Moją był ten z kolczykiem, i w bandamce, chyba okulary przeciwsłoneczne też nosił:) nie pamiętam imienia:)
A i kolejne ile było sezonów tej bajki? i ile z nich zostało wyemitowancyh w Polsce:)
Mowisz o Throttle ;D to takze jeden z moich ulubionych bohaterow (wogole nie pamientam zeby w polskim tlumaczeniu czesto wspominano jego imie ? Imie Modo (szary z bioniczna reka) lub Vinnie(bialy z metalowa maska) pojawialo sie czesto - jego bardzo rzadko.)
Druga z moich ulubionych postaci byla Carbine - jego 'czarna' dziewczyna :D xD. Z zawodu general w jakiejs tam armii.
Sa az cztery sezony http://www.bikermice.ovh.org/episode.html ,z czego trzy wyprodukowane w latach '90 i jeden nowy w 2006 (bleee myszy wygladaja paskudnie.. obejrzyj trailery na youtube to padniesz); te trzy stare puszczano po koleji : w Tv4 , Polsacie i Fox Kids/Jetix.. Slyszalam ze na Jetixie znowu powtorza serie w wakacje...
Jak cie nie zanudzilam na smierc , to wpadnij pogadac na forum o motomyszach :D http://bmfm.forumer.com jest tez dzial z downloadem.
Pwenie, że mnie nie zanudziłeś, kochałam ta bajkę i nadal tak jest:) Właśnie Throttle, dlatego niepamietalam jego imienia. Jeżeli chodzi o Vinnie'go to uwielbiałam jego poczucie humoru:) - "Who's gonna make me?" "Make me is my middle name" czy jakoś tak:)
Pamiętam, że były odcinki w których chyba wrocili na swoją planetę tak?:> Stąd Carbine, jak sądzę
Co do nowej seri.................................... koszmar oglądałam fragmenty, czemu na Boga ich tak odchudzili??? Taki sposób budowy przypomina już raczej jakies załosne pajączki, przeciez pierwsza wersja była bezbłędna:( No i ten "szajs" u Vinniego, ehkm...
Z chęcią wpadne:)
pozdrawiam
'zanudziłeś'? a co ja facetem jestem ? x__X ...
Nie moge jednoznacznie powiedziec ktory z trojki glownych bohaterow jest moim ulubiony XD Kazdego lubie za co innego. Throttla za wyglad i inteligencje, Vinniego za brak jakich kolwiek zahamowan , a Modo za szacunek dla przeciwnej plci i poczucie humoru (w orginalnej versji <engliszz> jego teksty sa naprawde dobre).
VINNIE: Hey, what's that?
MODO: That's Morse code!
THROTTLE: What's it sayin', Modo?
MODO: It says...beep beep beep beep beep beep beep beep!
xP
Tych odcinkow na Marsie bylo szesc a moze i wiecej ;D W kazdym razie ja mam tylko 5 na razie.
I Zgadzam sie. Tego normalnie nie da sie ogladac.. 'parodia parodii'. Wogole nie wiem czemu tak wy-chudzili glownych bohaterow?! z lenistwa nie chcialo im sie zurzyc wiecej olowka ? ,czy moze probowali zrobic z tego kolejnego anime-podobnego stwora o.o" (taki second yuu-gii-oh) ... widzialas z 'czym' w nowej versji walcza myszy ? =____= ...*no comments*
Buziaki, Kaoriu.
Wybacz to wszystko z rozpędu:) moja winaa -_-'
Co do nowego wyglądu postaci, to też odniosłam takie wrażenie, ze to troche anime mialo byc, chociaz takie naprawde beznadziejne (chociaż lamerskie byłoby chyba bardziej odpowiednie) im wyszło bo ani to normalna kreskowka ani anime nie jest:/
Pozatym Myszy to nie anime do diaska!
Niestety cos mi od 2 dni nie przysłalo zwrotnego maila z forum, wiec nie moge sie wypowiadac. Zobacze jak sie sytuacja rozwinie
pozdrawiam ciepło
Nie rozumiem czemu wszystkie kreskowki musza byc rysowane w stylu anime *wystarczy wlaczyc Jetix == i prawie wszystko co tam leci to pseudo-anime*. Do niektorych kreskowek to po prostu nie pasuje! bleeh A do myszy szczegolnie. Tylko autorzy nowego 'serialu' sa innego zdania.
I trzeba im przyznac w zniszczeniu swietnych kreskowek sa nie pokonani. ==
Mmmm? sprobuj pozniej sie zalogowac ,teraz poprosze admina zeby ci aktywowal konto.
Buziaki,Kaoriu.
Myśle, ż eto taka moda, niektórym się wydaje, że w wersji anime wszytsko wygląda lepiej... dzieki Bogów nik Smerfów nie przerysował na nowo:P
Byłabym wdzięcznaa, jak mam coś podać to mów, niestety probowałam sie zalogować i nic
Daj spokoj :o niektore style anime sa naprawde dobre - wcale nie musza sie charakteryzowac anorexiom glownych bohaterow. Wystarczy po patrzec na takie Muminki :D xD
Jackie jest teraz on-line wiec pewnie juz ci aktywowala konto. Jakby co mozesz zawsze sie zarejestrowac drugi raz (tylko ze maile na onet i wp moge nie dochodzic -ja tak na poczatku mialam).
Buziaki,Kaoriu
Vinnie. Za humor i ten GŁOS - cudo. A, i motor miał fajny ;D.
Myślałam, że wyrosłam już z tych głupot, ale kiedy przez przypadek zobaczyłam jeden odcinek na Jetixie to już za żadne skarby nie chciałam opuścić następnych. Za stara jestem na takie rzeczy... Ale kto by się tym przejmował.
Głos .. jak on dobrze potrafił naśladować pisk opon przy mocnych hamowaniu =P
Dlaczego za stara? Ja nie dlugo skoncze osiemnastke i kilka tygodni temu zrobilam o nich strone po angielsku.. mimo ze po polsku nie ogladalam ich juz cale wieki i ledwo-ledwo cos pamientam.. :D
tragicznie wygladaja te nowe motomyszy , coz, zawsze pozostaje ogladanie starych serii.
kiedys motomyszy lecialy chyba jakos o 7 czy 8 rano w soboty albo niedziele na polsacie, specjalnie sobie budzik nastawialem zeby je ogladac :D
Teraz teraz? Kiedy dokładnie? W porywie nadziei przegrzebałam program na ich stronie i nic * płacze*
Oj kochana, kochana ... przeciez piszę ze o 6-stej na Jetixie.
Jakby co masz tu plan z onetu :
http://tv.onet.pl/szukaj.html?S=motomyszy&sz=1
Pisze dokładnie : Poniedziałek,Wtorek,Środa,Piątek,Sobota,Niedziela o godzinie 6.00.
Wiem że piszesz, tylko że jak próbowałam to znaleźć na ich stronie oficjalnej to nie było ani słowa, więc trochę byłam confused ;) No cóż, czas uruchomić dojścia, poruszyć niebo i ziemię i zmusić kogoś żeby mi to nagrał ;P
No co ty nie wierzysz mi na słowo ? x'D.. Jaka stacja taka strona , uaktualniana raz na kilka tygodni o nowosciach to juz nie wspomne ... >
Niestety ... az mnie wzdryga na sam widok tych anemicznych "hirołsów"
Ale dobry nius jest takie ze pzynajmniej wypuscili dvd z myszami w UK
Taki wyścigowy, i do tego cały czerwony ;D. Mi sie najbardziej w nim podobało poczucie humory i potrzeba adrenaliny.
Dokładnie to samo tutaj! Tylko ja zasłaniam sie przed rodzicami młodszym rodzenstwem (ze to niby oni ogladaja x'D). Szkoda ze popsułam nagrywarke do kaset vhs :
Co do ulubionej motomyszy, to oczywiście Throttle ;) Miałam 8 lat i to była moja pierwsza wielka miłość... w ogóle nie przeszkadzał mi fakt, że to mysz ;) xD
To młoda byłas jak ogladałas bmfm, ja zobaczyłam je po raz pierwszy jak miałam 12
Ja nie wiem ile miałam lat, ale to na pewno było kiedy leciały w naszym kraju po raz pierwszy. I na pewno było to co najmniej rok przed tym jak poszłam do szkoły.. czyli to daje 5 lat :D A Throttle to moja wielka miłosć od tamtego czasu. Matko, jak ja szalałam na punkcie tych myszy.. xD I pamiętam że wiele kosztowało mój dziecięcy móżdżek zapamiętanie jego imienia, bo tak rzadko się pojawiało ;)
Pierwszy raz puszczali myszy na TV4, potem Polsat a teraz Jetix. Tylko nie wiem czemu ten ostatni zdecydował sie je ocenzurowac ... :<
Ja pamientam tylko tyle ze konczyłam wtedy podstawówke albo zaczynałam gimnazjum, wiec pewnie koło 12 lat. Wtedy to babcia kupiła satelite i ogladało sie te zagraniczne rtle po niemiecku .. :]
Ja miałam koło 9 albo 10, słabo to pamientam jestem juz taka stara ...
Ale Jetix kolo roku temu powtarzal serie od nowa.
Ja po pierwszym odcinku jeszcze nie skumałam ze bohaterami sa mysze (trio jezdzilo caly czas w kaskach wiec nie było widac uszu). Ale przy ogladaniu nastepnego odcinka mało mi szczeka na ziemie nie upadła, gdy zauwazylam ogony i antenki x'D