Ten serial powstał z najniższych pobudek, z chęci poniżenia widza, z założenia, że zadowoli się najtańszym sortem rozrywki. Slapstickowa akcja, niskich lotów scenariusz. W tym nie ma żadnej głębi, jest tylko to co widać. Fatalne efekty specjalne są do wybaczenia gdyby tylko to było w stanie zainteresować. Scenariusz został niby stworzony dla sześciolatków ale zdecydowanie zbyt zagmatwany dla tej grupy wiekowej. Z kolei dla dorosłych w tym filmie nie ma niczego co mogłoby zatrzymać na dłużej. Jeden z gorszych seriali jakie dane mi było oglądać i jeden z nielicznych, których zwyczajnie nie skończyłem. Niemożliwy do zdzierżenia gniot. Upadek.
A jednak, zachęcony zapewnieniami że od czwartego odcinka serial staje się ciekawy, obejrzałem go do końca. Zdania nie zmieniam. Festiwal żenady. Poziom niczym w Klątwie Doliny Węży. Styropian, malowana płyta kartonowo gipsowa, suprema, pozłotka, trochę giętego drutu... Żenujący scenariusz. Jak pisałem wcześniej - to by uszło w telewizji dla dzieci w niedzielny poranek ale przemycili tam zbyt dużo treści, których dzieci nie byłyby w stanie pojąć. Porażka.