PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106614
7,4 29 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Do tej pory sądziłem, że fsociety założył Mr. Robot by chronić Elliota, teraz okazało się, że fsociety założył Mastermind, nie rozumiem tylko czemu tego nie pamiętał i czemu Mr. Robot w ogóle się pojawił skoro Mastermind chronił Elliota.

ocenił(a) serial na 10
Daniel_fweb

Przecież mastermind nie chronił eliota tylko zamknął go w pętli zeby stworzyć dla niego lepszy swiat bez zagrożeń to mr robot go chronił i powstal kiedy eliot wypadl przez okno i mów konkretne sceny bo jest bodajże jedna gdzie eliot nie wie ze zalozył fsociety w 1 sezonie lub 2

MrMonti

Chodzi mi o pierwszy odcinek kiedy Mr. Robot zaprowadził go do fsociety. Jeżeli Mastermind założył fsociety to dlaczego tego nie pamiętał?

ocenił(a) serial na 10
Daniel_fweb

Nie wiadomo nie zostało to wytłumaczone moze mial jakies luki w pamięci np

ocenił(a) serial na 9
Daniel_fweb

Może wyjaśnieniem na sceny w których Eliot "nie pamięta" czegoś co założył Mastermind to właśnie momenty w których widujemy jeszcze Eliota a nie Masterminda..?

Przemon

Też mi się tak wydaje. Pamiętacie, że w tym idealnym świecie nie było Darlene? Tam został schowany prawdziwy Elliot. Darlene została wymazana ze wspomnień i całego życia. W ten sposób prawdziwy Elliot wracając do prawdziwego świata nie pamiętał, kim ona jest, znał ją tylko jako wspólniczkę i zostało to pokazane w świecie rzeczywistym, kiedy pocałował swoją siostrę, bo zapomniał, że ona jest jego siostrą. Wydaje mi się, że to właśnie wtedy widzieliśmy prawdziwego Elliota. Również w innych momentach, kiedy Elliot podczas rozmowy z Angelą czy Darlene nagle "odpływał". To nie jest pokazane, ale prawdziwy Elliot mógł wychodzić od czasu do czasu, chyba, że zmieniał się wraz z upływem czasu. Może podczas pierwszego sezonu widzieliśmy kombinację zachować Masterminda i prawdziwego Elliota? Z czasem Mastermind przejął całą kontrolę. Może sekwencja zdarzeń była taka:

Mastermind zakłada FSociety -> prawdziwy Elliot wraca -> Mr Robot wkręca Elliota w projekt FSociety (jakaś jego część zawsze chciała ratować świat) -> widzimy kombinację zachować Masterminda, Mr Robota i prawdziwego Elliota -> potem Mastermind przejmuje całą kontrolę.

Pamiętacie rozmowę Elliota z żoną Wellicka z pierwszego sezonu? Elliot wydawał się dziwny, ale zachowywał się inaczej niż w trzecim czy czwartym sezonie. W sezonie czwartym widać jego gniew i wściekłość, jest bardziej pewny siebie, a w pierwszym sezonie był bardzo zamknięty.

Muszę obejrzeć to wszystko jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 10
fanatyk12

Mógłbyś wyjaśnić od samego początku o co tak naprawdę chodzi w tym serialu?Ile było postaci itp. Dzięki:-)

ocenił(a) serial na 9
MrMonti

Co to znaczy, że "Elliot zamknął go w pętli"? W jakiej pętli?