PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106614
7,4 29 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

czy jest mozliwe

ocenił(a) serial na 10

To co zrobili w serialu, czyli wyłączenie elektronicznych płatności na całym świecie ?

Plus ciekawostka ode mnie, w odcinku gdy ojciec mówi to Elliotta że idą do kina na Pulp Fiction, pozniej gdy są na dworcu Darlene pyta sie czy wszystko jest ok a Elliott odpowiada " I'm pretty fuc.kin
far from ok " jest to cytat z filmu TarantinoTarantino ☺

Czarny_Lotos

Wykasują wszystkie dane z systemów bankowych - ok. Nie ma danych, że mam kredyt hipoteczny. Ale zostaje jeszcze sąd, wydział ksiąg wieczystych, gdzie jest założona hipoteka - tam są dane, że moje mieszkanie jest obciążone kredytem. Co gorsza - w banku są dane, że już ten kredyt częściowo spłaciłam, w sądzie nie. Dalej -> jest ubezpieczenie mieszkania, w tym przypadku współubezpieczonym jest bank, tam też są dane, że bank ma cesję z ubezpieczenia, bo kredytował zakup nieruchomości. I też nie ma danych, czy kredyt już jest w jakiejś części spłacony...
Jak widzisz - gdzie się nie obrócisz, tam dupa. Wykasujesz dane kredytowe z banku, ale ślad po kredycie zostaje w innych miejscach, i, co gorsze, bez wzmianek, że np. 30% kredytu już spłaciłeś. Wychodzisz na gorsze, bo masz kredyt do spłaty od zera.
No chyba, że wszystkie dane, wszędzie, skasujesz - sąd, ubezpieczalnie, w moim przypadku jeszcze BGK, bo mam kredyt "Mieszkanie dla Młodych", więc moje dane o kredycie są jeszcze w ich systemie (dopłacają mi spłatę raty odsetkowej) - Bank Gospodarstwa Krajowego we współpracy z Ministerstwem Infrastruktury i Budownictwa (MIiB) realizuje ten program...
Więc, jak widzisz, jestem w czarnej dupie, nawet fsociety nie pomoże............ ;-) Nie wiem, jak reszta ludziów, ale domyślam się, że podobnie.
Pozdr!