PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7762}
7,6 3,5 tys. ocen
7,6 10 1 3520
Mistrz i Małgorzata
powrót do forum serialu Mistrz i Małgorzata

Rewelacja!!!

ocenił(a) serial na 9

Wolę książkę. Ale Holubek jest geniuszem. No i Zapasiewicz w roli Piłata (mistrzostwo nad mistzostwa). Ulubiony fragment: rozmowa Jeshui Ha-Nocri z Piłatem ("Czym jest prawda?" - "Prawdą jest przed wszystkim to, że boli cię głowa i to boli cię tak bardzo..." to także mój ulubiony fragment w książce, ale tutaj Zapasiewicz, ten młody grający Jeshue + muzyka robi wrażenie piorunujące). Film rewelacyjny, ale wydaje mi się,że najpierw trzeba przeczytać książkę i nie denerwować się, kiedy inaczej wyobrażaliśmy sobie daną postać.:) elo

ocenił(a) serial na 8
Wojtalek

Książka ma jeszcze jeden atut - pozwala czytelnikowi na wyobrażenie lotu nad Moskwą Małgorzaty bez użycia środków specjalnych! Bo trzeba przyznać, że przy dzisiejszym stanie techniki, niektóre sceny powodują lekkie rozbawienie.
A Holoubek - najlepszy Woland na świecie. Bardzo go lubię oglądać w takich właśnie rolach.
Pozdrawiam

"Jesiotr drugiej świeżości? Ależ to nonsens!" ;)

ocenił(a) serial na 9
akuku_2

Ja też lubię, i serial (Jest bardzo wierny książce) i Holoubka w roli Wolanda; swoją drogą koleś w tym wcieleniu jest naprawdę demoniczny). Ale te "efekty specjalne" to serio mogli sobie darować....

ocenił(a) serial na 10
Lena_Borgia

:Lubię książkę oraz lubię tę ekranizację . Jeżeli zaś chodzi o efekty specjalne to faktycznie nie były one pierwszej świeżości co najwyżej 2 lub 3 kategorii,ale i tak film mi się bardzo podobał na równi z książką z przyjemnością wracałam do książki i oglądałam film .