PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558617}

Miranda

2009 - 2015
8,0 3,4 tys. ocen
8,0 10 1 3366
Miranda
powrót do forum serialu Miranda

opinia + napisy

ocenił(a) serial na 9

uwielbiam ten serial! nie jestem fanką komedii, żarty zarówno "pierdzące" jak i "przewracane" mnie drażnią i wywołują niesmak, to samo jeśli chodzi o wałkowanie non stop motywu "czy będą razem? nie będą, będą, nie będą, będą, pokłócą się i jednak nie będą" etc.
w Mirandzie pojawia się to wszystko, ale jest to tak podane, że ani razu nie miałam ochoty zrezygnować z seansu. co więcej, niejednokrotnie płakałam ze śmiechu!
na serial wpadłam przez przypadek, znalazłam kilka gifów, błąkając się po Tumblr i po tygodniu ociągania się postanowiłam sprawdzić. cieszę się bardzo, że to zrobiłam. Mirandę ogląda się fantastycznie, nie mogę doczekać się następnego sezonu :D

a teraz. jeśli się nie mylę, w internecie krążą jedynie anglojęzyczne napisy. postanowiłam więc przysiąść i przetłumaczyć je na polski. tak się zastanawiam jednak, czy ma to jakiś sens. jest wogle zapotrzebowanie na polskie napisy? jeśli tak, gdzie powinnam je wrzucić po przetłumaczeniu?
i jeszcze jedno. Miranda i reszta czasami wypowiadają się w bardzo specyficzny sposób i nie zawsze wiem, jak przetłumaczyć te ich słowne kwiatki. czy ktoś byłby w razie potrzeby chętny do pomocy?
byłoby miło :D

ocenił(a) serial na 10
zuzens

Jeśli masz możliwość przetłumaczenia napisów angielskich to będzie super :) W korekcie i dograniu chętnie Ci pomogę :))

ocenił(a) serial na 9
chatiflatt

świetnie!
to jak to zrobimy? może podeślę ci wiadomość z linkiem do napisów? albo coś? nie wiem, pierwszy raz bawię się w coś takiego, więc xD

na chwilę obecną mam gotowe dwa pierwsze odcinki i jestem w połowie trzeciego.
w kilku miejscach miałam trochę kłopotów i musiałam improwizować. nie wiem jak dobrze mi to wyszło, więc wdzięczna będę za rzucenie okiem i wytknięcie paluchem miejsc, które trzeba poprawić :D

ocenił(a) serial na 10
zuzens

Zuzens, wysłałem Ci PW na filmwebie i podałem w nim adres mailowy.

ocenił(a) serial na 9
zuzens

Świetny serial, a napisy się bardzo przydadzą. A tak w ogóle, można gdzieś obejrzeć on-line albo ściągnąć? Bo szczerze mówiąc ciężko mi cokolwiek znaleźć, a narazie serial oglądałem na youtube...

O i ja podobnie, tez natknąłem się na gify na tumblr i zrobiłem mały research :D

HelterSkelter

Ja znalazłam wszystkie odcinki (w częściach) na YouTube.

ocenił(a) serial na 10
zuzens

Fajny pomysl z tlumaczeniem. W razie co, sluze pomoca. :)
Dawno sie tak nie smialam i to w najmniej kontrolowany sposob. Swietny sitcom.

zuzens

A czy wiadomo juz cos na temat 3 sezonu? Kiedy będzie? Już nie mogę się doczekać! :)

ocenił(a) serial na 10
Crepusculo

Info ze strony Mirandy: " For those of you who have been kindly asking we will be back with a Series 3 on BBC1 for Autumn 2012." - trzeba zatem czekać :)

ocenił(a) serial na 10
zuzens

zgadzam sie! uwielbiam ten serial!!!

orchide

Witam,
posiada ktoś wszystkie napisy do 1 i 2 sezonu. Ten serial jest genialny:). Jeśli je ktoś posiada to bardzo proszę o kontakt

Mateusz_9

Można dostać wszystkie 12 odcinków z PL lektorem :)

gierello

gierello - gdzie mogę znaleźć wszystkie odcinki z lektorem?? Proszę o pomoc, bardzo mi zależy na tym serialu? :)

Mateusz_9

poszukaj na chomiku

ocenił(a) serial na 9
zuzens

Tak PROSZĘ :)

ocenił(a) serial na 9
ala_koteczka

mistrz serial! dawno się tak nie śmiałam.

ocenił(a) serial na 9
zuzens

Ja również uwielbiam MIRANDE! Również zupełnie przypadkiem natchnęłam się na nią i od razu płakałam ze śmiechu :) Ciężko mnie rozśmieszyć, a żarty z przewracaniem się czy "pierdzeniem" bardziej mnie zniesmaczają niż śmieszą. Jednak Miranda jest tutaj wyjątkiem :) Jeżeli ciężko Ci przetłumaczyć niektóre potyczki słowne bohaterów to na HBO COMEDY co jakiś czas są emitowane odc. Mirandy. Obecnie o 19:40 :))) POLECAM KAŻDEMU !!!

zuzens

Super, że jest ktoś chętny do tłumaczenia. Parę miesięcy temu z tego co pamiętam polskie napisy były do ok 3 odcinków. Nie wiem jak jest teraz.

zuzens

Sezony 1 i 2 z polskim lektorem ---> general-files.com/download/source/gs48df319dhdi0

ocenił(a) serial na 8
zuzens

akurat dziś natknęłam się na Mirandę w TV i nawet mi się podobało,podczas oglądania dostrzegłam pewne podobieństwa w osobie Mirandy,w jej sposobie bycia,tych głupot które mówi : D niemal tak jak w przypadku Ellen Degeneres,w jej sitcom'ie i w ogólnym sposobie jej bycia,możliwe,że dlatego zatrzymałam się dziś przy MIrandzie,gdy znalazłam w tym nutkę Ellen,nie mniej jednak Miranda wypadła całkiem sympatycznie :)

zuzens

Właśnie zaczęłam oglądać Mirandę (świetny serial) ale utknęłam z powodu braku napisów...często oglądam seriale bez napisów ale chyba nie dam rady z brytyjskim. Bardzo proszę o informację kiedy pojawią się napisy do kolejnych odcinków, będę wdzięczna. Z góry dziękuję i pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 9
zuzens

Elo. Serial przezabawny ! taki Such Fun, Such Fun . Miranda trochę zachowuje się jak małe dziecko ale naprawdę znam taką osobę w moim środowisku. Czasami jest irytująca i potrafi wkurzyć ale jakie jaja z nią są. Najlepsze to te owoce z buźkami i zdjęcie z dzieciństwa. Miranda musi mieć ogromny dystans do siebie , często pokazuje spadające ubrania. A odcinek u psychiatry oglądałem cały zapłakany ze śmiechu ledwo widziałem ekran, coś takiego wymyślić . Nie będę zdradzał tym co nie widzieli. pozdro 600

ocenił(a) serial na 9
zuzens

Witam :D
Odgrzewam starego kotleta ale chciałabym zapytać, to jak to z tymi napisami? Mogłabym je gdzieś dostać? :D
Byłabym bardzo wdzięczna!