PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10049652}

Most zbrodni

Under the Bridge
2024
6,9 3,5 tys. ocen
6,9 10 1 3479
6,9 7 krytyków
Most zbrodni
powrót do forum serialu Most zbrodni

Niestety materiału jest może na trzy epizody. Skutkuje to bardzo rozwlekłą opowieścią. Mnóstwo scen wyglądających na dublety. Permanentna retrospektywa, która rozbija akcję i niweluje napięcie. Poziomem przypomina to 4 sezon True Detective - słabe 4/10. Ten serial raczej jest kinem społecznym niż kryminałem. Wiem że są miłośnicy takiego kina ale to nie dla mnie. Ewidentnie jest tu zastosowana feministyczna kalka z ostatniego TD.

magnum33

Dzieki,trole powyzej jak zawsze pod kazdym gniotem pisza ze arcydzielo.I te wciskane wszedzie NWO,masakra.

ocenił(a) serial na 8
buczzzz

A możesz mnie oswiecic, o co Tobie chodzi z tym NWO i gdzie masz nawiązanie do tego w filmie?

magnum33

Dzieki,powyzej trole pisza ze to arcydzielo, i to na sile wciskane N-W-O.

magnum33

Czyli jak serial ma watek feministyczny to gniot? No błagam! Ostatni sezon TD to była faktycznie całkowita porażka. "Under The Bridge" to przede wszystkim w 70% historia oparta na faktach. Mega wstrząsająca. Serial jest bardzo dobrze zagrany (cudowna Lily Gladstone), trzyma w napięciu i mocno daje do myślenia. Faktycznie niektóre watki zbędne ale zupełnie nie przeszkadzają w odbiorze serialu. Jedna z lepszych produkcji serialowych, która w niedługim czasie będzie dostępna na Disney'u. A jak się gubisz w retrospekcjach to w sumie nie najlepiej świadczy5246 o Tobie. Dla mnie wszystko było jasne i zrozumiałe 

magnum33

serial jest na faktach, sama historia morderstwa ciekawa ale wątki poboczne , fatalne..no i lesby musialy być, silne , twarde kobiety też , Lil gladstone, ktora zawsze już będzie grala smutne grube indianki ... wciskanie o uciśnionych mniejszosciach też już jest teraz konieczne.

ocenił(a) serial na 8
marika_fasola

A kogo ma grać, skoro jest grubą Indianką ? ;)

ocenił(a) serial na 7
marika_fasola

Marika lepiej było milczeć... może wyśmiejesz jeszcze Denzela że gra tylko czarne osoby w filmach?:) wstyd...

SWoland

chodzilo mi o to, ze gra podobne postaci. deklu

ocenił(a) serial na 7
marika_fasola

a może dlatego że ma charakterystykę tych postaci co? Ty natomiast przejawiasz homofobię i rasizm, a twoje niezbyt kulturalne odzywki wskazują , że masz problem bardziej z sobą i aby poczuć się lepiej potrzebujesz Internetu.. ok, zdrówka.

magnum33

Tak właśnie się dzieje jak baby się biorą za reżyserowanie. "True Detective" też było świetnym serialem, dopóki nie powierzyli reżyserowania kobicie.