PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106756
7,5 31 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Wątek gejowski-bi

ocenił(a) serial na 9

Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie, ale jak tak obserwuje ostatnie produkcje seriali to praktycznie w każdym dobrym i dobrze zapowiadającym się serialu pojawia się niestety wątek homo(najczesniej geje/bi). Nie rozumiem, taka moda? Czy może taka poprawność polityczna? Co jak co, ale mnie już to drażni, The Flash, Black Sails, GoT, teraz Mr Robot... tylko te seriale mi przychodzą teraz na myśl.
Szczerze głównie przez to zbijam ocenę niżej bo już robi się to żałosne...

Co o tym myślicie? Podobają się Wam takie wątki w serialach ? I czy jest to konieczność?

kontousuniente

Bycie polaczkiem też

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

A bycie justyną to już dno od spodu.

lkz

słuchaj kretynie,co to znaczy bycie justyna?Posiadanie konkretnego imienia nie ma wpływu na cokolwiek..

Justyna_0288

Kiedyś miało wypływ w czasach gdy ludzie nie posiadali nazwisk. Nadane imię było błogosławieństwem na całe życie, jak swoiste zaklęcie, które miało chronić dziecię podczas jego żywota.
Ta zasada już nie ma zastosowania w obecnych czasach i można wybierać sobie imiona takie jakie się chce (patrz kraje anglosaskie) zwyczajnie podyktowane chwilową modą i widzimisię rodziców.

ocenił(a) serial na 8
Justyna_0288

fakt, polaczkowa justyna to najgorsze co może być.

dabljudablju

no tak wszystko cacy , tylko ja nie mam na imie justyna

ocenił(a) serial na 8
kontousuniente

Justyna przecież wiesz, że dyskusja z homofobem jest bez sensu. Nie widzisz, że chłopak autentycznie się boi, że go jakiś "pedał" napadnie w nocy i zgwałci? ;-) Chociaż coraz częściej mam podejrzenia, że tacy chłopcy po prostu mają fantazje z innym panem i dlatego tak się bronią ręcami i nogami. Ubliżanie innym i agresja jest najprostszą formą obrony, szczególnie wtedy gdy nie ma się innych argumentów. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Sirazo

W Mr.Robocie była wzmianka jakoby jeden z bohaterów był homoseksualistą - ale oczywiście nie miało to żadnego znaczenie i nie pokazano żadnych scen gejowskich. :P
Więc na szczęście nie ma tu żadnej homopropagandy - a ta faktycznie staje się powoli irytująca.

ocenił(a) serial na 6
Asvers

Dwoch facetow rznie sie w dupsko, a pozniej jeden mowi, ze musi umyc ptaka, bo mu capi kalem, to dla Ciebie niewystarczajaco gejowska scena ?
Moze Twoj mozg wyparl ja z pamieci?

MrXander

dla ciebie pieprzyc sie od tyłu od razu jest wystarczajaco gejowskie? i facet tez moze rznąc kobiete w tyłek, pózniej powiedziec ,ze musi umyc ptaka ,bo "mu capi kałem" - w heteroseksualnych zwiazkach tez sie zdarzaja takie rzeczy....

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

Ehe, juz to widze, zdrowi ludzie nie uznaja takich fanaberii. Normalne zwiazki polegaja na czystej milosci! Dwoje ludzi gasi swiatlo, czasami slychac sapanie i wszystko konczy sie po kilku minutach baraszkowania pod koldra.
Wiem bo widzialem w filmie.

MrXander

nie rznij głupa, hetero tez uprawiaja seks analny i myja sie po,to nie dotyczy tylko gejów ,a ty opisałes cala scenke z rznieciem w tyłek i myciem sie jakby tak bylo

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

Jakbym chcial rznac glupa, to pewnie bylibysmy teraz razem w lozku ;)
Odnioselm sie do tego fragmentu wypowiedzi "ale oczywiście nie miało to żadnego znaczenie i nie pokazano żadnych scen gejowskich.".
Jak nie pokazano, jak rzneli sie na naszych oczach? Pokazano, czyli powiedzienie, ze nie pokazano, traci tutaj sens, traci go kur.. bezapelacyjnie.

MrXander

a mi chodzilo o to ze twoja wypowiedz mogła zakonczyc sie na dwoch "FACETÓW rznie sie w dupsko"jesli mialo to dotyczyc opisania scen gejowskich,bo mycie ptaka po seksie analnym moze zdarzyc sie wszystkim
i kto tu kogo by rznął ??chyba ja predzej ciebie

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

Nie stac Cie, zeby spedzic ze mna noc, trzeba dobrze zaplacic, albo wygladac jak Dzesika Alba ;P

MrXander

hahahaha oj chyba bym cie jako głupka rznęła az az by wiory leciały ;)

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

Wiory? To slabe i staromodne.
Ja stosuje tchnike "Enter the Ninja", nawet nie poczujesz jak skoncze i pojde spac :D

MrXander

nie poczuje?nie brzmi obiecująco

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

Nie bedziesz zmeczona = szybciej pojdziesz zrobic kolacje ;)

MrXander

jak nie bede zadowolona to właśnie jej nie zrobie :)

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

Czyli pojdziesz spac glodna i niezaspokojona? Jak chcesz, Twoj wybor.

MrXander

Zle sie wyrazilam,to Ty nie zjesz kolacji,ja to co innego ;)

ocenił(a) serial na 6
Justyna_0288

W takim razie, jak kazdy dorosly i samodzielny facet, pojde spac do matki!

ocenił(a) serial na 6
MrXander

Aha i zapomnij o slubiee, wyjdziesz za maz jak wymysla inteligentne lodowki!

MrXander

chyba inteligentny wibrator

Sirazo

Sense8

Sirazo

Homoseksualizm istnieje od zawsze i to nie jest moda,ani "wymysł" XXI wieku. A ja natomiast zauważyłam,że w serialach/filmach jest w większości niestety ukazywany seks par hetero :( Czy to jest konieczność? Czy to nie jest żałosne,bo mnie trochę to drażni?
Jak będziemy ulegać tej obrzydliwiej propagandzie ludzi hetero to nastąpi przeludnienie! Ja też jestem dumna ze swojej normalnej orientacji,piona!

ocenił(a) serial na 8
Sirazo

Też mnie to irytuje ale takie czasy i taka moda a tego nie zmienisz.W filmach dawniej też były takie wątki poruszane ale najczęściej miało to jakiś cel,sens jak na przykład w filmie "Filadelfia".W dzisiejszych czasach producenci powiedzą Ci byś na siłę wrzucił wątek homo czy też z białego super/bohatera zrobił czarnego, a to tylko po to by się produkt lepiej sprzedał i trafił do większej liczby odbiorców.Tak samo jest z kategoriami wiekowymi gdzie z filmów +18 robi się filmy +12, ludziom to na początku przeszkadza ale przecież hajs się zgadza, a człowiek ma to do siebie że do prawie wszystkiego pomału się przyzwyczaja i potem już na to nie zwraca uwagi.Przecież władza tak samo działa podwyższyli wiek emerytalny ludzie narzekają ale to nic nie daje wiec ulegną, a za kilka lat znów będziemy mieli nowy świetny pomysł ludzi którzy nawet przez chwile nie pomyślą co tak na prawdę by chciał taki szary człowiek.

ocenił(a) serial na 8
Sirazo

Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie, ale jak tylko pojawi się wątek gejowski w jakimś filmie, to od razu znajdzie się taki, któremu to przeszkadza...

Może chłopaku powinienieś oglądać bajki Disneya?