PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106769
7,5 31 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Jak to możliwe, że taki haker nie potrafi użyć podstawowej instrukcji if-else w języku programowania, którego używa... To co on napisał to by się nawet nie skompilowało. Szczegóły w odcinku 5 sezonu 2, scena w której włamuje się do siedziby FBI.
Po tej scenie jestem zdruzgotany, choć cały sezon 2 jest bardzo mierny moim zdaniem.

Pozdrawiam

baczek07

A co w sumie ważniejsze, nie zna też składni tworzenia funkcji.

Taka niedoróbka osobom zaznajomionym w temacie może zepsuć całe wrażenie odnośnie serialu i zniszczyć namiastkę jego realizmu.

Do tej pory nie zwracałem uwagi na takie kwestie, ale może jeszcze wcześniej były tego typu wpadki?

ocenił(a) serial na 9
baczek07

Możesz powiedzieć w którym miejscu jest błąd, bo jakoś nie mogę go dostrzec

rykun

Cały początek odcinka jak pokazują kod, który pisze. W funkcjach nie dołącza nawiasów jeśli nie przyjmują argumentów i nie kończy ich dwukropkiem. Podobnie przy if-else nie kończy instrukcji dwukropkiem, a bez tego kod się nie zadziała.

ocenił(a) serial na 9
baczek07

Zgadza się, jeżeli mowa o pythonie. Jednak to co widzimy u Elliota na ekranie to ruby

rykun

We wcześniejszym odcinku uruchamiał pliki pythona, więc byłem pewien, że to python, ale rzeczywiście ruby, dzięki za naprostowanie.

ocenił(a) serial na 9
baczek07

Jasne, nie ma sprawy. Pozdrawiam