Nagroda za najlepszy serial dramatyczny 2009 roku moda na sukces dla mnie to chyba ironia ogladała to zawsze moja babcia :)
Ale to są tzw. Daytime Emmy Awards, czyli nagrody przyznawane dla programów i seriali telewizyjnych, które są emitowane w telewizji od dobrych paru/parunastu la:-)
Poza tym, gdybyś zobaczył pozostałe seriale nominowane w tej kategorii, to stwierdziłbyś, że Moda na sukces pewnie nie jest jeszcze taka zła:-))
Zastanawiam się jaki właściwie to gatunek. Biorąc pod uwagę poronienia, próby samobójcze, zdrady etc - to byłby dramat. Jednak biorąc pod uwagę ogólną śmieszność serialu i niektóre zabawne sceny (np wrzucanie Stephanie do besenu - w wykonaniu Sally jakieś kilka tysięcy odcinków wstecz) - to byłaby komedia. Z drugiej strony jak sobie przypomnieć wszystkie zmartchwywstania (Taylor, Macy) to by był science-fiction. A kiedy oglądam zdjęcia siostry Stephanie z pistoletem (które to akcje mają ponoć mieć miejsce kilka setek odcinków wrzód), próby zabójstwa (Sheila) lub zabójstwa (np tez Sheila) to zakrawa mi to na gatunek: sensacyjny...
omieszanie z poplątaniem.
Czy to aby rzeczywiscie NAJLEPSZY serial? To oni już naprawdę nie mają tam żadnych lepszych produkcji...Jesli tak, to żaaaaaal...Zresztą my z naszym rodzimym "Klanem", "M jak miłośc", "Plebanią" wcale nie jesteśmy lepsi...
Ktoś po prostu zażartowal sobie i dodał informacje że Moda Na Sukces zdobyła Emmy,a tak naprawde nawet nie byla nominowana. Nagrode za najlepszy serial dramatyczny dostał Mad Men. Pozatym w innych kategoriach tez jest pododawanych paru aktorów którzy nie byli nawet nominowani
Mylisz się, dostała, tylko właśnie, jak już była tłumaczona, tzw. Daytime Emmy, czyli Emmy dla soup-oper (seriali podobnych do MnS, których jest w Stanach kilka). Choćby na IMDb można to sprawdzić:
http://www.imdb.com/title/tt0092325/awards