Przecież to nie ma żadnego związku z poprzednim sezonem o Dahmerze
Trochę ma bo sprawa kryminalna. Choć osobiście wolałbym jakiś sezon o kolejnym seryjnym mordercy. A twórcą się nie dziwie bo z historii Dahmera już się nic nie da wycisnąć
American Horror Story to serial antologia i każdy sezon jest oddzielnym bytem na Filmwebie pomimo faktu, że tam sezony (niektóre) są powiązane fabularnie, więc tutaj tym bardziej powinno się to porozdzielać.
Taka sama sytuacja jest z prawie wszystkimi serialami sezonowymi antologiami, które powinny być rozdzielone na filmwebie jak AHS, ale nie są....prośby nic nie dadzą. AHS i American Crime Story to jedne z nielicznych takich seriali na filmwebie które takowe rozdzielenie mają.
Czasami coś to narzekanie daje, bo Opowieści Jedi były na początku połączone z Opowieściami z Imperium i dopiero jak ludzie zaczęli narzekać to rozdzielili.
filmwebowi chyba zależy żeby ludzie korzystali bardziej ze względnie nowej opcji oceniania pojedynczych odcinków i poszczególnych sezonów seriali. mi jednak też w przypadku antologii tak oddzielonych od siebie jak seriale murphy'ego o wiele bardziej pasuje model zastosowany przy ahs :(
Ja do dzisiaj smutam bo pierwszy sezon True Detective minimum powinien być w top 10 a jest traktowany jako jeden serial z sezonami 2-4...
Zgadzam się. Pierwszy sezon zasługuje, by go traktować jako zupełnie odrębny miniserial. Pasuje do pozostałych jak kwiat do kożucha.
cały filmweb......bałagan, nieróbstwo, bufonizm, i gównowiedza.....a i blokują jak się prawdę wygarnie....
Otóż to. Właśnie jestem po seansie gdzie chciałam ocenić na 6-7 natomiast Dahmera oceniłam na 10. Tej histori nie dałabym więcej, szkoda że wrzucili w jedno.
Popieram w 100%. A dodatkowo fakt ze Dahmer to był bardzo dobry serial a to „cos” po 6 odcinkach jestem bardzo rozczarowany.
Przeglądam swoje oceny, a tu zamiast Dahmera jacyś bracia Mendez. Oceniłam serial o Dahmerze i oglądanie serii o innych mordercach mnie nie interesuje. Co to ma być? To powinno być oddzielone.
Dokładnie, nie oglądałem tego a mam ocenione za Dahmera, przecież to jest durne.
Przy awatarze widnieje, że film o Menedezach oceniłem na 6 - a to moja ocena "Drahmera" :). Bez sensu.
Zgadzam się. Dahmera oceniłam na 7. Tutaj po 2 odcinkach marna 5. Na imdb jest tak samo połączone więc może przewidzieli, że będzie to słaby serial i zarządzili wspólne oceny żeby trochę podciągnąć ;)
Serial istniał jako osobny byt, bo został mi zapisany link, który aktualnie przekierowuje gdzie indziej - wklejam poniżej. Absurdalna decyzja, że zostało to podłączone do serii o Dahmerze.
https://www.filmweb.pl/serial/Monsters%3A+The+Lyle+and+Erik+Menendez+Story-2024- 10035504
Podpisuję się, zwłaszcza że serial o Dahmerze jest świetny, a o braciach to jakiś przeciągnięty i nudny gniot. Chcę wystawić dwie całkowicie różne oceny, tymczasem obecnie wygląda to, jakbym dała braciom wysoką.
FW jest tak zacofany, że oni nie potrafią tak prostej czynności wykonać i jak się uprą to będzie tak jak jest xD
Można gdzieś to zgłosić lub do kogoś napisać? Może jak dużo ludzi się „poskarży” to sezony zostaną rozdzielone jak AHS... :-/