PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94193}

Moda na sukces

The Bold and the Beautiful
1987 -
2,5 29 tys. ocen
2,5 10 1 28795
1,3 3 krytyków
Moda na sukces
powrót do forum serialu Moda na sukces

Interesuje mnie postać Skane'a. Czy ktoś orientuje się może jaką rolę odegra on w "Modzie..." i czy na długo zaostanie w serialu? No i oczywiście jak potoczy się watek jego małej obsesji na punkcie Pheobie> Ogólnie ciekawa postać jak na "Mode...", troche taka psychopatyczna ale tez tajemnicza. Ciekawe, ciekawe...

ocenił(a) serial na 3
monika_2601

Gdzieś czytałam że on i Pheobie beda razem lecz Ridge go zabije nie wiem za co ;/ A szkoda bo ładny chłopak ;p on ma swoja role zapisana na 2 lata a ze dopiero zaczal wiec mysle ze to tak do konca nastepnego roku bedzie sie toczylo tzn jego watek :)

lady_girl

Shane zostanie zastrzelony 14 V 2007r., a teraz jest listopad 2006r.

Awdar

A czemu Ridge go zastrzeli?

monika_2601

Nie zastrzeli. Obaj panowie będą się kłócili o Phoebe, Shane wyciągnie pistolet. W tym czasie będzie już w zasadzie takim typowym psychopatą. Wymierzy w Ridge'a. Zaczną rozmawiać, Shane wrzuci typową gadkę, że Forrester był od zawsze bogaty, kochany i podziwiany i nie zrozumie jego, który nigdy nie miał szans w życiu. Do reszty mu odbije i przyłoży sobie pistolet do głowy, Rigde nawet rzuci się nań, chcąc mu go (pistolet) odebrać, ale bezskutecznie.

Gorzej, że o ile dotąd Ridge wychodzi na pozytywną postać (tzn. po prostu jest pozytywny, można go nie lubić, ale w tej sprawie zachowywał się w porządku), to potem popełni potworny błąd. Otóż przypomni sobie, że jest notowany przez policję za sprawę postrzału Granta Chambersa (jeszcze w 1998 r.) i uzna, że nie wytłumaczy się przed policją i sądem z tego postrzału, schowa ciało i będzie tuszował sprawę, zamiast po prostu powiedzieć por. Bakerowi jak to było.

Taka ciekawostka, jak pisałem ten post, to pierwotnie napisałem, że Ridge "jak jakiś debil schowa ciało", ale w trakcie pisania pomyślałem o tym przez chwilę... Wcześniej ludzie widzieli jak oni się kłócą w miejscach publicznych, a teraz ciało jednego z nich w mieszkaniu drugiego i odciski palców Ridge'a na pistolecie... Oczywiście Ridge źle zrobi z tym tuszowaniem i głupio, ale jednak nie napiszę, że "jak jakiś debil".

Jeszcze raz podkreślę, Ridge go nie zabił, tylko przeciwnie, chciał ratować, a wcześniej po prostu martwił się o córkę zadającą się z psychopatą i s****synem. Do momentu śmierci Shane'a będzie się zachowywał bardzo porządnie.

Awdar

Dzięki za obszerne wyjaśnienie. Czyli Pheobie z nim będzie czy on będzie miał tylko obsesję na jej punkcie?

monika_2601

Nie będzie seksu, będą się spotykać po knajpkach. Ciężko powiedzieć, czy to będzie obsesja, czy po prostu będzie miał na nią ochotę, psychopatów trudno diagnozować.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

dlaczego od razu psychopata jak dla mnie to on do tej pory jest nawet normalny tylko ze podoba mu się Fibi

lady_girl

Normalnie ludzie nie popełniają samobójstwa bez naprawdę dobrego powodu.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

ale mi chodzi na chwile obecna w serialu :) To zachowuje się na normalnego pomijajac fakt ze kazdy z aktorow prowadzi monolog

lady_girl

Oglądając dzisiejszy odcinek - zmieniasz powoli zdanie? ;>

ocenił(a) serial na 3
Awdar

tak troche zachowuje sie dziwnie ale nie rozumiem jednego wszyscy mowia ze on jest niebezpieczny ale po czym to wnioskują np. Tylor tym bardziej ze jest w wiezieniu opuściłam trochę odcinków ale oglądałam od tego jak Fibi przecieła mu ręke i troche jak u nich mieszkał to ona się w nim zaczęła zakochiwać ale ominęłam te odcinki srodkowe (np. urodziny Fibi) ze tak powiem dlaczego wszyscy go tak nie lubią i czemu Fibi już nie chce z nim mieć nic do czynienia. A to ze ma jej zdjecia to nic dziwnego moj chlopak tez mial moje zdjecie na szafce.

lady_girl

Zdjęcie o którego istnieniu nie wiedziałaś, gdy jeszcze nie był Twoim chłopakiem? Zresztą to było więcej niż jedno zdjecie.

Dlaczego wszyscy go nie lubią? Bo ich szantażuje, że jak nie będą mili to nie uratuje Taylor. Ledwo się z tym kryje, na tyle dobrze, że nie padło słowo szantaż, ale nie na tyle dobrze, by wszyscy nie wiedzieli o co mu chodzi. A nikt nie lubi szantażystów.

Dziś przecież za kilka minut zacząłby gwałcić Phoebe.

Awdar

Jak to nikt? Ja o lubię! Ale przyznaję, tylko ze względu na walory estetyczne :)

monika_2601

Jednym z (niewielu ;p) minusów bycia heteroseksualnym facetem jest to, że nie jestem w stanie Cię zrozumieć ;p

Awdar

Hehe :) Awdar ponieważ występujesz tu jako znawca tematu chciałam zapytać czy ty rzeczywiście oglądasz regularnie mode? Bo wiesz, ja nie znam osobiście żadnego faceta, który miałby dobre zdanie na temat tego serialu. A ty tu szastasz informacjami dotyczącymi fabuły na prawo i lewo :p

monika_2601

Tłumaczę się intergracją pokoleniową - tj. oglądam jak mogę z Babcią i razem komentujemy ;) Jak by Babci nie było to szczerze, nie wiem, czy bym oglądał. Ale nie wykluczam. Tym bardziej, że niedługo

SPOILERY

pojawi się postrzelona siostra Stefy i zaczną się fajne akcje ];-> To będzie taka neo-Sheila ;)

Awdar

A skąd wiesz, co będzie w kolejnych odcinkach? Gdzie znajdujesz te informacje?

monika_2601

Trochę po niemiecku oglądałem w celach edukacyjnych. Nawiasem mówiąc polecam - postacie powtarzają po dwadzieścia razy te same zdania (normalnie jak na taśmach edukacyjnych) i nie używają skomplikowanego języka.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

więc chodzi tylko o szantaż a mój chłopak (były) gdy byliśmy razem poprosił mnie o zdjęcie :) więc to nie to sameale kurcze dzisiajszego odcinka nie oglądałam i nie mam jak a jeszcze jakieś akjcje bede z Shanem i Fibi ?

lady_girl

Będzie go tak zwodzić jak teraz, trochę go polubi, ale to wszystko.

Dziś były zeznania Shane'a w sądzie, pani prokurator wyciągnęła wszystko to co wiedzieliśmy, że wyciągnie - że mieszka u Forresterów, że dla nich pracował jako ogrodnik i pewnie chce być wzorowym pracownikiem ;) , że w czasie wypadku był kilka metrów dalej, w krzakach, więc niewiele widział, wcześniej powiedziała przysięgłym, że pewnie znają Taylor z telewizji i lektury jej książek psychologicznych, ale każdy człowiek ma kilka twarzy, więc mają się tym nie przejmować. Zeznałał też por. Baker, tu z kolei Storm się produkował - że Taylor była przesłuchiwana bez adwokata, więc łatwo ją było zmanipulować, że nie poddano jej badaniu alkomatem itd.

Równolegle Bridget powiedziała Dante'mu, że poroniła.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

no to o czym pisal ktos tam wyzej ze Shane prawie zgwałcił Fibi ? ;/

lady_girl

A wczoraj - wiele brakowało?

<za krótki>

ocenił(a) serial na 3
Awdar

aa no tak wczoraj to oglądałam na tym tarasie xD Ale to było pewne ze nic sie nie stanie (przynajmniej dla mnie). Szkoda że Fibi nigdy nie będzie z Shanem bo jakoś tak fajnie razem wyglądaja takie dwa blondynki i nie powiem bo ten Shane to nawet ładny jest ;p

lady_girl

MEGASPOILER

NIE CZYTAJ DALEJ

TO JUŻ OSTATNIE OSTRZEŻENIE

A TERAZ NAPRAWDĘ OSTATNIE

Przeżyje go tylko o półtorej roku, więc może spotkają się po tamtej stronie ];->

lady_girl

Wczoraj to nie było na tarasie, tylko w tej jego klitce - stąd wzmianka o zdjęciu w szafce.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

w tym jego "mieszkaniu" to tak jak by wywoływał presje ale rzucił się na nia i że tak brzydko powiem leżał na niej i nawet groził ze byl kapitanem grupy zapasniczej czy jakos tam na tarasie

lady_girl

Pheobie przeżyje go o półtorej roku? To ona zginie? A tej co się stanie?

monika_2601

No właśnie dziwiłem się, że napisałem to i nikt nie zareagował ;)

SPOILERY

Phoebe ginie w wypadku samochodowym w grudniu 2008r. Co gorsza wkrótce potem do LA przybywa Steffy, grana przez inną - i w ogóle niepodobną - aktorkę. A zboczek Rick zalicza kolejno Phoebe, Taylor i potem... tak, tak, potem Steffy ];->

ocenił(a) serial na 3
Awdar

jak to przecież Rick to był z taką blondynką co oni mieli syna od Dicona i kogoś tam co ona była w ciązy ale poroniła i własnie jakas tam dziewucha i Dicon "sprzedali" jej to dziecko i ona udawała że to jej rodzone ale sie wydało......

lady_girl

Koleżanka niedoinformowana, Amber i Rick rozwiedli się jakoś w 2004 r., potem ona nawet zdążyła rozdziewiczyć Thomasa a on być z córką Hektora, Catrin.

Awdar

A skoro juz jesteśmy przy Thomasie to powidz, co się stało z Gaby? W ogóle nie ma o niej mowy. Pojawi się jeszcze? A jesli nie to jak wyjaśnią jej "znikniecie"? Rozwiodą się czy co?

ocenił(a) serial na 3
monika_2601

no sorry ale ja nie jestem jakąś tam wielką fanką B&B więc no sorry ale dzięki za doinformowanie a to że "rozdziewiczyła" Thomasa to coś tam było przy sprawie Gaby. A z Gaby to własnie rodzina nie chciała żeby Thomas z nia był to Thomas pojedynkował się z Ridgem (tak tak swoim ojcem) w pokazie mody i który bedzie miał większą sprzedalnośc jeśli Thomas to zostawią jego i Gaby w spokoju a jesli Ridge (co było pewne) to Gaby rozwiedzie się i wyjedzie z LA od Thomasa. Chyba tak to było ale nie wiem bo ja też nie miałam czasu tego tak codziennie oglądać jak mnie jakiś wontek zainteresuje to se lookne :P Np. teraz ciekawym wontkiem jak dla mnie jest Shane i Fibi :D

Awdar

A skoro juz jesteśmy przy Thomasie to powidz, co się stało z Gaby? W ogóle nie ma o niej mowy. Pojawi się jeszcze? A jesli nie to jak wyjaśnią jej "znikniecie"? Rozwiodą się czy co?

monika_2601

Nie chciałem nikogo urazić, naprawdę :)

W skrócie:

Tomi spotykał się z Catrin Ramirez, córką Hectora, ale ona zdradziła go z Rickiem. Chłopak się załamał i spotkał wtedy Amber, która rozpaczała po tym, jak Rick się z nią rozwiódł. Ona go pocieszyła, zaczeli się spotykać. Wszyscy Forresterowie byli przeciw, nawet zaaranżowano spotkanie Amber i Ricka - by on ją uwiódł, a Thomas miał się przyglądać z krzaków, że jego dziewczyna jest niewierna. Ale się nie dała. Na wiele jej się to jednak nie zdało, bo wkrótce Thomas się nią znudził i zerwał. W tym czasie w wypadku zginęła Helen, wieloletnia służąca Forresterów i Stephanie przygarnęła jej córkę - Gaby. Gaby i Thomas zakochali się w sobie i związali się ze sobą, nikt nie protestował przeciwko temu. Ale okazało się, że Gaby będzie wydalona przez służby emogracyjne. Thomas zaproponował fikcyjne małżeństwo dla zielonej karty, dziewczyna po chwili oporu się zgodziła, pojechali do Vegas (gdzie zresztą spotkali Briget i Nicka, którzy też chcieli się za szybko pobrać ;)). I wzięli ten ślub. Gdy wyszło to na jaw Ridge i Taylor się wściekli i zapłacili Gaby za zgodę na anulowanie małżeństwa. Ta się zgodziła i wyjachała.

I tyle.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

ooo to jednak jej zapłacili bo ja pamiętam ze coś tam się pojedynkowali z Ridgem :) Ale ta Gaby ładna była/ jest

lady_girl

Jak to zapłacili i anulowali? Przecież po tej sprawie Thomas się na nich wściekł i pracował dla Spectry. Gaby była tam razem z nim i niby mieszkali razem czy coś. To jak w końcu?

monika_2601

Gaby mieszkała u Forresterów, ale w końcu jej zapłacono i wyjechała. Thomas pracował dla Spectry już nieco wcześniej, bo Sally wymyśliła, że bardzo to nagłośni - Wschodząca Gwiazda Forresterów, Syn Wielkiego Ridge'a u konkurencji. I go namówiła.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

no i od dzisiejszego odcinka chyba mało bedzie shana (kurde jak to napisac) właśnie ktoś was wie jak on znowu napatoczy sie na Forresterów ?

lady_girl

A co się stało bo nie widziałam ostatnio?

ocenił(a) serial na 3
monika_2601

nie zjawił się na rozprawie w obronie Tylor i nie chcą go znać lecz mu się cos w głowe stało i Bridget go opatrzy i beda gadali ze nigdy by nie zranil/skrzywdzil Fibi i takie tam i poszedł i z tego co czytalam to wiecej nic o nim nie bedzie w najblizszym czasie ;/