Nietypowe i niepowtarzalne. Często w komentarzach możemy spotkać pytania o anime w podobnym
stylu, ale w tym przypadku takiego nie znajdziecie ! Fabuła przełamała wszystkie istniejące dotąd
standardy i przewidywalne ramy scenariuszy. Jedno z niewielu, przy którego oglądaniu otworzysz
szerzej oczy, ze zdziwienia, zdumienia i podziwu, który bez wątpienia należy się twórcom.
Niebanalne i ciężkie to zamknięcia w jednym komentarzu. To trzeba obejrzeć i przeżyć, bo wierzcie
mi, wciągniecie się w ten świat. Polecam !
Całkowicie się z tobą zgadzam, to anime jest niepowtarzalne, niesamowite i przede wszystkim mega wciągające, dlatego trzeba to po prostu obejrzeć samemu. Po Death Note moje drugie ulubione anime z tego gatunku. Mam ochotę na więcej! :D
W ch*j było nie logicznych sytuacji, ale anime faktycznie, bardzo dobre.
Historia będzie kontynuowana? Można by spokojnie pokusić się o kontynuacje.
Szczerze? Anime jest kompletnie w 100% zakończone, także nie widzę żadnego sensu w robieniu następnych odcinków, które i tak by nic nie wniosły a jedynie zaszkodziły tytułowi.
Trudno zaszkodzić temu tytułowi, naprawdę te anime miewało tak idiotyczne momenty, że jest to wręcz niemożliwe.
Jest zakończone, ale bez problemu można byłoby tutaj kontynuować, autorzy zostawili pole do popisu.
Szczerze mówiąc często mam niedosyt oglądając dobre "jednosezonowce", lub po prostu trafiające w mój gust. Przyznam się bez bicia że po obejrzeniu pierwszych kilku minut pierwszego odcinka stwierdziłem że to nie mój gust. Jednak dałem temu anime drugą szansę i teraz żałuję że oceniłem je tak pochopnie. Nie przesadzę pisząc że w mojej ocenie to anime to czysty geniusz, fabuła nienaganna i ciekawa, kreska i muzyka odpowiadała mi, ale to co mnie najbardziej urzekło to fakt że żadne inne anime jakie oglądałem do tej pory nie zagrało tak na moich emocjach jak to...nie wstydzę się też przyznać że w ostatnich odcinkach się rozpłakałem. Ale wracając do tematu, widziałem gdzieś plotkę że podobno powstaje lub ma powstać drugi sezon, oczywiście jest to plotka niczym nieuzasadniona dlatego też nie chciałbym rozdmuchiwać nadziei. Aczkolwiek dla mnie to anime miało genialne zakończenie i świetne OVA które fajnie dopełniło fabułę a i zatarła trochę smutku po ostatnim odcinku regularnego sezonu. Uważam że w tym wypadku kolejny sezon jest zbędny, historia została opowiedziana i ciężko było by jej dorównać.
Wolę Elfen Lied - sztuka na wyższym poziomie i bardziej wartościowe ale Mirai Niki też jest dobre, nie powiem.
Serio? Skoro podobają nam się podobne anime to rzuć jeszcze kilka tytułów jakie Ci się podobają, może jakiegoś nie oglądałem :)