PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10049652}

Most zbrodni

Under the Bridge
2024
6,9 3,4 tys. ocen
6,9 10 1 3357
6,9 7 krytyków
Most zbrodni
powrót do forum serialu Most zbrodni

Właściwie nie ma się za bardzo do czego przyczepić. Świetnie napisany, nieprzegadany z fantastyczną ścieżką dźwiękowo i pięknymi zdjęciami. Serial pokazuje tragedię z różnych punktów widzenia z szerokim tłem historyczno - społecznym. Nie taka Kanada cudowna jak się większości może zdawać, tragedia rodziny Virk, to tylko jeden z wielu przykładów. Aż chciałoby się zobaczyć sequel, gdzie bohaterka grana przez Gladstone odkrywa swoje korzenie. Dla zainteresowanych tym wątkiem, polecam serial "Little bird".

DiableAuCorps

A gdzie mozna go obejrzeć w Polsce? Szukam i brak informacji, a Hulu u nas nie ma...

justykob

Jeśli chodzi o "Little Bird", to jest produkcja kanadyjska z zeszłego roku, 6 odcinków. Nie wiem czy jakaś platforma w Polsce go dystrybuuje. Raczej trzeba sobie radzić po partyzancku, VPN np i na platformie Crave powinien być dostępny, bo to ich produkcja. Nawiasem dodam, że serial zgarnął kilka nagród Kanadyjskiej Akademii Filmowo-Telewizyjnej, ale też uprzedzam, że ciężki kaliber.

DiableAuCorps

Chodzi mi nie o "Litlle Bird", który zresztą widziałam, tylko o "Under the bridge"! Przeciez piszę na forum na tego serialu własnie,. :-)

justykob

Luz, się nie spinaj! Matko jedyno... Na Dinseyu spróbuj, bo dla nich Studio Sonica robiło tłumaczenie i lektora.

DiableAuCorps

Wiem o tym. Nie ma, szukałam od razu na Disneyu.

justykob

Już jest

blaszka_filmaniak

Tak, wiem. Teraz już jest. :-)

DiableAuCorps

A co to za serial Ten mały ptaszek bo nie mają na filmwebie o nim wiadomości?

Maciej_203

Kanadyjska produkcja z 2023. Na IMDB znajdziesz info. Mocny serial, ale też formuła nie podejdzie każdemu. Dużo gry ciszą.

ocenił(a) serial na 8
DiableAuCorps

I Bones Of Crows z 2022 ale serial nie film. Odbieranie/kradziez dzieci rdzennych mieszkancow i konsekwencje i wplyw na dalsze zycia takich rodzicow i dzieci.

ocenił(a) serial na 8
seamek

I malymi literami zastrzezenie- to trudne ogladanie dla wrazliwcow.

seamek

Dzięki za polecajkę. Dodaję do listy.

ocenił(a) serial na 9
DiableAuCorps

Uwielbiam krówki ciągutki 9/10!!!

ocenił(a) serial na 8
DiableAuCorps

The Green Veil. 8x22min. Format czasowy dziwny ale calosc na tej samej polce jakosciowo i tematycznie co Little Bird. Tu, na Filmwebie nie ma opisu .

seamek

O, dzięki. To świeżutkie widzę. Dodaję do listy. Gracias!