Jak to możliwe, że taki haker nie potrafi użyć podstawowej instrukcji if-else w języku programowania, którego używa... To co on napisał to by się nawet nie skompilowało. Szczegóły w odcinku 5 sezonu 2, scena w której włamuje się do siedziby FBI.
Po tej scenie jestem zdruzgotany, choć cały sezon 2 jest bardzo mierny moim zdaniem.
Pozdrawiam
A co w sumie ważniejsze, nie zna też składni tworzenia funkcji.
Taka niedoróbka osobom zaznajomionym w temacie może zepsuć całe wrażenie odnośnie serialu i zniszczyć namiastkę jego realizmu.
Do tej pory nie zwracałem uwagi na takie kwestie, ale może jeszcze wcześniej były tego typu wpadki?
Cały początek odcinka jak pokazują kod, który pisze. W funkcjach nie dołącza nawiasów jeśli nie przyjmują argumentów i nie kończy ich dwukropkiem. Podobnie przy if-else nie kończy instrukcji dwukropkiem, a bez tego kod się nie zadziała.
Zgadza się, jeżeli mowa o pythonie. Jednak to co widzimy u Elliota na ekranie to ruby
We wcześniejszym odcinku uruchamiał pliki pythona, więc byłem pewien, że to python, ale rzeczywiście ruby, dzięki za naprostowanie.