A dokładniej 13 lipca. Informacja oficjalna z fanpage'u serialu
Swoją drogą, to sezonu pierwszego żadna polska stacja jak dotąd nie wyemitowała, czy tak?
No w sumie to ja też pewnie po angielsku będę oglądał, ale później warto sobie drugi raz oglądnąć z polskim lektorem :)
Z lektorem? Nie, nigdy, przenigdy :) No, ale co kto lubi. W każdym razie taki serial jak Mr Robot tym bardziej kiepsko oglądałoby się z lektorem, przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
jest już oficjalny zwiastun drugiego sezonu: Mr. Robot: season_2.0 Official Trailer
wkleiłabym linka, aczkolwiek nie mogę ;)
chyba nie było serialu, na którego kolejny sezon czekałbym z taką niecierpliwością!
dla mnie nieco przekombinowali z końcówką pierwszego sezonu coś ala Fight Club i ostatni odcinek był nieco męczący. Mam nadzieję, że w drugim sezonie się zrehabilitują i pozbędą się tej wkurzającej do granic możliwości blondyny/przyjaciółki z dzieciństwa.
eee, ta blondyna jest całkiem, całkiem ;) zupełne przeciwieństwo siostry Elliota ;)
może dobrze się na nią patrzy (chociaż mnie jakoś jej uroda nie przekonuje) to jej postać jest fatalna, nieprzeciętnie wkurzająca
zauważ, że w każdym serialu ktoś taki musi być (tak jak i w życiu), masz postacie, które są świetne, ale są też postacie, które działają Ci na nerwy - i dobrze, dzięki temu obraz jest różnorodny.
a skoro mówimy już o wkurzających postaciach, bez wątpienia do tego grona można zaliczyć Tyrella Wellicka - ten to mi dopiero na nerwy działał. Jako aktor facet stworzył GIENIALNĄ postać! ciekawe co się z nim stało (oczywiście w filmie)?
Tyrell to jedyny aktor, w tym serialu na którym można "zawiesić oko" (lubię skandynawski typ urody u mężczyzn :) . Jego postać poza tym, że jest psycholem nie do końca jest przed widzami odkryta. Mam nadzieję, że powróci w drugim sezonie, chociaż w zwiastunie do drugiego sezonu go nie ma :(
W sumie jest w nim coś ciekawego. Gość który go gra jest bezbłędny, Wallstrom dał radę. Ale szaleństo Wellicka było dla mnie tak samo fascynujące jak szaleństwo Elliota - obaj już gubili się w tym, co im się roi w głowach, ale obaj też przyciągają uwagę dalszymi losami.
cholera, chciałem coś dopisać, ale nie wiem jak odpowiedź do komentarza oznaczyć jako spoiler :P
Ja też nie wiem czy da się to zrobić... jakbyś zakładał nowy temat to wtedy owszem, ale w odpowiedzi chyba się tak nie da załatwić sprawy. Napisz drukowanymi na początku wypowiedzi UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i styknie :)
ok, no to: UWAGA, SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a teraz do rzeczy: szczerze żałuję, że shila (czy jak jej tam było) odpadła z zawodów, z niej jeszcze mogli być ludzie.
UWAGA, SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (pójdę też tą drogą ostrzegawczą ;)
szkoda, że tak zakończyli jej historię. Jej postać może nie odgrywała jakiejś kluczowej roli, ale mimo wszystko... porzucona w bagażniku.... Zasługiwała na może nieco lepszy koniec jeśli już faktycznie chcieli się jej pozbyć z serialu.
Jakby ktoś nie mógł się doczekać to 1. odc drugiego sezonu już się pojawił (jeszcze bez napisów).
Obejrzałem i szczerze mówiąc jestem zawiedziony. Nie widzę sensu kontynuacji, świetne zakończenie byłoby po 1 sezonie +ewentualny odcinek specjalny.
Ja z kolei odwrotnie.. Byłem pewny że 2 sezon to będzie nie wypał, bo twórcy nie spodziewali się że serial tak się przyjmie i nie sprostają oczekiwaniom. A sam finał 1 sezonu mi się nie podobał.. No ale dzisiaj obejrzałem premiere 2 sezonu i był to niezły odcinek. Nie mniej muszę zaznaczyć że obecnie jestem w okresie w którym nie oglądam nic, bo nic nie ma. Także byłem na dużym głodzie serialowym.
i poswiecili jej pol odcinka ;p
zostawie to dla siebie bo moze sie okazac to waznym twistem w serialu
oczywiscie moge sie tez grubo mylic
Ej, ale ja chcę wiedzieć! Oznacz to jako spoiler i mi powiedz :) Mnie bardzo zastanowiło jej pojawienie i co chodzi z hakowaniem jej domu. Czemu jest aż tak ważny?
!!!!SPOILER!!!!
Ta pani to tak zwana Madame Executioner, jest ona głównym radcą prawnym w E-Corp i zajmuje się sprawami sądowymi dotyczącymi śmierci (stąd przezwisko).
Jako, że odcinek pierwszy był podwójny, to czy w takim razie liczy się on jako dwa czy jeden do ogólnej sumy?
+filmweb podaje też złą informacje jakoby na Canal+ puszczany był już drugi sezon. Póki co wyświetlany jest pierwszy, drugi zaczną wyświetlać 25 sierpnia.
Trochę chamsko pozwolę sobie zareklamować stronę: https://www.facebook.com/mrrobotpoland/
W większości dodaje artykuły/wywiady i grafiki, jeśli uzbiera się trochę osób będzie można myśleć o jakiejś grupce. Z chęcią podyskutowałabym o teoriach po polsku :).
W pierwszym sezonie raz koleś gadał z rybą, drugi już w całości przeistoczył się w Trainspotting. Tam było nurkowanie w sedesie, tutaj mamy jedzenie wymiotów w imię haju. Gdzie hackowanie, gdzie rozkminie "did I erase myself? przyprawiające o dreszcze?
albo scena gdzie agentka fbi się masturbuje. serio? nie skreślam 2go sezonu, ale po odc nr 3 jest mi przykro.
Sceny z automasażem nie skumałem. Czat na ircu ją tak rozgrzał?
https://www.youtube.com/watch?v=KEWgk0_zTQQ
Od 0:14. Eliot i tak nie potrafi tak tańczyć :-)
Słabo ten drugi sezon się zaczyna, po trzech odcinkach mam wrażenie jakbym oglądał to samo od nowa. Strasznie wtórny. Nawet soundtrack nie podołał.