Do tej pory sądziłem, że fsociety założył Mr. Robot by chronić Elliota, teraz okazało się, że fsociety założył Mastermind, nie rozumiem tylko czemu tego nie pamiętał i czemu Mr. Robot w ogóle się pojawił skoro Mastermind chronił Elliota.
Przecież mastermind nie chronił eliota tylko zamknął go w pętli zeby stworzyć dla niego lepszy swiat bez zagrożeń to mr robot go chronił i powstal kiedy eliot wypadl przez okno i mów konkretne sceny bo jest bodajże jedna gdzie eliot nie wie ze zalozył fsociety w 1 sezonie lub 2
Chodzi mi o pierwszy odcinek kiedy Mr. Robot zaprowadził go do fsociety. Jeżeli Mastermind założył fsociety to dlaczego tego nie pamiętał?
Może wyjaśnieniem na sceny w których Eliot "nie pamięta" czegoś co założył Mastermind to właśnie momenty w których widujemy jeszcze Eliota a nie Masterminda..?
Też mi się tak wydaje. Pamiętacie, że w tym idealnym świecie nie było Darlene? Tam został schowany prawdziwy Elliot. Darlene została wymazana ze wspomnień i całego życia. W ten sposób prawdziwy Elliot wracając do prawdziwego świata nie pamiętał, kim ona jest, znał ją tylko jako wspólniczkę i zostało to pokazane w świecie rzeczywistym, kiedy pocałował swoją siostrę, bo zapomniał, że ona jest jego siostrą. Wydaje mi się, że to właśnie wtedy widzieliśmy prawdziwego Elliota. Również w innych momentach, kiedy Elliot podczas rozmowy z Angelą czy Darlene nagle "odpływał". To nie jest pokazane, ale prawdziwy Elliot mógł wychodzić od czasu do czasu, chyba, że zmieniał się wraz z upływem czasu. Może podczas pierwszego sezonu widzieliśmy kombinację zachować Masterminda i prawdziwego Elliota? Z czasem Mastermind przejął całą kontrolę. Może sekwencja zdarzeń była taka:
Mastermind zakłada FSociety -> prawdziwy Elliot wraca -> Mr Robot wkręca Elliota w projekt FSociety (jakaś jego część zawsze chciała ratować świat) -> widzimy kombinację zachować Masterminda, Mr Robota i prawdziwego Elliota -> potem Mastermind przejmuje całą kontrolę.
Pamiętacie rozmowę Elliota z żoną Wellicka z pierwszego sezonu? Elliot wydawał się dziwny, ale zachowywał się inaczej niż w trzecim czy czwartym sezonie. W sezonie czwartym widać jego gniew i wściekłość, jest bardziej pewny siebie, a w pierwszym sezonie był bardzo zamknięty.
Muszę obejrzeć to wszystko jeszcze raz.
Mógłbyś wyjaśnić od samego początku o co tak naprawdę chodzi w tym serialu?Ile było postaci itp. Dzięki:-)