-) A co do zabicia richarda przez kahlan to tez sie dziwie xD

ocenił(a) serial na 10
FankaLOTS

Sądzę, że Kahlan będzie próbowała zabić Richarda z jakiś wyższych powodów spełnienia misji. Odcinek był fajny ciekawej jak Zedd odwróci zaklęcie bez Cary ?

ocenił(a) serial na 10
arabian21

Tak a może będzie go prubowała zabić np żeby odzyskał wzrok ? xD dziwne ale po tym i po kilku innych odcinkach spodziewam sie wszystkiego xD

arabian21

Jedynym logicznym wyjściem będzie wyspowiadanie którejś z tych mord-sith które zabiły Care i zmuszenie jej do użycia oddechu życia. Ale po tym odcinku już wszystkiego można się spodziewać, znów jest powtórka z rozrywki z zakończenia pierwszego sezonu, tzn. motyw z "zabawa z czasem"

ocenił(a) serial na 10
lksvip1

Masz całkowitą racje ale może skoro można sie spodziewać wszystkeigo to niewiesz jak ja wskrzeszą moga nawed to zrobic siostry mroku z tymi swoimi czarami przekładania duszy w inne ciało. Np najpierw do kogos a potem do niej ale najbardziej prawdopodobne będzie danie carze oddechu życia ale jak sam napisałeś\aś już wszystkiego można sie spodziewać xD Mam tylko nadzieje ze powstanie sezon 3 a wy ?

Xayer

Mi się wydaje ze jezeli chodzi o ta slepote Richarda to chyba wiem dlaczego. Na trilerze Opiekun mówi że sam go powstrzyma i widać było ze Richard dostał taką jakby chmurą owadów w twarz ( i dobrze, wole jak zło wygrywa):) Bardziej jednak mnie zastanawia ta dziewczyna na czarno ubrana co bedzie w 22 odc. Przypomina Nicci no bo czaruje, ale chce wyspowiadać (tak mi sie zdawało) Kahlan. Możliwe tez ze to jej siostra Denee ale niby ona nie zyje. Co o tym myślicie???

ocenił(a) serial na 2
mateusz_skrzypczak145

jej siostra żyje.. w odc ressurection jej dusza do innego ciała wchodzi i sobie żyje ;d

a co? denna ma wyspowiadan kahlan?;p

martin123154

A mnie się wydaje że jeszcze wmieszają w to Shote :D. A ta kobieta w czerni to siostra Nici a przynajmniej tak wygląda...

sanrer7

No tak, zgadzam sie ze ozyla, ale w tej prawdziwej rzeczywistosci. No a w tej drugiej to jej przecierz nie wskrzesili no nie. A tak poza tym to ta w czerni bardzo mi przypominala jej siotre z 1 odc 1 sezonu - długie blad wlosy i identyczna suknia.

ocenił(a) serial na 2
Xayer

No pewnie że był ciekawy, moim skromnym zdaniem niestety za bardzo. Pod koniec pierwszego sezonu mieliśmy podróże w czasie, a w tym alternatywną rzeczywistość. Twórcy serialu chyba w czasie przerw w kręceniu kolejnych odcinków naoglądali się najnowszego sezonu LOST-ów i stąd tak durny pomysł. A nie prościej było poszukać inspiracji w pewnej książce pt.:"Kamień Łez" niejakiego T. Goodkinda.

Xayer

Hmmm.. Pomysł ciekawy, ale "nowa Cara"? Przeżyłam szok! Bezwzględna Mord-Sith, mówiąca zawsze to co myśli, niemająca wyczucia ani taktu, niebojąca się niczego maszyna do zabijania staje się nagle owdowiałą Barbie w różowej sukience z dwójką dzieci, bojącą się każdego szelestu liści i w dodatku miejscami zapominająca języka w gębie?! Przecież to nie Cara! Cięty język, bezwzględność, wyniosłość <--> bez tych cech to nie jest już Cara..:/

LadyAnna6

Mądrze powiedziane.Cara jest najlepsza gdy jest po prostu Carą,no i mord-sith ;)

użytkownik usunięty
Xayer

a ja skomentuje to tak: "ALE URWAŁ, ALE TO BYŁO DOBRE" xD

ocenił(a) serial na 10

Aż żal, że w sobotę ostatni odcinek.
3 sezon na pewno będzie jak nie teraz to później ;p